Gleder seg til å gi slipp på Isak

En diva har han alltid vært, men for Tarjei Sandvik Moe er det viktig å ikke bli for selvopptatt.

Tarjei Sandvik Moe har rukket å bli en av Norges mest kjente skuespillere gjennom den prisbelønte serien SKAM og rollen som Isak. Nylig fylte Oslo-gutten 18 år, og det er en alder Tarjei trives godt med. På selve dagen, en onsdag, gikk Tarjei rett ned på butikken og kjøpte øl.

– Det er utrolig digg å være 18. Jeg har feiret bursdagen min, jeg har festet, festet – og festet egentlig. Det er gøy å dra litt ut på byen, sier Tarjei, som ofte blir gjenkjent på gata. Til tider kan det blir litt slitsomt, men når han er på byen synes han det er greit at folk kommer bort.

– Man føler seg litt kul på byen, folk stopper jo og vil ta bilde. Det er litt hyggeligere å snakke med folk når både de og jeg er fulle, og da har jeg ikke dårlig tid heller!

Da Tarjei besøkte P3morgen fortalte han hva han ser etter i en jente. Nysgjerrig? Hør intervjuet her.

Tarjei – kanin og diva

Det er ikke bare i Norge han får oppmerksomhet. Kjendisstatusen til Tarjei strekker seg langt utover Norges landegrenser.

– Jeg får generelt mye gaver sendt fra Kina. Jeg får store bøker med hilsninger og spisepinner det står Tarjei på, sier Tarjei.

Han har også fått en bok som handler om livet hans, eller rettere sagt livet om kaninen Tarjei.

– I boka er jeg gjort om til en kanin, fordi jeg er født i kaninens år i Kina. Jeg har også fått en bamseversjon av meg selv, eller som Isak da, sier Tarjei, som sparer på alt han får.

– Jeg legger alt i en boks som jeg har hjemme, og så prøver jeg å glemme de – for jeg vil ikke bli for selvopptatt.

– Er du redd for å bli litt diva?

– Det er noen som har sagt «du har blitt så diva nå som du er kjent!» Da har jeg svart med at «jeg har ikke blitt diva, jeg har alltid vært diva», humrer skuespilleren.

Tarjei Sandvik Moe forteller om framtidsplanene i P3morgen. Foto: P3/Gita Johanna Simonsen
Tarjei Sandvik Moe forteller om framtidsplanene i P3morgen. Foto: P3/Gita Johanna Simonsen

Gleder seg til å gi slipp på Isak

Selv om det er hyggelig med oppmerksomheten, kan det bli litt mye til tider, som når en russer venter utenfor skolen i 10 timer mens Tarjei er på revyøving.

– Det var creepy, og da ville jeg at han skulle gå. Han nektet og begynte å grine. Han stod utenfor og sa «I want to meet Tarjei!» Han sendte Facebook-meldinger til alle vennene mine om at han ville møte meg.

I likhet med rollefiguren Isak går også Tarjei i 2. klasse på Nissen.

– Jeg har gått helt parallelt med Isak egentlig.

– Hvordan blir det for deg å gi slipp?

– Det tror jeg faktisk blir litt deilig. Det er en forutsetning for at jeg klarer å fullføre skolen. Jeg har ikke tid til å gjøre TV akkurat nå. Det har vært veldig gøy, men føles riktig å gå videre, sier Tarjei.

Stolt over SKAM

I rollen som Isak har Tarjei vært med å skape en realistisk framstilling av ung, homofil kjærlighet. Historien har rørt mennesker verden over. Han har fått fanbrev om at han har hjulpet unge med å komme ut av skapet. Selv tenker han ikke så mye på at han er et forbilde for mange.

– Det er de vanlige tingene i livet jeg tenker på i hverdagen, hvem som har hooket med hvem, skolen og lignende. Det virker ikke som mitt liv, når jeg ser avisartikler så ser jeg ikke meg. Jeg ser bare Isak.

– Er du stolt?

– Jeg er jo stolt. Jeg er kjempestolt. Det er helt utrolig å se effekten av SKAM, at folk kommer ut av skapet på grunn av serien. Det føltes ikke så stort da vi spilte inn. For meg handlet det om å gå på jobb og gjøre det regissøren ba meg om. Jeg følte meg ikke som et forbilde da, men det er veldig fint å kunne være et forbilde.

Tarjei Sandvik Moe og Henrik Holm har blitt forbilder for mange unge på grunn av rollene som Isak og Even. Foto: NRK P3.
Henrik Holm og Tarjei Sandvik Moe har blitt forbilder for mange unge på grunn av rollene som Isak og Even. Foto: NRK P3.

Nå er Tarjei klar for noe nytt. Han er veldig glad i teateret, og på nyåret er han aktuell med musikalen Grease på Chateau Neuf i Oslo.

– Skuespilleryrket ville ikke dukket opp uten teaterformen. Det som er bra med TV er at det ligger der for evig, man kan se tilbake på det og huske opptaksdagene. Teater er sterke inntrykk akkurat når du er der. Når det er over, så er det over. Det blir annerledes, men veldig sterkt. Jeg tror det blir kjempegøy. Det er teater jeg har drevet mest med, sier Tarjei.

Ung og barnslig

Selv har han et sterkt forhold til Grease, og han kan kjenne seg igjen i handlingen.

– Jeg elsker Grease. Det er et utrolig morsomt og merkelig opplegg. Karakterene er morsomme, handlingen er bra bygget opp og appellerer veldig til ungdom. Det finnes ikke så mange musikaler som gjør det, sier Tarjei.

Under Gullruten vant SKAM årets TV-øyeblikk og publikumsprisen. 18-åringen har vist at han er god til å spille ung, men er han god på å være ung i virkeligheten?

– Jeg er kjempeung! Jeg er sykt god på å være ung. Jeg tror mange forventer at jeg skal være voksen på grunn av at jeg ble kastet inn i voksenlivet og det å bli kjent fort, men jeg føler meg ganske barnslig og naiv enda, sier Tarjei, som fortsatt føler seg som et barn, noe han håper han fortsatt kan få lov til være.

– Jeg håper jeg er barnslig langt inn i 20-årene. Jeg tror jeg har gode forutsetninger for det, ler han.