Hør Mena og Alaska på P3Sessions

Den vakre stemmen og Åmli-artisten spiller på P3Sessions. Skru på P3 kl. 19!

Melankolidronningen med den vakre stemmen er ute med det nye albumet Viktoria. I den anledning gjester hun P3Sessions for en eksklusiv konsert den 19. oktober.

Hør: Maria Mena – Viktoria i Spotify!

På laget har hun med seg Lydverket- og P3-favoritten Jonas Alaska.

Anmeldt: Jonas Alaska – Jonas Alaska (5)

Bli med hjem til Jonas Alaska:

Maria Menas utgivelse Viktoria er faktisk 25-åringens sjette album. Ikke helt tilfeldig er Viktoria også Marias mellomnavn, portalen inn til musikken går nemlig fortsatt via Maria selv. Forvent en ny møysommelig konstruert collage av ulike intime lyriske detaljer. Under P3Sessions får du høre materiale fra det nye albumet, men også gamle hits som «Sorry» og «Eyesore».

– Det blir en god blandings av gammelt og nytt, mest nytt.
Jeg vil ikke si for mye om selve showet… musikk bør ikke beskrives, det bør oppleves, sier Maria.

Maria Mena. (Foto: NRK)
Maria Mena. (Foto: NRK)

Et «skriveår»

– Kan du si noe om tilblivelsen av albumet? Hva var hovedinspirasjonen denne gangen?

– Jeg tok meg et «skriveår», tok det ganske med ro. Jeg trengte å savne jobben min litt, samt tilbringe mer tid sammen med familie og venner. Låtene skrev jeg for det meste hjemme. Da vi følte at vi satt på nok materiale, begynte vi å produsere. Jeg ville ha et mer «programmert» lydbilde på denne plata, og synes selv at den har blitt ganske så fin, sier Maria.

Ny turné

– Hvor går ferden videre etter P3Sessions? Blir det turnevirksomhet på kontinentet?

– Akkurat nå reiser jeg på kryss og tvers av Europa for å promotere albumet. Før jul skal vi spille i noen få utvalgte byer i Norge og Europa, legger hun til. I februar/mars 2012 skal vi ut på en lengre kombinert europa- og norgesturné som vi gleder oss masse til!

Hør Maria Mena – «All This Time (Pick-Me-Up Song)» fra Lydverket!

Etter 22. juli var det mange som fant trøst i Marias versjon av Ole Paus låta «Mitt lille land». Se minnekonserten fra Oslo domkirke her.