Hør årets VM-låt

Shakira gir deg afrikanske rytmer til VM 2010.

11. juni braker det løs i Sør-Afrika, når VM i fotball blir arrangert på det afrikanske kontinentet for første gang.

Det er Sør-Afrikas største by, Johannesburg, som har fått æren av å få avsparket for mesterskapet. På fotballstadion Soccer City skal første kamp spilles mellom Sør-Afrika og Mexico.

Waka Waka

Det blir ikke VM uten en skikkelig VM-låt. FIFA har denne gangen gitt Shakira det ærefulle oppdraget å synge den offisielle VM-sangen. Låta heter «Waka Waka (This Time For Africa)».

Årets VM-låt er full av deilige afrikanske rytmer som du bare må danse til.

Mange vil kanskje rynke på nesa av at en colombiansk artist er valgt til å synge VM-låten, når VM for første gang holdes på det afrikanske kontinentet.

Har med afrikansk band

Heldigvis er ikke Shakira alene om «Waka Waka». VM-låten er et samarbeid mellom Shakira og Cape Town-bandet Freshlyground.

Medlemmene i Freshlyground er fra Mosambik, Zimbabwe og Sør-Afrika. Bandet blander tradisjonell sørafrikansk musikk med, jazz pop og rock.

«Waka Waka» vil være tilgjengelig for nedlastning fra 26. april. Mens du venter kan du høre låten her:

Shakira har også en spansk versjon av låta. Man merker lett at spansk er morsmålet til Shakira. Denne versjonen er nemlig kanskje enda bedre enn den engelske:

Kjent afrikansk låt

Det er ikke Shakira og Freshlyground som har orginalversjonen av «Waka Waka». Det er bandet Golden Sounds som har den orginale låten, som heter «Zamina Zangalewa».

Låten er visstnok veldig kjent over hele Afrika, og er egentlig en hyllest til afrikanske soldater under andre verdenskrig. Refrenget er hentet fra en vise soldatene sang under krigen.

Hør «Zamina Zangalewa» her. Du vil kjenne igjen sangen omtrent 2:50 minutter inn i klippet: