Nelvik «Årets tv-navn»

Live gruset Ylvis-brødrene, Lars Monsen og Senkveld-gutta på Gullruten. P3 gratulerer!

– Faen, se på den! Jeg er i sjokk, dette skal jo egentlig ikke skje, sa en rørt Live Nelvik om sin skinnende blanke gullrute lørdag kveld.

Oversikt: Kveldens nominerte og vinnere

Hun vant publikumsprisen “Årets tv-navn”, som må sies å være kveldens aller gjeveste pris. En av de ivrigste til å stemme har, i følge Live selv, vært hennes far.

– Pappa har stemt annenhver dag. Mamma har også stemt, både på meg og Senkveld-gutta.

På grunn av den sterke konkurransen trodde ikke Live på seier, men hun ga tidligere i kveld fansen æren på forskudd dersom hun skulle vinne.

Les også: – Jeg kunne blitt statsminister

– Jeg digger alle de andre nominerte, men synes det er gøy å slå de. Nå er jeg mer shaky og snål enn jeg er glad, for en sjuk pris å vinne, konkluderte Live med.

For fem uker siden fødte hun en datter, og under takketalen slet hun med å holde tårene tilbake.

– Det var vilt vanskelig å ikke gråte, og jeg sliter fremdeles. Jeg er full av hormoner, slutt å stille meg følsomme spørsmål, sa hun spøkefullt.

Turte ikke håpe

Da Isabelle Vladovic gikk den røde løperen til Gullruten i kveld, hadde hun ingen tro på at «Valdres teens» skulle ta med seg en pris hjem. Hun ville heller se pessimistisk på vinnersjansene for å slippe å bli skuffa.

Nett-tv: Se alle episodene av prisvinnende «Valdres teens»

Gull til Isabelle og Marius fra "Valdres teens", her sammen med  serieskaperne i Rubicon. (Foto: Katrine Opdahl, NRK P3)
Gull til Isabelle og Marius fra "Valdres teens", her sammen med serieskaperne i Rubicon. (Foto: Katrine Opdahl, NRK P3)

Heldigvis slapp Isabelle den store skuffelsen, for det var tenåringene fra Valdres som fikk pris for «Beste dokusåpe».

– Jeg ville kaste alt fra meg da de ropte oss opp, og ble helt på gråten. Sminken måtte reddes, så jeg klarte å holde meg, sier en skjelvende Isabelle.

Resten av klassekameratene var i kveld opptatt på mange kanter, både fotball, skoleavslutning og militæret må ta sin del av skylden for at det kun var Isabelle og Marius Lundstein som kunne delta på prisutdelingen. Marius måtte naturligvis også takke en god venn.

– Jeg har jo en tøff hest, så jeg må hilse til Tosken i kveld. Det er kusina mi og onkelen min som tar vare på ham nå som jeg er på Gullruten, sier Marius.

Duoen fra Valdres er sammen med programskaperne i Rubicon på Gullruten, og festen skal gjøres på ekte Valdres-vis.

– Det blir hæla i taket, og tenna i veggen, lover Marius, som også ville takke alle involverte, samt familie og venner.

– Vi må også takke for alle de positive tilbakemeldingene vi har fått etter serien, jeg tror ikke vi helt skjønner hvor stort dette er.

Pris til «Ingen grenser 2»

– Jeg fikk litt sjokk, prisen kom så tidlig i showet, sa Anne Marie Hagerup etter å ha vunnet pris for «Årets reality» under Gullruten lørdag kveld.

Ingen grenser-gjengen på den røde løperen under Gullruten 2012. (Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix)

– Det føles fortjent, sier 65-åringen som også fikk hjertebank da programmet ble ropt opp fra scena.

Kari Sangro Olestad huskes kanskje spesielt godt for sitt jubelbrøl, da hun sammen med de andre deltakerne nådde toppen av Snøhetta i «Ingen grenser 2».

– Dette er fantastisk, og helt uventa. Jeg var bare glad for å bli nominert, og det er ekstremt hyggelig at vi vinner. I kveld skal jeg feire med gjengen, lover Kari.

Kari fra "Ingen grenser 2" med egen pris. (Foto: Katrine Opdahl, NRK P3)
Kari fra "Ingen grenser 2" med egen pris. (Foto: Katrine Opdahl, NRK P3)

I tillegg til prisen for «Årets reality», kunne Kari ta med seg et helt eget bevis på at hun ble kåret til «Årets deltaker».

– Jeg har nesten ikke ord, serien har forandra liver mitt på alle måter. Nå blir det fest, sa en glad og rørt grensebryter.

Mer: Se bilder fra den røde løperen