Maggio sier: «Jag kommer»

… og Lady Gaga vender tilbake – her er ukas nye låter på P3.

Denne uka kan vi blant annet glede oss over toner fra Jessie J, Montée og den nye singelen til Lady Gaga. Vi gir deg ukas nye låter på P3s spillelister.

Lady Gaga – Born This Way

Stefani Joanne Angelina Germanotta fikk denne uken æren av å ha fått nr. 1-hit nummer 1000 i Billboards historie da Born This Way suste rett inn på første plass på de amerikanske hitlistene. Låta har også toppet salg-og nedlastingslister stort sett overalt i verden siden den ble utgitt, og Norge er det eneste landet i Europa som ikke har Gaga på topp.

Lady Gaga under årets Grammy-utdeling. (Foto: REUTERS /Lucy Nicholson)
Lady Gaga under årets Grammy-utdeling. (Foto: REUTERS /Lucy Nicholson)

Born This Way er første single fra Gagas kommende andrealbum med samme navn, som er i hyllene 23. mai og som i følge artisten selv skal være «something so much deeper than a wig or lipstick or a fucking meat dress». Hvis førstesinglen er pekepinn på retningen albumet tar kan vi vente oss en reise tilbake til Madonnas 80-tall og TLCs 90-tall.

[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/02/Lady-Gaga-Born-this-way.mp3|titles=Lady Gaga – Born this way]

Sjekk ut: Lydverket anmelder Born This Way

Jessie J – Price Tag feat. B.o.B

Britiske Jessica Ellen Cornish ble i fjor et navn å merke seg med låta Do It Like A Dude, en låt som ga henne masse oppmerksomhet og sendte henne til topps på BBCs prestisjefulle liste over hvem de har mest tro på. Før Jessie J ble popstjerne skrev hun låter for blant andre Justin Timberlake, Alicia Keys og Christina Aguilera, mens den mest kjente låten hun har skrevet er Party in the U.S.A for Miley Cyrus.

På sin egen Price Tag har hun med seg en annen nykommer som kom med et smell i fjor, B.o.B, som markerte seg med låter som Nothing On You og Airplanes. Price Tag er produsert av Dr.Luke (Britney, Ke$ha, Katy Perry) og er andre single fra albumet Who You Are som kommer til Norge 25 mars.

Veronica Maggio – Jag Kommer

Svenske Veronica Maggio ble for alvor kjent i Norge med sitt andre album Och vinnaren är fra 2008, som hun skrev med sin daværende kjæreste Oskar Linnros. Mandagsbarn ble i 2009 en kjempehit i Norge, og er en låt vi fortsatt har liggende i rotasjon på P3. I April kommer Veronicas tredje album Satan i Gatan og første single, Jag Kommer, hadde verdenspremiere her på P3 i forrige uke. For å hjelpe henne med sitt nye materiale har hun hanket inn medsvenskene Christian Walz og Markus Krunegård.

[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/02/Jag-Kommer-Veronica-Maggio.mp3|titles=Jag Kommer – Veronica Maggio]

Kaizers Orchestra – Diamant til Kull

Kaizers tiårsjubileum feires med utgivelsen av en trilogi, og fra Violeta Vioelta Volume I har vi allerede hentet Philemon Arthur & The Dung og Hjerteknuser, og nå er det altså Diamant Til Kull som er inne på listene. Trilogien forteller historien om Beatrice, Kenneth og deres datter Violeta, om mentale lidelser, overnaturlige evner og om båndet mellom mor og datter. Det er mindre oljefat og mer varme hos Kaizers nå, men det er like fullt Kaizers.

[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/02/Diamant-til-kull.mp3|titles=Kaizers Orchestra – Diamant til kull]

Kaizers Orchestra. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)
Kaizers Orchestra. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

Sjekk ut Lydverkets anmeldelse av Violeta Violeta Volume 1

Les også: Til ære for fansen – Kaizers på P3sessions

The Strokes – Under The Cover Of Darkness

The Strokes er tilbake – og de er tilbake slik verden først ble kjent med dem på debuten This Is It i 2001. Soundet på Under The Cover Of Darkness, New Yorkernes første single fra fjerdealbumet Angles (18. mars), er i alle fall veldig i tråd med det som gjorde dem til en verdenssensasjon for ti år siden, blant annet med hiten Last Nite.

Siden 2006 har medlemmene Julian Casablancas (vokal) Nick Valensi (gitar), Albert Hammond, Jr. (gitar), Nikolai Fraiture (bass) og Fabrizio Moretti (trommer) holdt på med forskjellige egne prosjekter, noe som har gjort prosessen med å lage Angels langtekkelig. Men etter å ha kjent på hvordan det var å spille sammen igjen på en rekke av de største festivalene i fjor sommer fikk de fart på sakene.

[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/02/The-Strokes.mp3|titles=The Strokes – Under the Cover of Darkness]

The Strokes. (Foto: Promo)
The Strokes. (Foto: Promo)

Montée – Faith

Oslo-bandet Montée består av profilerte medlemmer som vokalist Anders Tjore (Turns), gitarist Erlend Mokkelbost (JR Ewing) og bassist Maya Vik (Furia, Savoy og husbandet til Storbynatt), samt trommis Marius Simonsen og Haakon-Marius Pettersen på keyboard. Tjore og Mokkelbost produserte nylig hitsingelen Partysvenske for Jaa9 & OnklP samt det kommende albumet til Rumble In Rhodos.

Montée. (Foto: Kim Erlandsen, NRKP3)
Montée. (Foto: Kim Erlandsen, NRKP3)

Bandet er 15. april klare med oppfølgeren til det Spellemannspris-vinnende debutalbumet Isle Of Now fra 2009 hvor tittel-låta var en skikkelig P3-hit. Singelen Ghost fra det kommende albumet, lå i fjor også lenge på spillelistene våre i P3.

Sjekk ut: Lydverket anmelder Montée på Bylarm