Glastonbury utsolgt på rekordtid

… og dét før den tradisjonsrike engelske festivalen har sluppet en eneste artist.

Mick Jagger på scenen med resten av The Rolling Stones under årets Glastonbury-festival. Foto: NTB Scanpix / Andrew Cowie, AFP.
Mick Jagger på scenen med resten av The Rolling Stones under årets Glastonbury-festival. Foto: NTB Scanpix / Andrew Cowie, AFP.

Ingen artister er så langt blitt bekreftet til neste års Glastonbury-festival, men det bremset ikke billettsalget.

Etter en time og 27 minutter var alle de 120 000 billettene som søndag ble lagt ut for salg, blitt revet vekk. Det er ifølge arrangørene også rekordtid.

Michael og Emily Eavis, som arrangerer festivalen, skriver i en pressemelding at de ble forbløffet av pågangen, og at de beklager til alle som ikke fikk sikret seg billetter.

175 000 besøkende

Glastonbury er en av Europas største og mest besøkte festivaler, og slipper inn rundt 175 000 festivalgjengere hvert år.

Den britiske festivalen går av stabelen fra 25. til 29. juni i 2014, og skal neste år også avholdes på gården til grunnlegger Michael Eavis, i Sommerset.

Verdens største pop- og rockenavn

Den første Glastonbury-festivalen ble avholdt 19. september i 1970, dagen etter Jimi Hendrix døde. I starten var festivalen fokusert på hippiemusikk og kultur, men har beveget seg mot å fokusere på å ha verdens største pop- og rockenavn på plakaten.

Årets utgave kunne skilte med navn som Arctic Monkeys, The Rolling Stones og Mumford & Sons, som alle opptrådte på den berømte pyramidescenen.

Ingen artister er bekreftet til neste års Glastonbury-festival ennå, men i følge BBC er David Bowie, Fleetwood Mac og Foo Fighters blant favorittene til å headline festivalen i 2014.

Se et lite tilbakeblikk fra Glastonbury-festivalen 2012: