Harald Are tas ikke av lufta

Hvilken musikk vil DU høre på P3? Fornyelse er viktig – og her kan du se planene for hvordan P3-kvelden vil se ut neste år.

Harald Are Lynd (Foto: NRK)
Harald Are Lund (Foto: NRK)

Hvilken musikk vil du høre på P3? Fornyelse er viktig, og her kan du se planene for hvordan P3-kvelden vil se ut neste år. Hiv deg inn i debatten under – kanskje din mening får konsekvenser.

Debatten har rast og fortvilelsen har herjet etter at det ble kjent at P3s sendeskjema endres i 2009. Blant annet vil Harald Are Lund gå fra å ha to til én sending på P3 i uka.

– Harald Are er unik, og vi vil selvfølgelig beholde han på P3. I tillegg har han også fått tilbud om å lage sendinger i prime time på P2 fra neste år, forklarer Håkon Moslet.

Misforståelser

Fortvilelsen har vært massiv etter at endringene ble kjent. Mange har trodd Harald Are Lund ville bli tatt av lufta, og P3-ledelsen håper å rydde opp i misforståelsene i kjølvannet av Dagbladet-saken.

– P3 har en sterk tradisjon for fornyelse. Egentlig har kanalen vært i kontinuerlig fornyelse siden den så dagens lys for litt over 15 år siden. Det har vært en forutsetning for P3 har klart å holde på sin sterke posisjon. Det er noe av det som gjør P3 til P3, understreker Håkon Moslet.

En av veiene til fornyelse, er å gi Juntafil mer sendetid. Olle Abstract sine lørdagssendinger tas av lufta, og flaten vil bli fylt av et nytt DJ-program. Se alle planlagte endringer nederst i saken.

Unik musikkformidler

Moslet legger vekt på at P3 fortsatt skal formidle musikk du ikke hører andre steder.

– I tillegg til Pyro, Harald Are Lund, Pia, Lydverket, Urørt, DJ Friendly og National Rap Show vil P3 få en ikke-formatert flate på dagtid. Denne flaten vil bli ledet av Totto Mjelde (Pyro) og Tarjei Strøm, som er trommis i blant annet Ralph Myerz og Datarock.

Denne sendingen vil overta Ken eller Torkils sendeflate.

Planlagte endinger i P3 2009:

– Juntafil sender fem dager i uka, med utvidet innhold. I tillegg til seksualopplysning skal Juntafil omhandle andre viktige ungdomstema som kjærlighetssorg, depresjon og rus.

– Olle Abstracts sendeflate erstattes av en ny DJ.

– Harald Are Lund går fra to til én sending i uka.

– Totto Mjelde og Tarjei Strøm leverer uformatert musikk og humor på dagtid.

– Ken eller Torkil tas av lufta.

– Are Sende Osen takker for seg i Osenbanden; Ken Wasenius-Nilsen bli ny programleder.

– Are Sende Osen blir programleder for søndagstjenesten.

– Tinitus tas av lufta.

– Lydverkets sendinger går fra å vare to timer til én time, men vil til gjengjeld begynne å sende fire dager i uka.

– Urørt blir et fortettet to-timers program hver uke. Samtidig vil Urørt-musikk bli frontet mer aktivt i andre program.

Oppdatert!

P3-sjef Håkon Moslet ønsker innspill om P3musikken, og er åpen for å endre musikkpolitikken i kanalen.

205 Responses to “Harald Are tas ikke av lufta”

 1. Kz

  Må det nødvendigvis fokuseres på en så stor målgruppe? Kan ikke P3 være en kanal for de som kanskje har en litt mer “særere” musikksmak enn gjennomsnittet? For størsteparten av radiokanalene vi har, er laget for det store flertallet, de som hører en liten stund, switcher litt og så slår av.

  Jeg er 15, og dermed en av de lytterne dere er så desperate etter å tiltrekke dere. Jeg kommer ikke til å knuse radioen min visst dere sluper borti å spille en låt jeg ikke har hørt før, bare så det er sakt!

  Har hørt på kanalen i noen måneder, og er begynt å bli skikkelig glad i den. Det var Ken eller Torkil som fikk meg til å begynne å høre på radio, så det er selvfølgelig kjempetrist at de er vekke nå. Men men. : /

  Det var noe mer jeg skulle si, men det forsvant. Så jeg nøyer meg egentlig med dette, og slenger med at podcast-tjenesten deres funker bra. Siden jeg bare er kommet fram til 10ende klasse, er det den eneste måten for meg å få med meg programmene som går før 3.

 2. Åshild

  Tragisk at Ken eller Torkil er tatt av, synes Olsenbanden eller Kompani Knudsen burde vekk -ler aldri av den krampaktige “humoren” der… Tilbake med Ken og Torkil!
  Ledd så jeg har grått av de, helt unikt i mine øyne.
  P3 blir ikke det samme nå:(

  • Nina Nordbø

   Hei Åshild
   Kan det være en trøst at Torkil har begynt i P3morgen? Du kan høre ham på lufta hver morgen.

 3. Halvard Henry Dahlberg

  Bare noen spørsmål til p3 ledelsen. Hva har skjedd med planene deres for 2009 ? Hva skjer med disse såkalte programmene som skulle overta sendeflaten til lydverket, urørt, harald are lund osv.
  Kan noen forklare oss lyttere. Takk 🙂

 4. Sveinung Skarstein

  Hei få inn Lt.Wee i samsending med nrkmp3 lørdagskvelden kongemusikk altfor lite house trance på p3. eller hør på en kanal som heter alpha radio på canal digital gjelder både for p3 og nrkmp3 de har peiling. Og radio rock med ¨bård ose kunne gått over til p3