Hjertelig gjensyn

I 2010 spilte Band Of Horses i bryllupet deres – på Lydverket-innspilling fikk Njål og Elin Marie Stensland endelig takket dem. Se video her! Husk Lydverket klokken 2130 på NRK2.

Band of Horses på Lydverket (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)
Band of Horses på Lydverket (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)

I kveldens episode av Lydverket som går klokken 2130 på NRK2, får vi se paret som overraskende fikk Band Of Horses til å spille bryllupet deres.

Elin Marie og Njål Stensland har en spesiell historie med Band Of Horses. I april 2010 fridde han til henne under en konsert med det amerikanske bandet.

– Vi liker Band Of Horses fryktelig godt, og derfor synes jeg det var en god idé å fri under konserten deres. Vi stod på galleriet på Rockefeller da bandet begynte å spille «Marry Song». Da fridde jeg. Etterpå stod vi bare der og holdt rundt hverandre til låta var ferdig, forteller Njål om det magiske øyeblikket.

Bryllupet ble planlagt, og Ishavskatedralen i Elin Maries hjemby Tromsø ble booket til 4. september.

– Plutselig oppdaget vi at Band of Horses skulle spille på Døgnvillfestivalen samme kveld – og tenkte at vi ikke hadde noe å tape på å spørre om de ville spille for oss i kirka.

– En fantastisk bryllupsdag

Det var fremdeles tre måneder igjen til den store dagen da Elin Marie sendte en e-post til bandets manager, hvor hun fortalte om frieriet og forholdet deres til bandet. Manageren svarte at han skulle viderebringe forespørselen – men det tok lang tid før det forlovede paret hørte mer.

– Tre dager før bryllupet fikk vi en e-post med spørsmål om hvor langt det var fra flyplassen til kirka. Bandet skulle lande klokka 12, og vielsen startet klokka 13. Heldigvis er kjøreturen bare på ti minutter. Vi ble kjempegira og svarte med en gang, men hørte ikke mer før natta til 4. september. Da bekreftet Band of Horses at de ville komme og spille.

– Vi hadde en fantastisk bryllupsdag på alle måter – og at favorittbandet vårt spilte «Marry Song» i kirka, var prikken over i-en. Det var et stort øyeblikk, forteller Njål, som nå har vært gift med Elin Marie i to år.

Band of Horses spilte tidlig i vielsen, og reiste videre. Brudeparet fikk dermed aldri takket dem på annet vis enn gjennom en e-post til manageren.

Sterk opplevelse i kirka

Da Band of Horses var på innspilling med Lydverket sist uke, var Elin Marie og Njål blant publikum. Dette visste ikke bandet – som så ut til å bli ganske overrasket da programleder Asbjørn Slettemark dro dem fram fra mengden.

– Det var stas å se dem igjen. Vi snakket med dem etter at innspillingen var ferdig, og det føltes godt å endelig få takket dem for den utrolig sterke opplevelsen de ga oss i kirka, sier Njål, som har vært på flere konserter med bandet også etter bryllupet. 

Etter at Band of Horses hadde spilt den nye låta «Slow Cruel Hands of Time» og «No One’s Gonna Love You» – som du kan se i akustisk versjon i Lydverket i kveld, spilte de «Marry Song» på scena på Internasjonalen. Den var selvsagt dedikert til Elin Marie og Njål – som nå venter sitt første barn sammen.

Band of Horses på Lydverket (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)