– Handler om gode vibber

Takket være responsen Markus Røe (15) fikk på en ganske tilfeldig skoleopptreden, startet prosjektet Wonder the Boy.

Vi skal ikke spole lenger tilbake enn til Trondheim International school i 2015. Det var MOT-konsert, og Markus Røe (15) aka Wonder the Boy, gjorde en Macklemore-cover. Den fikk han så bra respons på at han ønsket å fortsette å rappe.

– Veldig raskt stod det klart for meg at jeg ikke kunne basere meg på å covre andre, jeg ville lage min egen musikk!

– Kombinasjonen skole og lage musikk, suger litt! Når man sitter ti timer i studio, så er det ikke så lett å gjøre lekser etterpå. Jeg vil jo helst bare holde på musikk hele tiden, men så vil jeg jo gjerne ha studiekompetanse også sånn at jeg har noe å falle tilbake på, refleketerer Markus der han sitter i sofaen hos P3 klokka 10 en fredag. – Jeg skulle jo egentlig vært på skolen nå, men siden jeg bare går i 10.klasse så er det ikke noe stress. Og så sa jeg i fra at jeg skulle hit da.

Urørt mener:

Mens Oslo og Bergen leverer hiphop i bølger, kommer Wonder the Boy fra Trondheim helt på egenhånd med internett og hele verden som lærested. Med bøtter av talent og en uanstrengt og egenartet stil kan fort verden bli hans lekested også. At en kid på 15 skulle kunne beskrive et kjærlighetsforhold slik Wonder the Boy gjør det i «Doing Fine», er rett og slett nesten litt provoserende.

 

Wonder the Boy er Tommy Tee sin Urørt-favoritt. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)
Wonder the Boy er Tommy Tee sin Urørt-favoritt. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

Det er ikke bare Urørt som har latt seg imponere av Wonder the boy. Nylig ble han bekreftet til prestisjefestivalen Trondheim Calling og er allerede blitt spilt et knippe ganger på National Rap Show. Lido har kalt seg fan av Melf tidligere og forrige uke sammenlignet Röyksopp Ponette med Lykke Li. Nå har Tommy Tee funnet sin Urørt-favoritt:

– Wonder the Boy er en fantastisk type! Vi mistenker at han kommer fra en annen planet, på grunn av at han har såpass mye skills!

– Jeg disser henne jo ganske hardt!

Markus forteller at han ringte jenta «Doing Fine» handler om, før han ga ut låta. Hun var heldigvis ok med hvordan det tidligere sommerforholdet ble beskrevet og de to er venner i dag.

– Sangen handler rett og slett om hvordan jeg følte det etter det som skjedde mellom oss. Hun håndterte situasjonen dårlig, og jeg endte opp ganske såra. I tillegg er låta også en slags tribute til Childish Gambino. Hvert vers begynner med en Gambino-referanse.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=zNkhoNqBHVE&w=560&h=315]

 

– Om det er en ting jeg er bra på, så er det musikk. Der kan jeg ha selvtillit!

Det som trigger Markus med hiphop er følelsen, variasjonen og de ulike personlighetene. Selv ønsker han ikke å plassere seg et spesifikt sted i hiphop-landskapet, men vil være en del av det. Hiphop-miljøet i Trondheim er heller ikke blant de aller største og det vil Markus gjøre noe med.

– Det er veldig få som faktisk setter seg ned og lager kvalitetsmusikk, de fleste rapper kun for å få litt shine. Det håper jeg å kunne forandre litt.

På EPen Wonderland, som «Doing Fine» er henta fra, forteller Markus at han hadde mye han måtte få ut.

– Det var veldig viktig for meg å vise hva jeg var god for som artist. Musikken jeg jobber på akkurat nå, sammen med produsenten og kompisen min Mano, handler mest om gode vibber. Vi vil at folk skal kunne høre på låtene om morgenen mens de pusser tenner og lager frokost, og bare føle seg bra.

– Jeg elsker pene bilder, pene melodier, pene ord og pene jenter!

I tillegg lar Wonder the Boy seg inspirere av en rekke artister: – Kanye West, fordi han lærte meg å ha selvtillit og er ekstremt nyskapende når det kommer til moderne musikk. Chance the Rapper, fordi han lager musikk som føles godt, og generelt er en jævlig kul person. Frank Ocean, fordi han har en fantastisk stemme, er en fantastisk låtskriver og lager fantastisk musikk.

La deg inspirere av Wonder the Boys Spotify-liste: