Har aldri vært blondere

Heia Fotball dro til Paris for å infiltrere Fotball-EM. Det klarte de.

Vi er over halvveis i Fotball-EM, og den norske pressen er selvfølgelig på plass for å rapportere fra Paris. Heia Fotball ligger heller ikke på latsida. For to uker siden reiste Sven Bisgaard Sunde og Tete Lidbom til den franske hovedstaden – og sistnevnte måtte pent finne seg i å være en heldraktsfjomp (eller full-kit wanker, som de kaller det i Storbritannia) gjennom hele flyturen.

Til alle som ikke er så oppdatert på fotballfronten: Heldraktsfjomper har på seg fotballdrakt når som helst, hvor som helst – uten at det er noen kamp på gang. Dette fenomenet blir ofte gjort narr av.

Tete fikk mye uønsket oppmerksomhet i løpet av flyreisen:

Vel framme i Paris var det helt naturlig å lære bort noen ytterst viktige fraser: Norske fotballuttrykk, så klart! Byens turister tok utfordringen på strak arm, og velkjente slagere som “Best uten ball”, “Cup er cup” og “Ut med dommer’n – inn med kua!” ble formulert med stor suksess.

Fotball-øyeblikk kan neppe gjenskapes på bedre vis enn dette:

Det er viktig å være dedikert når man er fotball-reporter i utlandet, og halvveis ute i oppholdet var det på tide å friske opp sveisen til Sven. Han troppet opp hos frisøren, fullstendig uvitende om hvilken behandling som ventet ham i stolen. Da Sven innså at han snart skulle få samme sveis som Wales-spilleren Aaron Ramsey, var fortvilelsen et faktum. Heldigvis klarte han å le litt også.

Én ting er i hvert fall sikkert: Sven har aldri vært blondere!

I Fotball-EM er det mange som viser sin støtte til laget de heier på, for eksempel gjennom en t-skjorte eller et lite flagg på kinnet. Å vise sin støtte til et lag som ikke deltar i mesterskapet er kanskje ikke like vanlig – og det er heller ikke så mange som legger sin elsk på dommeren.

Nettopp derfor fikk Heia Fotball-duoen mange lange blikk etter seg da de reiste ut til sin aller første EM-kamp: Tete hadde på seg en norsk landslagsdrakt, mens Sven stilte i fullt dommerantrekk.

Det hele viste seg å bli en uforglemmelig affære: