Fordeler og ulemper ved å bruke hijab

Plagget er både elsket og hatet. Også de som faktisk bruker hijab har blandede følelser – ofte av rent praktiske årsaker. Her får du vite noen:

I høst fulgte vi Faten da hun skulle stemme ved Stortingsvalget i P3-serien “Faten tar valget” – og det var ikke hennes politiske valg som ble gjenstand for diskusjon, men hodeplagget hennes. Kringkastingsrådet mottok bortimot 6000 klager i forbindelse med hijaben hennes – dette lille tøystykket, hvis betydning kan være både religiøst, kulturelt og politisk.

Det er ikke til å se bort fra at hijab er et populært objekt å diskutere. Det er elsket, og det er hatet. Men hvis vi nå en gang ser bort fra alt dette: Hvordan er det EGENTLIG å bruke, rent praktisk? Ikke alltid så lett, skal vi tro internett: 

View this post on Instagram

#hijabproblems

A post shared by Muslim Meme Account 🔥 (@planethijabi) on

Har du problemer med sokker som på mystisk vis forsvinner? Det har nok hijabister også, i TILLEGG til at hijabens festemekanisme (les: nålene) forsvinner sporløst.

Ordet hijab betyr egentlig «å dekke til/skjule» på arabisk. Det ser vi!

Ingen spørsmål er dumme, sies det. Vel…

Men det finnes også fordeler.

– Man kan for eksempel snyte seg med den om vinteren, svarer en kortfattet programleder på premieredagen av sin nye serie “Fatens hijab” (som du for øvrig kan se HER).

Av den grunn har vi samlet et assortert utvalg av fordeler OG ulemper en “hijabist” møter i hverdagen – representert av ingen ringere enn Faten Mahdi Al-Hussaini: