– Det høres ut som en klisjé

Gabrielle synes det høres ut som en klisjé når hun snakker om hva hun synes om P3 Gull. Se intervju med artistene fra rød løper her!

Fredag kveld var det endelig duket for P3 Gull, musikkprisen som skal hylle unge, norske musikere.

En rekke kjente navn innen norsk musikkmiljø sto på gjestelista, se video fra den røde løperen over!

Mens P3s navnesøstre i Sverige og Danmark allerede har arrangert P3 Gull siden henholdsvis 2003 og 2001, måtte NRK P3 bli 20 år før vi fikk et liknende arrangement i Norge.

– Det er en stor dag! Dette har jeg gledet meg til i mange år, allerede før jeg visste at det fantes P3 Gull i Norge. Jeg har sett hvordan de har gjort i Sverige, og nå – endelig skjer det i Norge også, jubler Magnus i Sirkus Eliassen.

Les også: Fordi artistene fortjener det

Høy kvalitet

Forventningene var høye blant artistene i det de ankom Sentrum Scene lørdag kveld. Kaizers Orchestra var nominert til årets liveband.

– Liveband er ikke en kategori som har vært før, den finnes for eksempel ikke på Spellemann. Hovedfokuset vårt er live, så det er prestisje å bli nominert til en slik pris, sier Janove Ottesen.

Gabrielle var på plass for å dele ut prisen for årets nykommer.

– Det er først når man er på sånne prisutdelinger som dette at man ser kvaliteten på norsk musikk. Jeg er stolt over å være her. Norge er et lite land men jeg er veldig glad for å være del av musikkbransjen her.

Bra uansett

Gutta i Envy syns det var gøy å gå ned den røde løperen.

– Uansett om vi vinner i dag eller ikke, skal vi feste og kose oss. Det blir bra uansett!