Historiske igjen

Nok en gang setter One Direction salgsrekord.

Det britiske boybandet One Direction er allerede kjent for å sette rekorder. Tidligere i år ble de historiske da som første britiske band til å debutere på toppen av Billboards albumliste.

One Directions kommende single ligger på toppen av iTunes-lista også i Norge. Foto: Skjermdump iTunes.
One Directions kommende single ligger på toppen av iTunes-lista også i Norge. Foto: Skjermdump iTunes.

Topper i 40 land

Nå har den første singelen fra deres kommende album, låta vi skreiv om i forrige uke, satt rekord allerede før den er blitt gitt ut.

Da det ble mulig å forhåndsbestille ”Live While We’re Young” i iTunes spratt nemlig EPen til topps på listene i hele 40 land, inkludert USA, England – og Norge. Dermed står den for det raskest forhåndssalget av en låt noensinne, melder top40-charts.com.

Les også: De nye fløtepusene

Bandets nye album er venta i oktober, under ett år etter at de ga ut debutskiva Up All Night. Den allerede rekordselgende første singelen blir ikke å høre i sin helhet før 30. september, med mindre noen lekker den på nettet. Men bandet har allerede lagt ut en aldri så liten smaktebit (se video nederst).

Økt salg etter OL

Samtidig som One Direction setter ny salgsrekord har også deres tidligere låter gode tider etter bandets opptreden under avslutningsseremonien for OL.

Blant annet har hitlåta ”What Makes You Beautiful” har fått enorm oppsving i salget. Økningen har vært på 68 prosent i Italia, 50 prosent I Tyskland, 53 prosent i Sveits, og 33 her i Norge, for å nevne noen av landene.

Hør smakebiten av «Live While We’re Young»:

Se videoen til «What Makes You Beautiful»: