Harald Are tas ikke av lufta

Hvilken musikk vil DU høre på P3? Fornyelse er viktig – og her kan du se planene for hvordan P3-kvelden vil se ut neste år.

Harald Are Lynd (Foto: NRK)
Harald Are Lund (Foto: NRK)

Hvilken musikk vil du høre på P3? Fornyelse er viktig, og her kan du se planene for hvordan P3-kvelden vil se ut neste år. Hiv deg inn i debatten under – kanskje din mening får konsekvenser.

Debatten har rast og fortvilelsen har herjet etter at det ble kjent at P3s sendeskjema endres i 2009. Blant annet vil Harald Are Lund gå fra å ha to til én sending på P3 i uka.

– Harald Are er unik, og vi vil selvfølgelig beholde han på P3. I tillegg har han også fått tilbud om å lage sendinger i prime time på P2 fra neste år, forklarer Håkon Moslet.

Misforståelser

Fortvilelsen har vært massiv etter at endringene ble kjent. Mange har trodd Harald Are Lund ville bli tatt av lufta, og P3-ledelsen håper å rydde opp i misforståelsene i kjølvannet av Dagbladet-saken.

– P3 har en sterk tradisjon for fornyelse. Egentlig har kanalen vært i kontinuerlig fornyelse siden den så dagens lys for litt over 15 år siden. Det har vært en forutsetning for P3 har klart å holde på sin sterke posisjon. Det er noe av det som gjør P3 til P3, understreker Håkon Moslet.

En av veiene til fornyelse, er å gi Juntafil mer sendetid. Olle Abstract sine lørdagssendinger tas av lufta, og flaten vil bli fylt av et nytt DJ-program. Se alle planlagte endringer nederst i saken.

Unik musikkformidler

Moslet legger vekt på at P3 fortsatt skal formidle musikk du ikke hører andre steder.

– I tillegg til Pyro, Harald Are Lund, Pia, Lydverket, Urørt, DJ Friendly og National Rap Show vil P3 få en ikke-formatert flate på dagtid. Denne flaten vil bli ledet av Totto Mjelde (Pyro) og Tarjei Strøm, som er trommis i blant annet Ralph Myerz og Datarock.

Denne sendingen vil overta Ken eller Torkils sendeflate.

Planlagte endinger i P3 2009:

– Juntafil sender fem dager i uka, med utvidet innhold. I tillegg til seksualopplysning skal Juntafil omhandle andre viktige ungdomstema som kjærlighetssorg, depresjon og rus.

– Olle Abstracts sendeflate erstattes av en ny DJ.

– Harald Are Lund går fra to til én sending i uka.

– Totto Mjelde og Tarjei Strøm leverer uformatert musikk og humor på dagtid.

– Ken eller Torkil tas av lufta.

– Are Sende Osen takker for seg i Osenbanden; Ken Wasenius-Nilsen bli ny programleder.

– Are Sende Osen blir programleder for søndagstjenesten.

– Tinitus tas av lufta.

– Lydverkets sendinger går fra å vare to timer til én time, men vil til gjengjeld begynne å sende fire dager i uka.

– Urørt blir et fortettet to-timers program hver uke. Samtidig vil Urørt-musikk bli frontet mer aktivt i andre program.

Oppdatert!

P3-sjef Håkon Moslet ønsker innspill om P3musikken, og er åpen for å endre musikkpolitikken i kanalen.