Hvilken Dilemma-tolking er den beste?

Nå kan du stemme fram din favoritt i «Dilemmachallenge»!

Har du kommet over noen fete, sjarmerende eller merkelige versjoner av hit’en «Dilemma» i det siste? En ung mann som virkelig elsker Nellys låt fra 2002, har nemlig lyktes med en aldri så liten #Dilemmachallenge på Instagram. Denne mannen er ingen ringere enn P3morgens Markus Ekrem Neby.

– Det begynte med at jeg fremførte sangen i mange ulike settinger på min egen Instastory, og så begynte noen lyttere å gjøre egne tolkninger av den, forteller programlederen og musikeren.

Se Markus og musikerkollega Stephan gjøre en Dilemma-jam her:

Nå skal tre finalister kåres, og deretter skal de heldige tre videre til en finale. Finalen skal holdes i radioprogrammet «Christine» på NRK P3 den 3.desember, hvor en fagjury skal avgjøre hvem som går av med seieren i Dilemmachallenge.
Du kan stemme fra til kl. 1155 torsdag 29.november – da avsløres de tre finalistene hos «Christine» på NRK P3.

Se de ti utvalgte bidragene her!

2000-tallets svar på Africa

Og med det fikk Markus ideen om #Dilemmachallenge. Han utfordret tre musikere han tenkte ville være sporty nok til å ta utfordringa, og to av dem kasta seg på. Et lite stykke SoMe-eventyr var i gang.

– Da de kasta seg på ble resten av følgerne mine inspirert til å bidra, forteller Markus, og dermed fortsatte ballen, og tonene, å trille. Blant andre Chris Holsten, Nicolay Ramm og Trond Aukland har bidratt med sine tolkninger.

Hva er det egentlig med «Dilemma»?

– Jeg er jo utrolig glad i Totos «Africa», og «Dilemma» er på mange måter 2000-tallets svar på «Africa», sier Markus.

I tillegg mener Markus at sangen har en universielt fengende melodi og at samspillet mellom artistene Nelly og Kelly Rowland er elektrisk.

Skulle du være i tvil, kan du jo stikke til Nellyville og sjekke ut originalen selv:

Ser etter personlige tolkninger

Målet med #Dilemmachallenge er ifølge Markus å få Nelly sterkere fram i rampelyset, og at låta skal bli spilt oftere. Nå er de beste bidragene samlet, og folk skal stemme fram sine tre favoritter. Deretter skal en fagjury avgjøre hvilken av de tre finalistene som er vinneren av #Dilemmachallenge. Juryformann Markus stiller store krav til bidrag som ønsker å gjøre det godt i konkurransen.

– Jeg krever at man har behandlet låta med respekt. Hvis man i tillegg klarer å gi den en personlig touch, blir jeg imponert, sier Markus før han legger til det kanskje viktigste kriteriet.

– Det aller viktigste er at vi hører at det er «Dilemma» som spilles…TI NOMINERTE ER VALGT UT:

Ketil Jansen

Tobias Flaate

Torbjørn Hoelsveen

Chris Holsten

Fuge over Dilemma av Bjørnar Utne-Reitan

Yngve Elde og Line Stokland Røthing

Trond Aukland

Jakob Palmer Kverndokk

Nicolay Ramm (som John Legend)

Caterina Eliza