Hvem blir den store taperen?

Om det blir Live eller Silje som må fremføre en julelåt på sitt barndomsinstrument får du svar på når taperen av Ronnys Advenstevling kåres under P3morgens julefrokost på fredag!

På fredag ringer P3morgen julen inn med sin årlige juletradisjon: P3morgens julefrokost!

Har ikke julestemningen kommet helt enda, har desember gått fortere enn du klarte å si «julemarsipan i oktober?!» eller klarer du ikke å konsentrere deg om noe annet enn din aller siste eksamen før du kan ta ferie? Fortvil ikke – Ronny, Live og Silje fra P3morgen har pyntet Store Studio på Marienlyst, invitert nærmere 300 lyttere og planlagt en deilig og fin morgensending i ekte og tro julestil.

 

– Jeg gleder meg enormt mye til å samle vennne vi deler hver morgen med

 

Finale i Ronnys Adventstevling

– Dette blir en P3morgen-sending på vei inn i julen, enten om du prøver å komme deg opp av senga, er på vei hjem til jul eller kanskje på vei til din siste eksamen, sier Ronny.

Les også: Se høydepunktene fra fjorårets julefrokost her!

På fredag er det også tid for å kåre vinneren, eventuelt taperen, av Ronnys Adventstevling som er en spørsmålsbasert konkurranse som Ronny har kjørt i hele desember. Quizen går ut på hvem som kan mest om jul og advent og Silje og Live har hver dag i hele advent svart på spørsmål om temaet. Taperen av konkurransen må opptre på julefrokosten med sitt barndomsinstrument – Henholdsvis fiolin og piano.

Yngve og Silje spiller Vassleiken med brus og gløgg. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)
Yngve og Silje spiller Vassleiken med brus og gløgg. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)

– Jeg har spilt fiolin i omtrent 8 år, og hadde en fiolinlærer fra Bulgaria som mente jeg hadde talent og potensiale til en musikkariere, men jeg var dessverre altfor lat. Jeg slutta da jeg var 15, og har ikke tatt i fiolinen siden, forteller Silje. Hvilken låt hun skal spille hvis du taper er hun også usikker på.

– Jeg har ikke bestemt meg enda, det står mellom 3 kandidater. Jeg vet heller ikke hvordan jeg skal gjøre det. Har nettopp skaffet meg en fiolin til låns, men har ikke tatt i den enda.

Honningbarna og Mathilda kommer

P3morgen disker blant annet opp med live julemusikk fra både Honningbarna og Mathilda, som du kan både se og høre live på P3.no.

– Både Honningbarna og Mathilda lover å servere nye versjoner av kjente julelåter. Det blir garantert helt nydelig, seier Silje.

– Jeg har en egendesignet 3D-julegenser

Hun har fredagens antrekk klart, nemlig en hjemmelaget julegenser.

– Jeg har en egendesignet 3D-julegenser som jeg har brukt de to forrige årene vi arrangerte julefrokost. Nå viser det seg at kostymeavdelingen har lånt den ut til Erik og Hasse i «Karl Johan», så jeg har jobbet intenst med å få den tilbake. Forhåpentligvis har jeg klart det til fredag, for den genseren er virkelig prikken over i’en.

Siljes-julegenser fra fjorårets julefrokost. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)
Siljes hjemmelagede 3D-julegenser (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)

Live kan vinne for deg

De tre har også planlagt en rekke morsomme konkurranser og overraskelser. Live Nelvik skal blant annet ta den store «Hva er hovedstaden i…»-testen, og du kan vinne en radio om hun klarer det.

– Jeg har fått mange spørsmål om hovedstader og har bomma veldig mange ganger, så på fredag skal jeg virkelig vise hva jeg er god for, sier Live.

– Årets høydepunkt

Dette er tredje året P3morgen arrangerer julefrokost og de tre programlederne gleder seg masse til fredag. Silje trekker til og med ut frokosten som årets høydepunkt. Se klipp fra de tidligere frokostene under.

– Alle venner pleier jo å samles før jul og jeg gleder meg enormt mye til å samle vennne vi deler hver morgen med. Det blir kjempegøy å runde av P3morgen-året med julefrokost, sier Live.

 

Hør P3morgens julefrokost fra kl 06.00 på fredag og se det live på P3.no

 

Live Nelvik-show

 

LidoLido spiller live

 

Live og Tom Hell synger duett

 

Kid Astrays nydelige cover av «Driving Home For Christmas»

 

Silje og Yngve leker «Vassleiken»

 

Eva & The Heartmaker spiller live