Hør Heia Fotballs julelåt 2017

En hyllest til et legendarisk kommentator-øyeblikk i fotballen.

– Dette er en hyllest til Jack van Gelder, fotballkommentatoren som står bak ett av verdens mest legendariske kommentator-øyeblikk, sier Nettsjef Lars i fotballpodkasten Heia Fotball.

Hør låta her:

Heia Fotball er veldig glade i fotball, VM og entusiastiske kommentatorer. Da Dennis Bergkamp scora vinnermålet i kvartfinalen VM i Frankrike i 1998, og Nederland slo Argentina 2-1, ble det spinnvilt i kommentatorbua til Jack van Gelder. Dette er et herlig og fornøyelig klipp som Heia Fotball-redaksjonen og alle som digger fotball er meget glade i.

Hør originalklippet her.

– Vi ville lage en sang tilegna denne kommentatoren, og produserte en slags «techno-juleversjon» inspirert av hans kommentering, sier Nettsjef Lars.
– Jeg hadde en idé til arrangement og produksjon. Så fikk jeg med meg Heia Fotballs husprodusent og lydguru Christer Johan «CP Dahl» Pettersen-Dahl og et stjernelag på koring. Vi er meget fornøyde med resultatet.

Ikke bare kommentator-hyllest

Men, det er ikke bare en hyllest til kommentatorsporet. Også teknisk kvalitet verdsettes med denne låta. – Låta er også en shoutout til backen Frank de Boers herlige «Flo-pasning», en omfavnelse av Dennis Bergkamps supre ballnedtak og ikke minst spissens giftige avslutning i lengste hjørne med ytterskru. Dette er deilig.

Håper på fulle dansegolv i Nederland

Heia Fotball tror sjansen er stor for at dette blir en hit i Nederland fordi mange der har positive minner til klippet og målet. Dessuten tror de nederlenderne setter pris på sin techno – dette speiler også sjangervalget.

– Vi håper de samles på sine techno-dansegolv og danser av seg kalkunfettet i romjula, mens de har Frank de Boer, Dennis Bergkamp og Jack van Gelder i tankene.

Animasjonsvideo

Se animasjonsvideo av samme låt, laga av Daniel B. Dahn:

Heia Fotball tilbake for fullt!

Etter en høst med permisjon og lavgir, er Heia Fotball tilbake for fullt igjen i januar. Inntil da kan du kose deg med mange herlige episoder fra et rikholdig arkiv – helt gratis. Abonner på Heia Fotball i iTunes eller din favoritt-app, eller du kan sjekke ut episodene i NRK Radio.

Fijne Kerstdagen en een gelukkig nieuw jaar!