– Gikk ned på knærne

Babe Rawlins kapret publikums hjerter og vant årets Urørt for Care-konkurranse. På søndag får de sjansen til å spille låten sin direkte på NRK1. Les mer og last ned låten gratis her!

Babe Rawlins stakk av med en knepen seier i Urørt for Care-konkurransen.
Babe Rawlins kapret publikums hjerter og vant dermed årets Urørt for Care-konkurranse. «Beyond The Glass» blir årets TV-aksjonslåt og på søndag får de sjansen til å spille denne direkte på NRK1, foran det som kan bli over 1,3 millioner TV-seere, nettopp på andre siden av skjermen.

– Dette er helt vanvittig. Vi har vært helt nervevrak og bare utrolig glade nå! sier vokalist Henrik Hellevik.

Nå skal også all inntekt i forbindelse med låta «Beyond the glass» gå direkte til CARE. De har kasta seg rundt og fått lansert låta hos både Platekompaniet, iTunes og andre nettbutikker fra og med lørdag morgen.

– Vi har inngått en muntlig avtale med CARE ved Kari Bucher om at all inntekt som tilfaller låten «Beyond The Glass» – ut året 2009 – vil fra vår side gå uavkortet til CARE. Beløpet vil overføres samlet til CARE. Avregning skjer kvartalsvis, så det tar litt tid før det trer i funksjon, sier Ole Gunnar Eikland på vegne av Babe Rawlins.

Bandet er utrolig fornøyd med å få muligheten til å fronte årets TV-Aksjon.
– dette er vår måte å takke på, sier Ole Gunnar.

Du kan også sende «CARE» til 2244 for å laste ned låta. Dette er mastra fullversjon, og inntektene går til CARE.

Da programleder i Urørt, Amund Grepperud, overrakte beskjeden om at de var blitt lyden av årets Tv-aksjon på telefon gikk den spente vokalisten nesten rett i bakken.

– Jeg så at det var et sånt NRK-nummer som ringte og da Amund endelig fortalte nyheten gikk jeg rett ned på knærne, midt på Fisketorget i Bergen, forteller Henrik.

Hør reaksjonen på telefon her:

Babe Rawlins på knærne på Fisketorget


Hør mer fra Babe Rawlins på Urørts radioprogram på P3, onsdag 21:03-23:00!
Last ned låten på Babe Rawlins Urørtprofil

Nå er de lyden av årets TV-aksjonen. Opplev låta og se bilder fra Bangladesh her:

Bandet får spille låten direkte på TV-aksjonsendingen på NRK1, søndag. I tillegg blir det gratis konsert på P3-aksjonens scene på Youngstorget tidligere på dagen, noe som selvfølgelig også går live på P3.

Rørt til tårer

Mona B Riise er begeistret over de unge artistenes engasjement.
– Jeg har sittet i California, rørt til tårer over alle de bra bidragene. Ikke bare viser det at Norge har utrolig talentfulle musikere som vi kommer til å høre mye fra fremover, men all denne låtskrivingen er for å hjelpe en god sak, sier Mona B Riise som har vært juryleder.

I siste instans er det publikum som har bestemt. Og det har vært jevnt. Proviant Audio og Tuva Flor Lien fulgte hakk i hel med bare rundt 200 færre blant tusenvis av stemmer.

– De har alle laget låter med utgangspunkt i Care som ikke er platte, men som faktisk gir håp, perspektiv og har et budskap om å bry seg. Det er både sterkt og rørende, sier Mona B.

Disse var kandidatene

Hva gir du, da?

Du kan for eksemel leser mer om årets TV-aksjon og bli bøssebærer.
Eller kanskje du vil by på noe i P3-aksjonens auksjon? For eksempel dollarsedler signert av Jay-Z, FK Fotball-drakt eller et maleri?

Les mer om TV-aksjonen, CARE og P3-aksjonen

Last ned lyden av morgendagen – over 65.000 låter ligger gratis på Urørt!