Hva ville DU stjålet?

Urørt-Mari ville like greit ha stjelt hele Rockheim.

I det siste har det vært mye snakk om Kong Haakons stjålne skijakke. Nå skal vi ikke dysse ned dette med stjeling, og heller ikke legge skjul på hva nettopp denne jakka har betydd, og fortsatt betyr for det norske folk. Stjeling er ikke bra, så ikke prøv dette hjemme!

LES: Kong Haakons skijakke funnet på renseri

Men det må sies – å havne i fengsel for å ha stjålet den gamle kongens ski-jakke er litt morsomt.

Vi har spurt diverse P3-tryner om hva de ville stjålet, om de kunne stjele hva som helst i Norge og komme unna med det.

Kong Haakons skijakke. (Foto: Stian Lys/Scanpix)
Kong Haakons skijakke. (Foto: Stian Lys/Scanpix)

Rune i Filmpolitiet:

Rune ville ha rappa løvene i Løvebakken. (Foto: NRK)
Rune ville ha rappa løvene i Løvebakken. (Foto: NRK)

– Jeg hadde tatt løvene som står utenfor Stortinget og plassert de i hagen. De er jo et stats-symbol, så kanskje jeg hadde fått besøk av masse politikere? Jeg vet ærlig talt ikke hvorfor jeg ville ha stjålet dem, men det er jo mye kulere å ha de i hagen enn en gjeng hagenisser?

Ken fra Banden:

Ken Wasenius-Nilsen fra banden. (Foto: NRK P3)
Ken Wasenius-Nilsen fra banden. (Foto: NRKP3)

– Om det finnes kronjuveler i Norge, så hadde jeg stjålet de. Kronjuvelene er jo det mest prestisjefulle som finnes i et land.

Urørt-programleder Mari:

Mari Garås Monsson. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)
Mari Garås Monsson. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)

– Jeg hadde lett stjålet hele Rockheim. Jeg bor sånn at jeg ser på bygget hver dag, og det er jo så utrolig kult. Hadde museet rommet en sinnssykt stor vinylsamling hadde det vært perfekt. Jeg ville innredet en kul liten leilighet og bodd der. Det er litt av et trofe å ha da!

Yngve fra P3morgen:

Yngve ville stjelt jakka til Kong Haakon på nytt. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)
Yngve ville stjelt jakka til Kong Haakon på nytt. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

– Jeg tror rett og slett at jeg hadde stjålet jakka til Kong Haakon på nytt, jeg. Den ser så god og varm ut, og nå har den jo nettopp blitt renset. Den virker ganske digg. Et pluss er jo også at den passer fint nå som det er VM.

Yngve presiserer at om noen hadde avslørt tyveriet og tatt fra han jakka, så hadde han krevd nytt tyveri, og stjålet 700 millioner fra Statoil eller et annet oljeimperium.

Birger i Filmpolitiet:

Birger Vestmo hadde stjelt en seddelpresse. (Foto: Nadia Frantsen)
Birger Vestmo hadde stjelt en seddelpresse. (Foto: Nadia Frantsen)

– Jeg ville stjålet Norges Bank sin seddelpresse. Den tror jeg at jeg kunne hatt mye glede av. Det handler ikke bare om pengene, men jeg tror også at jeg hadde fått mange gode venner av å ha den. Bare se på de rike, de har alltid mange gode venner. Nå går jeg ikke akkurat rundt å drømmer om å ha Norges Bank sin seddelpresse i kjelleren, men det hadde jo vært litt kult.

Niklas fra Popsalongen

Niklas og Christine er vikarer i Popsalongen. (Foto: NRK P3)
Niklas og Christine er vikarer i Popsalongen. (Foto: NRK P3)

Christine er englebarnet selv, og har ikke samvittighet til å stjele noe som helst. Niklas derimot er ganske sikker på hva han ville bøffa om alt var lov.

– Statuen på Slottsplassen hadde sett bra ut i hagen min. Ellers så hadde jeg rappa barten til Harald Are Lund på bakgrunn av manglende skjeggvekst, ler han.

Om alt var lov, hva hadde DU stjelt? Diskuter i kommentarfeltet under!