Hadde Pink som største forbilde

Silja Sols barndomsidoler var blant andre Pink og Avril Lavigne.

Silja Sol (Foto: Homegrown Diamonds)
Silja Sol (Foto: Homegrown Diamonds)

Som hos de fleste, har Silja Sols forbilder forandret seg med årene. Silja forteller i sin radioselfie at hun under sine første ungdomsår var lidenskapelig opptatt av blant andre Pink.

– Da jeg var elleve til fjorten år, var det mye rart som foregikk i hodet mitt. Dette var en periode hvor jeg rødmet veldig lett. Da var det veldig fint med Pink for hun var liksom så tøff.

Hør hele Silja Sols radioselfie på P3 kl. 19.

På starten av 2000-tallet høstet Pink popularitet verden over, spesielt med albumet M!ssundaztood. Også hos en fremtidig Urørt-finalist i Bergen.

– Hun snakket mye om disse temaene som var litt utenfor. Litt alene, ensom, tenksom. Og litt attitude. Måten hun fortalte ting på var veldig kult. Jeg kjente meg veldig igjen i det som foregikk i tekstene der.

Dekorerte rommet med plakater og musikk

– Jeg likte veldig godt rommet mitt, så jeg brukte tid på å dekorere det og pynte og sortere i CD-samlingen min. Det var ikke mye i CD-samlingen min, men jeg hadde Janet Jackson, en sånn mikstape som kusinen min hadde laget til meg, også hadde jeg rippet noen kasetter fordi jeg hadde så lite utvalg.

Veggene var passende tapetsert med store navn fra oppveksten.

– Jeg hadde en plakat av Pink, noen plakater av Destinys Child, også hadde jeg noen plakater av Avril Lavigne. Jeg hadde selvfølgelig saggebukser og prøvde ut svart øyesminke, og var begynt å bli kul og tøff.

Se også: da Silja rørte programleder Christine til tårer med sin liveversjon av «Trærene».

Silja Sols fjortisforbilder Hør Silja fortelle om hvem hun hørte på som fjortenåring

Radioselfie er én time med selvbiografisk radio hvor Norges mest interessante artister forteller om eget liv og virke. Musikken velger de naturligvis selv. Følg med på P3 gjennom julen for flere radioselfies kl. 19.00.

Radioselfie: Lars Vaular
Radioselfie: Fay Wildhagen
Radioselfie: Izabell
Radioselfie: Daniel Kvammen
Radioselfie: Hanne Kolstø