Hør Muse returnere til rockerøttene

Den nye låten «Psycho», som bruker et 16 år gammelt riff, får stort sett positive reaksjoner på nettet.

Med sine tre-fire første album samlet det britiske rockebandet Muse en meget solid tilhengerskare, og trioen var for et par år siden et av verdens definitivt største rockeband.

Enkelte fans falt nok av lasset da bandet på de siste platene beveget seg vekk fra suksessoppskriften og begynte å eksperimentere mer med elektronisk musikk og dubstep.

Vokalist Matt Bellamy og resten av Muse fikk en del kritikk for sin elektronika-lefling. (Foto: NTB Scanpix, AFP, Ethan Miller)
Vokalist Matt Bellamy og resten av Muse fikk en del kritikk for sin elektronika-lefling. (Foto: NTB Scanpix, AFP, Ethan Miller)

Nå er de straks klare med sitt sjuende album, Drones, som har blitt omtalt som bandets «retur til rockerøttene«.

Den første smakebiten fra skiven, «Psycho», ble servert på torsdag.

Hør Muse – «Psycho» øverst i saken.

Godt mottatt på Twitter

«Psycho» er altså den første låt fra Drones, som slippes 8. juni. Allerede for over et år siden meldte Bellamy at de ville finne tilbake til sin gamle, rockete røtter.

– Jeg har en sterk følelse av at det neste albumet blir uten alle de tingene vi har eksperimentert med på de to siste albumene – som for eksempel elektronisk musikk, symfonier og mye annet, sa Bellamy til Rolling Stone.

Det faller tydeligvis i smak hos fansen på Twitter, som stort sett er positive til den nye låten – selv om enkelte er mer lunkne.

https://twitter.com/RobbieJLogan/status/576320189089902592


https://twitter.com/alextranslantic/status/576328981345075200

16 år gammelt riff

Hvis du er stor Muse-fan har du kanskje hørt riffet før. Som flere har påpekt, blant andre NME, har Muse brukt riffet som outro på låter flere ganger tidligere. Blant annet på «Stockholm Syndrome» under Glastonbury-konserten deres i 2004.

Riffet skal faktisk være hele 16 år gammelt, noe som kommer frem av et videoklipp av en Paris-konsert i 1999. Der brukte britene riffet som outro på «Agitated».

– For støtende for radio

I den rykende ferske låten har Muse brukt et tøffere språk enn tidligere, med tekstlinjer som «I’m in control, motherfucker, do you understand?» og «I’m gonna make you a fucking psycho».

Det har ført til at vokalist Matt Bellamy ikke tror «Psycho» blir en radiohit. I opptakten til låtslippet holdt nemlig Bellamy en «spørsmål og svar»-runde på Twitter. Der ble han spurt om «Psycho» kom til å spilles på radio, og da svarte Bellamy kontant: «Den er for støtende for radio…»