Siri Kristiansen har samlet de klokeste, og noen vil si vakreste, hodene for å løse hverdagslige utfordringer og problemer av mer spesiell karakter. Tore Sagen, Live Nelvik, Trond-Viggo Torgersen og Lise Karlsnes vil sammen med programleder Siri Kristiansen løse dine problemer på Samfundet i Trondheim 6. oktober.
I tillegg til at du kan få dine problemer løst av disse fine folkene, kan du også sitte ansikt til ansikt med panelet mens de snakker om deg – eller eventuelt naboen, kjæresten, kollegaen eller venninna di.
Sender fra Trondheim
Programmet som vanligvis høres på P3 mellom ni og tolv på lørdagene skal altså ut av studio på Marienlyst i Oslo, og inn i Storsalen på Samfundet som en del av Norges største kulturfestival; UKA.
Dette er en unik mulighet til å se problemløsning på høyt nivå, og til å motta råd selv dine beste venner ville holdt tett til brystet.
Hvis du vil bidra med ett eller to problemer til Lørdagsrådet på Uka kan du sende det til lr@nrk.no. Merk med «Uka» og vær med i trekninga av billetter! Vil du få med deg Lørdagsrådet live 6. oktober, les mer om eventet her.
Programmet fra Uka sendes på P3 mellom 09.00 og 12.00 lørdag 8. oktober.
Mer om: Lørdagsrådet
4. september hadde Lørdagsrådet ettårsjubileum, og programlerer Siri synes det blir deilig med litt frisk luft utenfor studio.
– At det i tillegg blir frisk trønderluft er tipp topp. Og med tanke på hvem vi er som drar, så gleder jeg meg veldig til å dra på tur. Både den lange torturen aleine, men også middag, se Trondheim igjen og selvfølgelig selve showet på kvelden, sier Siri, som også ser frem til å se publikummet sitt.
– Jeg trives alt for godt med å ha et publikum man kan snakke med, og jeg er sikker på at publikum og rådgiverne sammen kan få til en løs og avslappet stemning.
Siri om rådgiverne:
Lise Karlsnes: Hun har ikke vært med før, men utstråler en styrke som jeg er helt sikker på er perfekt til å skulle gi råd. Hun har en autoritet og samtidig en varme som jeg gleder meg til at både jeg og folket skal bli kjent med.
Trond-Viggo Torgersen: Han har vært varm i trøya siden jeg gikk i bleier. Han tror jeg kan svare på alt. Selvfølgelig konkrete ting der han kan bruke sine mange år med medisinstudier, men vel så gjerne emo-problemer der han kan bruke av sine enda flere år som menneske.
Tore Sagen: Han er nok den strengeste av oss. Men det er viktig å ha med. Farlig å gi råd som bare fungerer som puter under armene på folk. Det har man venner til. Vi prøver å gi de rådene du virkelig trenger. Og der er Tore en viktig fyr å ha med. Han gir kanskje ikke de rådene du ville ha, men helt sikkert de rådene du burde få. Tore styrke er nok praktiske råd. Og ”ta-deg-sammen” råd.
Live Nelvik: Hun er ikke helt ulik Tore, men i lys av å være dame, er hun nok noe mer nyansert. Også er hun jo en stemme folk er glad i og vant til å høre på daglig, så jeg tror hun kan gi råd folk virkelig lytter til. Live er nok spesielt god på venne-problematikk, men også kjærsterier.
Guttetrøbbel
I løpet av det siste året har Lørdagsrådet behandlet mange problember, men det er spesielt én sak Siri husker godt fra rådgivning til et par.
– Vi får jo stort sett bare høre den ene siden av saken, og da er det spesielt gøy å gi råd til par! I dette paret irriterte han seg over henne som alltid glemte nøkkel, slik at han måtte slippe henne inn når hun ringte på. En irritasjon vi rådgiverne kunne forstå. Da vi fikk hennes versjon viste det seg at dette stort sett dreide seg om at hun går ut for å lufte hans hund, mens han spiller TV-spill… Og dermed endret sympatien seg, gitt. Det var gøy!
Overraskende mange problemer har blitt sendt inn fra gutter, noe programlederen er stolt av og glad for.
– Det skal ofte litt mer til for at guttene skal be om råd. Enten er det den nye generasjonen, eller programmet. Og selvfølgelig en overveldende mengde av streit par-problematikk fra lesbiske og homofile. Gir meg troa på at vi nærmer oss et samfunn med større aksept enn tidligere.
Den største utfordringen med å gi råd mener Siri er at man noen ganger kan glemme hvor problematisk det var å være tenåring eller tidlig i 20-åra.
– Det er lett for mange å si at ting går over eller ikke er viktig, men for de som sender oss sine problemer er det jo vanskelig. Det må man ikke glemme.
– Vi må ikke bagatellisere andres følelser. Vi har jo sagt at vi er et program som tar I-landsproblemer på alvor. Og det gjør vi!