Gratis til kidsa

Skateturnering, gratiskonserter og fri aldersgrense: Denne uka er det ekstra mye liv i Skateparken i Gamlebyen i Oslo.

Skateparken i Gamlebyen (Foto: Tom Ivar Øverlie, NRK p3)

Skateturnering, gratiskonserter og fri aldersgrense: Denne uka er det ekstra mye liv i Skateparken i Gamlebyen i Oslo.

– Utrolig rått sted, konkluderte Fjorden Baby! fra scenen da de spilte i Skateparken på Øyas åpningsdag.

Øyafestivalen samarbeider i år med Gamlebyen Sport og Fritid (GSF) og Juvenile Rock Club (JRC) om et gratis tilbud for publikum under 18 år.I skateparken blir det både konserter, skateturnering og matservering. I tillegg sender P3s Juntafil live derfra torsdag mellom 18 og 20. Tema for sendingen er «Gjør det sjøl!»

Oslos råeste ungdomsklubb

Juvenile Rock Club er Oslos råeste ungdomsklubb, og ble starter opp av tre jenter som syntes konserttilbudet for ungdom i Oslo var for dårlig. Derfor tok de selv ansvar, og har arrangert konserter med blant andre Dum Dum Boys og Big Bang for ungdom under 18. Disse jentene kommer på besøk til Juntafils sending torsdag for å fortelle om hvordan man setter i gang noe sånt for egen maskin.

Bygget skatepark på egenhånd

Gamlebyen Sport og Fritid bygget tredelen av Skateparken i Gamlebyen i 2000. For et drøyt år siden ferdigstilte de betongdelen, som ligger under broa. Foreningen har bevist at det er mulig å påvirke sitt eget bomiljø. Også representanter herfra stikker innom Juntafils sending.

Avler frem nye musikkelskere

– Det er viktig for oss å lære opp neste generasjon til å bli glad i å gå på konserter, sier pressesjef for Øyafestivalen, Jonas Prangerød.

Han er glad for samarbeidet med JRC og GSF, og glad for at flere av de norske artistene som spiller på Øya i år også stiller på konserter i Skateparken.

– Tilbudet i skateparken er et veldig positivt tilskudd til årets Øyafestival. Skateparken ligger bare noen steinkast fra festivalområdet, og det er kult å ha et gratis tilbud til festivalpublikummet og andre som har lyst på konserter og god stemning.

– Rå konsertarena

På Øyas åpningsdag sto blant andre Black Debbath og Fjorden Baby! på scenen under Dyvekesbro i Gamlebyen i Oslo, mens gamle og unge skatere var i aksjon bare få meter unna. Konsertarenaen under broa er ikke synlig fra veien, og ser ut som en liten hule, med graffiti på veggene og skatere på alle kanter.

– Utrolig kult sted dere har her, det er fett å spille her, sa Fjorden Baby! flere ganger under sin konsert i Skateparken onsdag.

Les: Hele programmet for Øya i Skateparken.

Bildegalleri: Fjorden Baby! i Skateparken.

Fjorden baby! i Skateparken under Øya 2009 (Foto: Tom Ivar Øverlie, NRK P3)