Heia Fotball utvider: Ukentlig FPL-prat i mandagspod

ENDELIG! Heia Fotball snakker om elefanten i rommet: Fantasy Premier League (og en hel del annet).

«Heia Fotball» er NRK P3s lettbeinte podkast om fotball. Siden 2014 har programlederne Sven Bisgaard Sundet og Tete Lidbom, med Lars «Nettsjef Lars» Haugdal Andersen som produsent, bakmann og nettsjef, levert godt over 200 ukentlige episoder fullstappet med pur fotballglede. Selv mener de at de har levert opp mot 300 — om man regner med «episoder som ikke er episoder».

Uansett hvordan man regner så har episodene sjeldent touchet innom den store fotballspill-vekkelsen som har hjemsøkt vårt land: Fantasy Premier League.

Inntil nå.

I det stille har nemlig «Heia Fotball» de siste tre ukene utvidet med ekstrapodden «Aktuell rapport» — en kortere og mer sprikende mandagsrapport med FPL-råd og diskusjoner om fotball i uka som har gått.

Ali Soufi-Grimsrud
IDIOT: Fotballidiot og FPL-savant Ali Soufi-Grimsrud. Foto: Selfie

For anledningen har Sundet og Lidbom utvidet redaksjonen med Ali Soufi-Grimsrud — P3s FPL-orakel og uhelbredelig fotballfantast.

– En perfekt helg for meg er fire bokser snus, ti liter med lettbrus, og evig med fotball på min vakre 65-tommers TV. Det finnes ALLTID noe ball å se på. Direkte, opptak, YouTube, repriser: Fotballen er en bunnløs brønn som bare gir og gir. På en god helg ser jeg to-sifra antall fotballkamper. Da er jeg fornøyd. Det tærer jo litt på familielivet til tider, men heldigvis har jeg en veldig forståelsesfull samboer.

Ali følger som veldig mange andre nordmenn engelsk fotball tett, men følger også italiensk, spansk, tysk, og PSG-kamper. Og FPL, åpenbart.

– FPL er så gøy! Jeg bruker sikkert opptil 20 timer i uka på å tenke på FPL, chatte med likesinnede, høre på podkast, lese statistikk… Jeg vil faktisk påstå at det er det beste spillet.

Ali gir sine FPL-anbefalinger nederst i saken. Men før det:

Aktuell rapport, Sven Bisgaard Sundet? Er dette en sånn mannegris-podkast? Litt sånn Joe Rogan-land, kanskje?

– Hehe, tja. Det fantes et pornoblad med samme navn, men referansen er også en hyllest til Harald Eias spalte i humorprogrammet «Åpen post». Også er det jo et veldig godt navn fordi det faktisk er en aktuell rapport fra «Heia Fotball»-studioet, sier Sundet.

– Vi tar for oss fotballhelgas høydepunkter og antiklimaks, og spiller inn episodene tidlig på mandag morgen slik at lytterne har noe ferskt og aktuelt å høre på over frokosten eller på vei til forelesning eller jobb.

Ja, det VANLIGE livet, ja. Oppi all denne hverdagen, Ali: Hva er greia med å bruke så mye tid på fotball?

– Fotball er ikke alt. Men det er det viktigste av det uviktige. Sporten gir meg mye påfyll når lagrene er tømt. Fotball er rett og slett essensielt for meg når hverdagen er så masete som den er.

Heldigvis snart helg! Her er Alis tre FPL-anbefalinger til Premier Leagues fjerde runde

Sergio Agüero. Foto: Nick Potts/PA via AP

Sergio Agüero (Norwich – Manchester City)

Det er vanskelig å komme unna denne FPL- og PL-legenden når han er i form. Argentineren snitter på ti poeng etter fire runder, og det er ikke noe tegn på at han kommer til å stoppe flyten med det første. Manchester City møter Norwich, som kanskje har ligaens svakeste forsvar. Ingen tvil om at jeg hadde pælma inn Agüero på laget om jeg hadde sittet på et wildcard.

Daniel James. Foto: John Sibley, Reuters

Daniel James (Manchester United – Leicester)

Jada, Manchester United ser rådville ut, men en blind høne finner også korn: Tre mål på tre kamper er levert av denne lynkjappe spilleren som også er lavt priset (6.1 i skrivende stund). Godt mulig at dette blir en jevn kamp, men mål blir det.

Harry Kane. Foto: David Klein, Reuters

Harry Kane (Tottenham – Crystal Palace)

Crystal Palace har hatt en god sesongåpning, og skepsisen til å hente Kane til denne kampen er forståelig. Mange har dytta spissen ut av laget, og da er det mulig å dra fordel av det. Men for å sitere Sven Bisgard Sundet: Harry Kane er veldig god i fotball. Tre mål på de fire første rundene, og han har funnet nettmaskene fire ganger i EM-kvalifiseringskampene mot Kosovo og Bulgaria.

MEN HVA ER HEIA FOTBALLS FPL-KODE, SPØR DU? HER: bhub2g

Mer FPL og enda mer av ukas mest interessante fotball-kuriositeter og happenings? Hør siste episode av «Heia Fotball: Aktuell Rapport»:

Aktuell rapport - #3 Hot or not, dunking i kryss, verdens feteste spiller, kaffidate med Braut, Berge og Ødegaard, Ashley Cole og et par solide FPL-tips

Abonner på Heia Fotball:
iTunes RSS