Hvilket parti skal Faten velge?

Mange unge aner ikke hva de skal stemme. I serien “Faten tar valget” skal Faten Mahdi Al-Hussaini prøve å finne partiet for henne.

– Jeg tror mange vil kjenne seg igjen i dokumentarserien. Mange unge vet nok ikke hva de skal stemme, og kanskje vet de for lite om politikk også, sier Faten Mahdi Al-Hussaini.

I mini-dokumentarserien “Faten tar valget” skal vi følge 22-åringen når hun skal finne partiet som passer for henne slik at hun ikke trenger å stemme blankt – det har nemlig vært planen.

– Jeg har aldri stemt blankt før, men nå har jeg ikke vært enig i politikken de siste årene og hadde derfor tenkt å gjøre det denne gangen. Nå skal jeg heller prøve å finne et parti som kan representere meg, sier Faten.

I Sanas fotspor

Hver episode skal ta for seg en sak eller et tema som mange unge er opptatte av; miljø, integrering, forsvar og utdanning. Faten skal være med på aktiviteter og møte mennesker som er glødende opptatt av nettopp disse temaene.

– Jeg gleder meg til å møte andre unge sjeler som brenner for temaer jeg kanskje vet for lite om, sier Faten, som også gleder seg til å vise nye sider av seg selv.

Faten er nemlig ikke helt ukjent for offentligheten. I 2014 fikk hun mye oppmerksomhet etter at hun holdt en appell under en demonstrasjon mot terrorgruppa Den islamske stat.

– Jeg ser fram til å vise hvem Faten er. Jeg vil vise de andre sidene av meg, ikke bare den alvorlige siden som kommer fram i mitt arbeid mot ekstremisme, sier Faten.

Vil Faten Mahdi Al-Hussaini finne et parti som kan representere henne? Foto: Christian Breidlid.
Vil Faten Mahdi Al-Hussaini finne et parti som kan representere henne? Foto: Christian Breidlid.

22-åringen håper hun kan være med på å forebygge fordommer.

– Jeg vil vise andre unge at jeg ikke er annerledes enn dem, selv om jeg bruker hijab. Jeg vil vise at et hodeplagg ikke begrenser deg, slik som Sana i SKAM også har vist oss, sier Faten.

Leter etter “sitt” parti

I hver av de fire episodene skal Faten møte Fredrik Solvang, journalist og programleder i “Dagsnytt 18” og “Detektor”, for å få vite mer om hva partiene mener om de ulike temaene. Faten håper hun vil finne et parti som fortjener hennes stemme før stortingsvalget.

– Det må være et parti som forstår ei ung jente som lever i det flerkulturelle Norge og som står i spagat mellom to kulturer, sier Faten.

Håkon Moslet, redaksjonssjef i P3, mener Faten er den perfekte programlederen for valg-dokumentarserien.

– Faten har vært en modig stemme de siste årene, og hun har markert seg i kampen mot ekstremisme. Hun er en viktig brobygger mellom unge muslimer og majoritetsbefolkningen i Norge, sier Moslet.

Ved å møte politikere og ta for seg politiske temaer som betyr mye for unge, tror Moslet at Faten kan hjelpe unge velgere til å bli litt klokere på hva som skjer i de ulike politiske miljøene.

– Selv om hun bare er 22 år har hun mye balast og livserfaring. Hun er både en usedvanlig jente og en vanlig norsk jente, sier Moslet.

“Faten tar valget” har premiere på NRK1 og nett-tv torsdag 31.august.

72 Responses to “Hvilket parti skal Faten velge?”

 1. Umklapp

  Hvorfor ser NRK det som sin oppgave å normalisere ekstreme religiøse symboler? Hvordan tror de for eksempel sekulære flyktninger fra Syria som har blitt tvunget til å gå tildekket reagerer på å se disse symbolene “ufarliggjøres” på norsk statlig TV?

  For mer utfyllende info om Faten må leserne søke seg til alternative nyhetssider som for eksempel Human Rights Service (lenke).

  Jeg vil minne om at islam som ideologi (hva er vel mer definerende som ideologi enn et nedskrevet lovverk, samt regler for familie og samfunn) har vist seg å være fullstendig ødeleggende for de samfunnene som baserer seg på denne religiøse galskapen.

  Jeg vil også minne om at det finnes mange unge med bakgrunn fra muslimske land som evner å tilpasse seg vestlige samfunn, som ønsker å integrere seg, og som da naturligvis støtter opp om det demokratiske systemet de er en del av. NRK kunne enkelt funnet en slik, men de søker seg heller frem til en som både tilhører en ekstremt konservativ trosretning innen Islam og som bærer symboler som understreker dette. Det sender en del uheldige signaler til seerne.

  • Mari Ystanes Fjeldstad

   Eg vil minne om at du ikkje har definisjonsmakt over Faten, korleis ho kler seg og kva ho meiner. Ho representerer ingen andre enn seg sjølv, verken med eller utan hijab. Så du kan ta islam-hatet ditt ein annan stad, helst under ein stein der ingen høyrer deg.

   • Umklapp

    Mari Ystanes Fjeldstad kritiserer meg for å tillegge Faten meninger hun ikke har (noe jeg ikke gjør, bare les innlegget mitt) hvorpå hun tillegger meg meninger jeg ikke har. Slik skapes komikk.

    I den virkelige verden skaper symboler gruppetilhørighet, og ideologiske grupperinger benytter gjerne tydelig symbolikk for å signalisere meninger. Ideologier kan vurderes kvalitativt ut fra hvilke konsekvenser de har for samfunnene de manifesterer seg i. For eksempel finnes det ingen land i verden med mer enn 30% muslimer som scorer over gjennomsnittet i levekårsundersøkelser vedrørende homofiles rettigheter. I mange tilfeller er straff for homofili religiøst begrunnet og nedfelt i lovverket i disse landene.

    Det er helt rimelig å knytte dette til ideologisk islam, men for mange – slik som muligens for Mari Ystanes Fjeldstad – blir slike observasjoner en rød klut. Hvorfor?

    • Runa Nylund

     Mange ord, liten mening. Hva er det egentlig du vil fram til her?

     • Umklapp

      ” Hva er det egentlig du vil fram til her?”

      Må det gjentas?

      Mari Ystanes Fjeldstad kritiserer meg for å tillegge Faten meninger hun formodentlig ikke har – noe jeg ikke gjør – hvorpå hun gjør nøyaktig det samme mot meg. Dette presterer hun på kun 2 setninger.

      Utover dette skriver hun at “Ho representerer ingen andre enn seg sjølv, verken med eller utan hijab. “. Derfor repliserer jeg at et symbol som hijab er en gruppemarkør. Med mindre noen er uenig i nettopp dette, er den siterte setningen fra Mari direkte feil, det burde være enkelt å se.

      Når du bærer en gruppemarkør er det uunngåelig at enkelte vil oppleve deg som en representant for gruppen som markøren tilhører. Det gjelder politiske symboler såvel som religiøse.

      Til sist adresserer jeg det som av enkelte kalles for “islamhat”. Hva er dette? Hvorfor skal islam som ideologi beskyttes mot sunn kritikk, slik som i mitt innlegg? Det er ikke noe “hat” der, i alle fall har ingen påvist noe slikt. Å skulle skjerme en ideologi for kritikk er kun en tjeneste til ideologiens mest ekstreme følgere.

   • Gro-Bente Bjørneset

    dette hadde egentlig ikke noe med hvordan hun kler seg, men nærmere hva hun potensielt kan representere fra sitt trossamfunn hvis du leste HRS lenken hans, det setter riktignok noen spørsmål om hun med den trosamfunn bakgrunn som de representerer er den riktige i dette valget som representant for nrk eller de burde ha gjort en bedre jobb i sitt valg.

   • Lyn_Gordon

    Det er helt utrolig at vi som vil ha minst mulig religion i samfunnet nå er blitt “hatere”. Faten definerer seg selv som islamist med hijab, det er ett meget symbolsk plagg, en islamist-uniform. Alle som går med den er enten så indoktrinert at en ikke tenker klart eller så er en islamist.

    Skulle like å se NrK hadde en smiths-venn eller liknende i skjørt som mener gud vil at hun skal kle seg slik og NrK, feminister og myndigheter heier det frem helt ukritisk. Tragisk at det ekstremt undertrykkende og kvinnefientlige plagget brer mer og mer om seg..

   • Hmm...

    Når du går uniformert, representerer du gjerne en gruppe. Prøv å be henne ta av seg hijaben, så vil du se hvilken kraft dette “tøystykket” har.

    Turid Olsen

   • megmegselv

    Folk må få lov til å tro det de vil, men at NRK skal promotere hva en person som tror på og handler(kler ser) etter et steingammelt eventyr vil stemme i valget blir for dumt.

  • Runa Nylund

   Human Rights Service er ikke en nøytral, eller pålitelig kilde til informasjon. HRS er gjennomsyret av rasisme og islamhat, akkurat som innlegget ditt. At du ikke greier å se forskjell på hijab og tildekking, sier nok i seg selv, men når du på toppen greier å lire av deg at hijab er et ekstremt, religiøst symbol, blir du bare latterlig og liten. Hijab er ikke mer ekstremt som symbol, enn det korset Listhaug flanerer rundt med. At du blir redd av en jente i hijab, gir deg ingen rett til å definere henne – angsten din må du eie sjøl.
   Faten er på ingen måte en ekstremist.
   #ViErHer

   • Umklapp

    Her er noen påstander i innlegget ditt som du ikke begrunner, eller som er direkte feil, Runa:

    “HRS er gjennomsyret av rasisme og islamhat, akkurat som innlegget ditt”

    “du ikke greier å se forskjell på hijab og tildekking”

    “du blir redd av en jente i hijab”

    Det er litt vanskelig å vite hvor man skal begynne, men kanskje du kan først definere hva du mener med “islamhat” og hvor i innlegget mitt du mener at jeg skriver noe slikt. Jeg er helt sikker på at du må ha lest feil ett eller annet sted, men jeg klarer ikke å se hvor.

   • rettfralevra

    HRS er gjennomsyret av hat skriver du. Kan du komme noen eksempler på det ??
    Jeg har fulgt HRS en stund og opplever at de har balanserte og godt dokumenterte artikler og slett ikke står for noe hat.

    Bjørn Bråthen

  • Lars

   Bare det at du må dele en 4 år gammel artikkel som kunne vært skrevet av en 4 åring sier det meste. Human rights my ass

   • Umklapp

    Fint at du har lyst å skrive noe Lars, men kunne du kanskje forsøkt å være litt konstruktiv? Hva med å si nøyaktig hva du er uenig i, eventuelt hva som er problemet med å dele en 4 år gammel artikkel? Mister opplysninger sin gyldighet med tiden?

    • Lars

     Det som er problemet med p dele en 4 år gammel artikkel er at den er utdatert. Alle kan gjøre eller si noe feil, som man angrer på. Faten har gang på gang forklart seg og forsvart seg mot akkurat det som står i denne artikkelen. Hvem hennes moske har invitert har ingenting med hun å gjøre heller og hun hadde aldri trent å gjøre det heller. Kom med noe nytt hvis du har det. “Human rights” service er ingen nøytral organisasjon og er gjennomsyret av bitterhet. Kanskje du skal se programmet før sier noe som helst

     • Demos Last

      Du fremstår som lettvinn og dum. Hva med å begynne å bruke hodet til annet enn å jatte med?

     • Umklapp

      “Det som er problemet med p dele en 4 år gammel artikkel er at den er utdatert.”

      HRS beskriver i denne artikkelen det religiøse/ideologiske miljøet som Faten har tilhørt. Har hun tatt avstand fra dette miljøet eller de ideer og holdninger som fremmes her? Det har jeg i såfall ikke fått med meg, Lars kan muligens sitere Faten på dette?

      Man kan jo begynne med å spørre hvordan hun forholder seg til det teokratiske diktaturet Iran, og de menneskerettighetsbrudd som begås der.

      Da hun tilhører/har tilhørt et miljø som beviselig (gjennom ytringer, invitasjoner av talere og økonomi) kan knyttes til prestestyret i Teheran, dukker slike spørsmål helt naturlig opp når hun skal gis en plass på NRK i forbindelse med et vestlig demokratisk valg.

       • Umklapp

        Som sagt, dette miljøet hun tilhører/har tilhørt er beviselig knyttet til ekstremister, hvorav mange er listet i den artikkelen jeg har lenket til.

        I artikkelen som Lars deler, tar hun ikke avstand fra noen av disse. For eksempel skrives det om Ayatollah Kohmeini, som hun tidligere har omtalt som “a legend”; “jeg har ingen meninger om han nå”. Dette er ikke å “ta avstand”.

        Faten var også formann i stand4hussain, som promoterte avkapping av lemmer og drap i tråd med Ayatollaenes ideologi gjennom siden “sannislam.no”. Dette tar hun ingen stilling til i vg-lenken til Lars.

        Hvorfor mener Lars slike oppklaringer ikke er nødvendige? Det er vel det som er det egentlige spørsmålet her.

  • Umklapp

   Hva innebærer det at partiet er “antirasistisk”? Hvordan omsettes dette i praktisk politikk?

   • AndyAce83

    Hvite kristne menn må ut er et antirasitisk tilltak. Sharia-lov er et fantastisk system som styrker kvinner. Hijab er et vakkert plagg som hindrer objektivisering. Osv
    Osv osv.

  • Adam Iversen

   Feministisk Initiativ er er ondt globalist parti

 2. Kristina Leganger Iversen

  Denne serien gler eg meg til å følgje! Ei råtøff og vettug dame som det blir spanande å følgje. Trur dessutan Faten kan vere eit viktig førebilete for mange, som føler seg usikre på dei politiske partia, kven dei skal stemme på og korleis politikken påverkar dei. Og det er viktig, for valet i år handlar om framtida vår, om fellesskapet vårt, og om landet vårt. Heia Faten!

  • Demos Last

   Et grotesk innlegg som ser på hatkulten Islam som ‘forbilde’.

   • Kristina Leganger Iversen

    Nei, som ser på personen Faten som førebilete. Faten. Eit menneske som har vore modigare enn dei fleste av oss, som fleire gangar har tatt til motmæle mot fundamentalisme og undertrykking, også sjølv om det medfører risiko. Som tar ein viktig jobb som denne, sjølv om ho blir hetsa i kommentarfelt som desse, av folk som deg.

    • Demos Last

     Hun er muslim og støtter dermed Islam. Hvis hun forkaster Islam kunne hun evt bli et forbilde.

     Det er tydelig at norske skolebyråkrater og norske redaktører utgjør en liten og destruktiv ghetto av i alt kanskje bare 100 personer som alle ser det som sin oppgave å forvirre og forlede særlig norske barn og ungdommer.

  • Huzzi

   Hvordan kan du sammenligne de to sammen? Når en muslim (ingen forskjell om det er shia eller sunni) tar avstand fra IS er først og fremst fordi alt det de gjør strider mot religionen islam, i tillegg til alt det de gjør, gjør de i Islams sitt navn. Når en jøde tar avstand fra Hitler derimot, så er det fordi Hitler hadde et sterkt hat mot jøder. Holocaust som et eksempel. Derfor så skjønner jeg meg egentlig ikke på den sammenligningen din.

   • Umklapp

    “det de gjør strider mot religionen islam”

    Her bør det gjøres klart at når noe “strider mot religionen islam” så finnes det islamske institusjoner som besvarer slike spørsmål. “Huzzi”‘s påstand er derfor rent objektivt etterprøvbar.

    Al-Azhar Universitetet i Kairo er muligens den fremste autoriteten i slike spørsmål, og når de vurderte nettopp dette konkluderte de med at IS ikke handler i strid med islam (lenke).

    Myten om at IS er “uislamsk” er noe som har oppstått i vesten, nærmest som en form for ønsketenkning om at islam smertefritt skal kunne innlemmes i vestlige samfunn.

    Det “Huzzi” her muligens ikke er klar over er at konflikt og gruppetilhørighet er grunnleggende i islamske samfunn. I regioner hvor islam får fotfeste oppstår det gjerne først konflikt med ikke-muslimer, som kristne, jøder og ateister. Når disse gruppene er marginaliserte blir skytset rettet mot muslimske minoriteter som ahmadiyya-muslimene. Deretter kriger sunni mot shia, og til slutt kriger sunni mot sunni. Konflikten er iboende i islam, ikke noe som påtvinges utenfra.

    • Huzzi

     Jeg ser at du bruker “Huzzi” for å få meg til å virke dum. Hvis det får deg til å føle deg bedre så for all del fortsett med det. Siden du er så flink til å gruble internettet og har klart å finne den lenken for meg. Kan ikke du søke opp og fortelle meg hvorfor 41 muslimske land som blant annet Iran, Irak og Tyrkia er imot IS?

     Vær så snill, slutt med å hente informasjonen din fra sånne kilder. Heller gå å spør en som er muslim og få svaret ditt derifra. Spør du på en hyggelig måte så kan jeg garantere at du får svaret ditt med et smil.

     La oss være ærlige, konflikter og gruppetilhørighet som du snakker om skjer over alt i verden. Det skjer i ulike land, kulturer og samfunn. Det er sant at shia og sunni er i konflikt med hverandre noe som er egentlig ganske trist, men fortsatt så har vi regler og veiledninger på hvordan vi skal håndtere de konfliktene. IS derimot bryter alle.

     Hvis islam virkelig står for krig, konflikt, terrorisme osv. Hvorfor er Dubai, Marokko, Indonesia populære turristland? Det flommer mennesker fra all verdens kanter for å besøke de landene. Og alle de er store muslimske land.

     Jeg skal være helt ærlig med deg, og dette er min personlige mening. Hvis islam virkelig hadde stått for krig, drap av uskyldige mennesker og terrorisme, så hadde jeg ikke vært en del av denne religonen.

    • Umklapp

     “Huzzi”‘s svar til meg forsvant av en eller annen grunn, men her var mitt tilsvar:

     “Jeg ser at du bruker “Huzzi” for å få meg til å virke dum.”

     På hvilken måte? Jeg hadde ingen slik intensjon, om det oppleves som ubehagelig når jeg benytter nicket ditt bør du kanskje vurdere å endre det? Jeg tror på ingen måte du er dum.

     “Vær så snill, slutt med å hente informasjonen din fra sånne kilder. “

     Al-Azhar Universitetet er allment akseptert å være verdens mest prestisjetunge lærested innen sunni-islam. Ettersom du ikke tilbyr noen alternative kilder, vil jeg anta det er trygt å basere seg på disse når man spør seg hvorvidt IS skal regnes som islamsk eller ikke.

     “La oss være ærlige, konflikter og gruppetilhørighet som du snakker om skjer over alt i verden.”

     …i større eller mindre grad ja. I flere levekårsundersøkelser opererer man med kategorien “diskriminering og vold mot minoriteter”. Fra Social Progress Index 2016 kan man finne at i denne kategorien scorer kun 1 av 20 land med mer enn 90% muslimer under verdensgjennomsnittet i denne kategorien. Samme datagrunnlag viser at andelen muslimer i et samfunn korrelerer moderat (0.38) med diskriminering og vold mot minoriteter. Konklusjonen blir nettopp som jeg skriver over, at islamske land er preget av gruppemotsetninger og konflikt.

     “Hvorfor er Dubai, Marokko, Indonesia populære turristland? “

     Her er hvordan disse landene scorer i kategorien “diskriminering og vold mot minoriteter” på SPI 2016 mot Norge (jo høyere jo verre):

     verdensgjennomsnitt ca. 6.2
     Norge ca. 3.7
     Saudi-Arabia (Dubai) ca. 7.4
     Marokko ca. 7.1
     Indonesia ca. 7.3

     Som du sikkert ser er landene du viser til populære turistland til tross for de store problemene som fremgår av SPI 2016. Det er ikke nødvendigvis noen motsetning her.

     “Hvis islam virkelig hadde stått for krig, drap av uskyldige mennesker og terrorisme, så hadde jeg ikke vært en del av denne religonen.”

     Noen velger sin religion selv, andre blir påtvunget den fra fødselen av. Føler du deg fri til å velge en annen religion? Lar du mennesker omkring deg (familie, barn, venner) velge religion, partner eller meninger fritt? Skal religiøse påbud vike i møte med menneskelige lover og regler, som menneskerettigheter og FNs barnekonvensjon? Er apostasi tillatt innen islam?

     Det er sikkert fint at du har en religiøs tilhørighet, men med mindre du svarer “ja” på samtlige spørsmål over vil du oppleve at denne tilhørigheten ikke lar seg uten videre innlemme i vestlige samfunn.

 3. Warsan Ismail

  Jeg er veldig glad for at du ikke stemmer blankt! Og gleder meg masse til å følge med serien!

 4. Hmm...

  Og spenningen blir å ta og føle på. KAN det bli Arbeiderpartiet hun ender opp med å stemme på? Kan Ap ha sponset serien?

  Turid Olsen

  • Roy Thorbjørnsen

   Tenkte det samme, Her lukter det lisenssponset AP “reklame”

   • AndyAce83

    Tja. SV er jo bra å da. Så lenge det er rødt går det bra. Men FRP? Der tror jeg oddsen er imot 😉

   • Ida mai lea hagen

    Så dere anerkjenner ikke at dama har intelligens og frihet til å velge selv?

  • Ida mai lea hagen

   Og ellers ser du rosa elefanter på høylys dag?

 5. AndyAce83

  Kjempe bra at dere tillatter fri debatt her NRK. Nesten så jeg vurderer å betale lisensen igjen. Jaja. Snart går det over skatteseddelen uansett hva jeg stemmer så…

  • Elsa S. Burkeland

   Og sjølsagt velger ein ei ung muslim og innvandrer til å representere norsk ungdom. I tillegg sjølsagt frå Oslo. Hvor stor andel av befolkningen var det innvandrere utgjør sa dere? Jaja, våre ungdommer er vel ikke interessante nok.

   • Kaj Sperrås

    Våre ungdommer? Faten er defintivt en av våre ungdommer!

     • Kaj Sperrås

      Spørsmålet bør nok være: Hvem er vi? For å sitere kong Harald: «Nordmenn tror på Gud, Allah, Altet og Ingenting. Nordmenn liker Grieg og Kygo, Hellbillies og Kari Bremnes. Med andre ord: Norge er dere. Norge er oss».

      • Umklapp

       Jeg tror poenget til Elsa er at NRK, som så ganske ofte ellers, benytter en person fra en helt marginal gruppe blant norske ungdom for å normalisere/promotere holdninger som i dette tilfellet ikke er helt sunne for demokratiet.

       • Kaj Sperrås

        Jo, men det er neppe en gruppe det skrives mer om og diskuteres
        mer enn nettopp muslimer. Det spesielle med Faten er at hun jobber veldig
        hardt mot ekstremisme. Noe som koster henne en god del personlig.

        • Umklapp

         “Det spesielle med Faten er at hun jobber veldig hardt mot ekstremisme”

         Akkurat det er i beste fall kontroversielt. Som du kanskje har fått med deg har hun både i ord og handling støttet en ekstrem form for islam. Motsetningen mellom shia og sunni (sistnevnte omfatter IS) er velkjente, at Iran bekjemper IS gjør dem ikke til “good guys”.

         Det finnes også mange ungdommer med muslimsk bakgrunn som ikke bærer slike symboler for gruppetilhørighet, og som integrerer seg for eksempel ved å åpne for kryss-kulturelle vennskap og forhold, eller som velger bort islam til fordel for andre ting (en valgfrihet som jo er et fundament i vestlig kultur). Hvorfor ikke benytte en av disse?

         • Kaj Sperrås

          Da har du ikke lest mye av hva hun skriver. Jeg siterer fra Facebook:

          jeg er så sliten og lei av alt det drittet jeg må tåle som jeg får
          på meg pga at jeg velger å gjøre vanlige ting, men som ikke er populært
          blant mitt miljø.

          Jeg er så syk av at min familie må gjennomgå
          dritt av et miljø som har ingen nåde mot dem fordi jeg er en KVINNE som
          velger min egen vei.
          For vi vet at sannheten er om jeg var en GUTT, så hadde INGEN absolutt INGEN sagt noe!
          Men fordi jeg er en jente så skal alt bli så mye vanskeligere.

          Når jeg er tilbake til Norge så skal jeg seriøst dra til disse
          menneskene. Og si dette her rett i deres ansikt! Jeg skal fortelle dem
          om deres hykleri!

          Jeg har alltid tatt ting via facebook og noenganger media.
          Men nå er jeg ferdig med det.

          Jeg skal finne dem, ta dette ansikt til ansikt og fortelle dem om alt
          jeg vet om dem som ikke er tillatt verken i Islam eller i kultur, men de
          gjør det fordi det er i skjult, noen ganger for penger og fordi de er
          helvettes MENN!

          Hva de vil gjøre senere mot meg da, spiller ingen rolle!
          Im fucking done!

          • Kaj Sperrås

           Hun bør få applaus og ikke trykkes ned fra alle kanter!

          • Umklapp

           Hva mener du egentlig dette viser?

           Kritikken mot Faten bunner ut i det som kan se ut som støtte til ideologien som ligger til grunn for teokratiet Iran. Blant annet har hun stått som formann for stand4hussain, som har promotert avkapping av lemmer og drap som straffemetode.

           Kaj Sperrås synes muligens hun fortjener applaus for dette?

          • Kaj Sperrås

           Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men jeg hadde i
           ungdommen holdninger jeg ikke har i dag. Heldigvis brukes dette ikke mot meg i
           dag. Og det samme bør gjelde for henne. Hun er veldig tydelig på Facebook og
           jeg anbefaler at man leser der.

          • Umklapp

           Hun har ikke gitt noen indikasjoner på at hun har endret mening. Hvorfor mener da Kaj Sperrås at hun ikke lenger har disse holdningene?

          • Umklapp

           “Det mener jeg helt klart!”

           Det er merkelig hvordan noen kan mene saker og ting uten å ha noe belegg for det. Samtidig er det vel bare en menneskelig svakhet.

          • Ida mai lea hagen

           En link/sitat til dine påstander om henne kunne være på sin plass…

          • Umklapp

           At Faten tilhører (eller har tilhørt) en svært konservativ shia-muslimsk gruppering er velkjent. Se for eksempel her (lenke).

           At hun har vært formann i en organisasjon som promoterte sharia-straffer er også velkjent, se for eksempel denne lenken.

           Til sist, at hun har omtalt Ayatolla Khomeini som “legend” fremgår av denne saken i VG.

           Dette er som sagt godt dokumentert, lett tilgjengelig og velkjent. Stadig har ingen kunnet dokumentere at hun har moderert seg eller endret mening, så det er rimelig å anta at hun står ved dette.

         • Ida mai lea hagen

          Er det ikke en del av demokatiet å få velge selv?

          • Umklapp

           “Er det ikke en del av demokatiet å få velge selv?”

           Hva mener du?

        • Umklapp

         “Allikevel en demokratiet.”

         Jeg forstår ikke setninga. Men om du ikke ser noen motsetning mellom det teokratiske diktaturet Iran og våre vestlige demokratier bør du kanskje undersøke saken litt nøyere.

 6. Lars

  Hvor kommer alt hatet fra? Er det noen som har kjempet mot det så mange av dere hater, så er det jo Faten. At hun bruker hijab, noe hun velger selv, burde ikke ha noe å si. Se programmet før dere dømmer. Hyklere

 7. Adam Iversen

  sitat: “Jeg vil vise at et hodeplagg ikke begrenser deg”
  Så da regner jeg med at du kan ha et kjærlighetsforhold til hvem du vil også ikke muslimer.

 8. Maj

  Ok, hva er det denne dokumentarserien skal handle om? Er det hijab? Er det islam?
  Nei, jeg tror faktisk det skal handle om politikk og stortingsvalget 2017!

  Faten er nok blitt valgt ut fordi hun kan representere så mange; etnisk iraker som er oppvokst i Norge betyr at hun har erfaringer og kunnskap om masse. Etnisk norske ungdommer fra bygdenorge viser ofte at de ikke vet så mye om hva som foregår utenfor deres egen, lille “hule”.

  Derfor tror jeg dette programmet blir interessant for veldig mange, uansett hvilken religion og samfunnsgruppe de tilhører. Derfor: La oss legge vekk alt hat og negative tanker om det som er ukjent for oss, trekke fram det positive hos andre mennesker og oppfordre familie og venner til å slå på tv’en den 30.august!

 9. LP

  Uansett hvor mye dere vrir og vender på dette, så er Faten et flott menneske som har kjempet mot mye av det dere selv hater og ofret mye på veien. Hva har dere selv gjort, bortsett fra å trolle i kommentarfeltene?

 10. Jonas F Larsen

  Stilig, håper hun og andre unge får utnytte av programmet.

 11. HansLysglimtJohansen

  Stem Alliansen så skal vi hjelpe Faten å reise hjem.