Her er Marie Komissars topp 10

… beste låter hittil i år. Resten av det aller beste programlederen har spilt i sitt r&b-program i 2015 hører du i vår radiospiller.

Klikk deg inn på programsiden til Marie Komissar

10.  Natalie La Rose + Jeremih – «Somebody»

Nederlandske Natalie La Rose har blitt tatt under vingene til Jason Derulo og teamet opp med Jeremih for denne r&b-bangeren som kanaliserer Whitney Houstons aller beste låt. Funker like bra på dansegulvet som på radio og er et tilnærmet prakteksempel på hvordan man skal få til akkurat det.

9. Ty Dolla $ign + Charli XCX + Tinashe – «Drop That Kitty»

Et uventet samarbeid og en overraskende poppete vending fra Ty Dolla, men den Stargate og Cashmere Cat-produserte låten er en av de kuleste r&b-laget-for-radio-låtene i 2015. Jeg har på følelsen at det kommende albumet Free TC komme til å by på mye gull.

8. Rich Homie Quan – «Flex (Ooh, Ooh, Ooh)»

Jeg har ikke vært så innmari opptatt av Rich Homie Quan og de mange miksteipene han har sluppet, men denne låta digger jeg så hardt at jeg nå er villig til å kalle meg fan.

7. Dej Loaf + Lil Wayne – «Me, U & Hennessy»

Vårens store stjerneskudd heter Dej Loaf, og er den første kvinnelige rapperen siden Nicki Minaj som har blitt tatt inn i varmen hos så og si alle. Alle vil ha en bit av Loffen, men jeg synes hun er aller beste på egne låter, som denne nyversjonen fra miksteipen Sell Sole.

6. Mura Masa – «Lovesick Fuck»

Jeg synes rett og slett det er imponerende å lage musikk som dette som 18-åring, men uavhengig av britiske Mura Masas alder er både «Lovesick Fuck» og flere andre låter fra hans Someday Somewhere EP noe av det beste jeg har hørt hittil i år. Der han for et år siden var for tydelig inspirert av våre egne Cashmere Cat og Lido har han nå funnet sin egen vei og den veien er lys og lang.

5. Arif + Unge Ferrari – «7»

Arifs debutalbum Highend/Asfalt er en av de beste platene som har kommet i år og er etter min mening full av låter som kunne vært blant de beste i år. Men med «7» har Arif og Unge Ferrari truffet gull og jeg er ganske sikker på at jeg aldri kommer til å bli lei denne låten.

4. Fetty Wap – «Trap Queen»

Nesten hvert år kommer det en urbanlåt som blir den store hitten over hele linja. Ace Hood gjorde det med «Bugatti», O.T. Genasis fikk sine 15 minutter med «CoCo» og Fetty Wap har allerede lagt krav på 2015 med sin «Trap Queen».

3. Rihanna – «Bitch Better Have My Money»

Dette er musikken jeg vil høre fra Rihanna. Når det nye albumet endelig kommer vil jeg ha mer av dette, ikke av «FourFive Seconds» eller «American Oxygen». Jeg vil at hun skal være så badass og rå som hun er her.

2. Jamie XX + Young Thug + Popcaan – «I Know There’s Gonna Be (Good Times)»

Et veldig uventet samarbeid og strengt tatt uventet sound fra Jamie XX – og låten skiller seg jo også ut fra resten av debutalbumet hans In Colour. Min kjærlighet for Young Thug og Popcaan har kanskje farget noe for meg, men dette er lyden av sommeren 2015 for meg.

1. Post Malone – «White Iverson»

Det er sjeldnere og sjeldnere at jeg kommer over musikk fra noen helt ukjente som får meg til å ikke høre på noe annet på en uke. Post Malone stjeler flow fra både her og der, men det gjør ingenting, for dette er det fineste jeg har hørt i hele år.