Aurora i sorg

– Han var et geni. Stjerneskuddet hyller avdøde David Bowie.

– Jeg tror hans påvirkning som både musiker og ikon er like stor som Bob Dylan og The Beatles. Han var en rebell, og popkulturen hadde ikke vært det samme uten han, sier Aurora Aksnes.

Hun er en av mange artister som har erklært sin sorg, etter at David Bowies bortgang ble kjent mandag morgen.

– Han har vært en stemme som alltid har hatt noe som måtte bli sagt til verden på hjerte. Han har aldri vært redd for å være seg selv, fortsetter Aksnes.

Aurora på P3 Spanderer-innspilling. Foto: Li-Lian Ahlskog Hou, NRK P3
Aurora Aksnes er stor fan av David Bowie. Foto: Li-Lian Ahlskog Hou, NRK P3

– Jeg er veldig glad i han

Etter en 18 måneders lang kamp mot kreften døde Bowie søndag kveld. Popikonet ble 69 år gammel, og rakk akkurat å gi ut sitt 25. studioalbum, Blackstar, som ble anmeldt til terningkast av P3s anmelder. 

Etter gjennombruddet med det selvtittulerte albumet «David Bowie» i 1967, har briten gjennom flere tiår gjort seg bemerket som en av pophistoriens mest kritikerroste og betydningsfulle skikkelser.

– Jeg er veldig glad i han. «Life On Mars» var den første sangen jeg falt for. Om man kunne sitte på månen og betrakte verden der oppe fra, hadde man vært et vitne til verdens galskap.  Selv om det også finnes masse vakkert, forstår jeg denne frustrasjonen over å vite at det kanskje finnes et liv som er mye vakrere og større enn oss der ute, uten å ha tilgang til det selv.

På sin egen Facebook-side omtaler Aksnes Bowie som et geni, og forteller at hun vil høre på en av hans største hits, «Starman», resten av dagen. Samtidig ytrer hun ønske om at verden lar familien få sørge i fred.

Skjermdump, Aurora Aksnes Facebook.
Skjermdump, Aurora Aksnes’ Facebook.

Naken Bowie-versjon

Aurora har ved flere anledninger vist sin begeistring for det britiske popidolet, blant annet ved å covre Bowies «Life On Mars».

Se Auroras versjon av «Life On Mars» i videoen over.

– Det føles både skummelt og godt å covre låtene hans. Spesielt i akkurat denne låten føler jeg at jeg får sagt noe viktig som jeg virkelig brenner for. Det er nesten som et lite utløp for frustrasjon.

For Aurora selv har noe av det viktigste med coverversjonene vært å bære frem Bowies tekster.

– Jeg har tatt av alle klærne denne sangen hadde på seg, og det har blitt en veldig naken versjon. Folk sier de får med seg teksten, noe jeg synes er utrolig viktig. Det er en vakker sang skrevet av en vakker mann, avslutter Aksnes.

LES MER OM DAVID BOWIE: