Hvor ble det av Howard..

… Og resten av gjengen som har regjert på P3 de siste 15 åra? Les om programlederne og hør gamle radioklipp her.

.. Og resten av gjengen som har regjert på P3 de siste 15 åra?

P3 fyller 15 år 2. oktober. Det har vært 15 år med sterke profiler, som alle har vært med på å forme P3 til det vi er i dag. Men hvor ble det egentlig av alle sammen?

Håvard “Howard” Sylte: Howard var med i P3 fra starten i 1993. Den den gang 20 år gamle gutten begynte som programleder i “Barbarene Del 2”, som senere fikk navnet “Howards bærbare fredagsparty”, og “Poprush”.

Hvem husker vel ikke telefaksen “Lekre smekre Emma”? Samtidig var han reporter i “XL”, som var ledet av Espen Thoresen.

I 96-97 jobbet Howard som programleder i “Fårschpiel” på NRK2, før han returnerte til P3 og jobbing med blant annet med “Bikini”, “VG-lista Topp 20”, “Howard og HC” og “Ti i skuddet”.

Howard var også i stor grad mannen bak oppstarten av P3s søsterkanal mP3 i 2000.

Howard jobbet for mP3 frem til 2005, før han bestemte seg for å flytte fra Trondheim for å jobbe i P1 Oslofjord, hvor han er programleder i “The Håvard Sylte Show”.

Fra “Howard Bærbare Fredagsparty”:

howardsrullett3

HC Andersen: HC var også med på P3 siden første sendedag.  HC var stemmen bak “VG lista Topp 20” helt fram til 2001, og ble også en del av radarparet i “Howard og HC”. Howard og HC ga ut musikk sammen, og størst suksess fikk deres versjon av Ole i’Doles “Det Va’kke Min Skyld”, med nesten 12.000 solgte singler.

Fra 1995 jobbet HC også som programleder på NRK 1 og NRK 2 – også der i “VG-lista Topp 20”, i tillegg til “U Musikk”,  “Pick Up”, og enkelte norske Grand Prix-finaler.

I 2001 begynte HC i TV2, hvor han var programleder for “HitAwards” og “Senkveld med HC Tommy”. HC ble i TV2 to år, før han gikk over til TV Norge og “Jeopardy” og “HCs Musikkquiz”.

De siste årene har HC også viet tid til å slå et slag for DAB-radioen. Han var en periode daglig leder i HCAG AS, som importerer DAB-radioer. Nå har han imidlertid solgt seg ut og er tilbake som radiovert – i morgenshowet til Østfoldsendinga på P1.

Topp 20-intro med HC:

topp20intromedhc1

HC med krøll på tunga (fra Topp 20):

hckroll2

Kristopher Schau: Mange vil nok kalle programmene Kristopher Schau bidro til for P3s beste. Kristopher har skrevet P3-historie gjennom “XL”, “Hybel”, “Karate” og “Et Norge I Krig” . I flere av programmene har Kristopher jobbet sammen med sin bror Aleksander, som du fremdeles kan høre i FK Sport og FK Fotball på P3.

Noe av det Kristopher har fått mest oppmerksomhet for, er Forfall. Kristopher levde i 2001 en uke i et butikkvindu, og gjorde mest mulig for at kroppen (og sjelen) skulle forfalle.

“Et Norge I Krig” var Kristophers bidrag for å sørge for at verden skulle gå under innen 70 år, og ble sendt på P3 høsten 2004. På grunn av drøyt innhold ble programmet tatt av luften etter et par sendinger, og Kristopher sa opp jobben i protest.

Etter tiden i P3 har Kristopher blant annet blitt kåret til “Norges mest sexy mann” av Elle i 2003. I 2004 solgte han sjelen sin til Thomas Numme for 18500 kroner.

Kristopher har også jobbet med flere TV-program. Han har bidratt i TV-programmer som “XLTV” (1998-99), “TVTV” (1999), “Team Antonsen” (2004), “Oppgang B” (1998), og ikke minst “De Syv Dødssyndene” (2007).

Karate sender fake brev om champinjong til Eldorado:

sopp1

Vi får høre om en 12-årings sexliv i dagbokform (Fra Et Norge I Krig):

dagbok1

Mina Hadjian: Mina startet sitt selvtitulerte radioshow som vikar for Marius Strand i 2005, og satte tydlige spor etter seg frem til hun fikk sparken i 2007.

Mina fikk mye oppmerksomhet for teaseren “Hei, dette er Veronica Orderud. Jeg hører på Mina hver dag. Hvis ikke du gjør det samme, dreper jeg deg”.

Programmet Mina var i stor grad en blogg, der Mina delte sine tanker og følelser med lytterne. Mange mente hun gikk over streken da hun skjelte ut pastor Jan-Aage Torp på lufta. Programmet fikk mye oppmerksomhet da Marianne Aulie navnga to påståtte voldtekstmenn på direkten.

Mina ble felt i PFU etter å ha skjelt ut Terje Søviknes på lufta.

Høsten 2007 mistet Mina jobben i NRK, og startet i Radio Tango, før hun mistet jobben der i april 2008.

Mina har også vært programleder på TV: Våren 2007 sendte NRK “Usett:Mina” som fikk terningkast 1 i VG. Hun er også en av damene i programmet “Studio FEM” på TV-Norges kanal “FEM”.

Høsten 2008 startet Mina nettstedet minarki.com, hvor hun intervjuer og karmatester kjendiser.

Mina karmatester Moskva-Marit:

minamarit1

Trine Grung: Trine Grung fikk sitt radiogjennombrudd med “Poprush” på P3 i 1996. “Poprush” var ett av P3s mest populære programmer, og Trine var programleder fram til 1999.

I 2004 dukket Trine igjen opp på radio – i som morgenvert på Kanal 1 i Drammen. Kort tid etter begynte hun i Kanal 24.

Høsten 2005 dukket Trine Grung opp på TV Norge – nå med fokus på livsstil. Høsten 2005 ledet hun den norske versjonen av “Slankekrigen”, og påfølgende høst var hun programleder for “Et Lettere Liv”. I 2007 var hun med på oppstarten av Tv Norges kanal “FEM”, som programleder for programmet “Hello Goodbye”.

Trine Grung er også den eneste nordmannen som har blitt intervjuet av Oprah Winfrey. Dette skjedde høsten 2006, og programmet omhandlet morsrollen i verden.

Trine vil høre lytternes favoritt (fra Poprush):

trineglytterfav1

Hvem husker du best fra P3s 15 år? Del dine favoritter under!

34 Responses to “Hvor ble det av Howard..”

 1. Shelob

  Herman, herman dag til tirsdag, 1803 til 19.
  Konge program. Var jo hysterisk morsomt.
  Fatter ikke at det programmet ble tatt av lufta.

  • Endre

   Helt enig med deg..Herman var et hysterisk bra program..Hvor ble det va HERMAN!!!

  • Øyvind

   Herman var også min favoritt. Forsvant altfor fort. Hvor er Herman nå? Og hva med bæææærtil.

   Bæææærlevåg

 2. knutern

  på tide å bytte ut litt programledere syns jeg. Er bare radioresepsjonen som er verdt å spare på. Få til bake HOWARD og KARATE 😀

 3. Changis

  Før Trine grung begynte i P3, hadde hun en liten karriere som barnepasser av meg 😛

 4. JEE

  Gode, klassiske Petre(P3) programmer:

  Karate, Hybel, XL, Poprush, Knekk m/ herman, Albin !!!

  Long live the 90s.

 5. Roar

  Fantastisk at dere klarer å plassere Mina oppi en artikkel som dette???!!!

  Hun kan jo kun huskes som en parantes, sammenlignet med omtrent alle andre programmene i P3s historie! Selv om hun fikk aldri så mange forsider og skjelte ut aldri så mange kolleger…

 6. Addal

  Ka me hainn Osen-fyrn da? e jo litt kjæpphøg, det skan ha, men e jo ganske bra og. E det bare sånn mimregreier fer følk som itj jobbe i nrk lenger herre bare eller?

 7. Tore Andre

  XL, karate, albin, Are og odin, bare are, Mina, tazte priv, gamle topp 20, med Howard og hc, dj stift, var et program med tone lise skagefoss spilte ny musikk på søndags formidag el no,
  men er mye mer jedlige ting nå, må få bytta u noen av de jedlige fola, med noe med mer humor og slutte og sparke de som har talent.
  værste var vel det programmet som het marius strand, der en idiot snakka overfladis tull og skrudde lyden opp og ned hele tiden, på miksebordet, jævlig irriterende, p3 må bi litt mer sånn det var før 🙂

 8. eb

  Onkel Happy med Håvard Lilleheie og Steinar Sagen (+ lillebror Sagen som utegående reporter)

 9. tommy

  p3morgen med steinar og shaun
  xl m thoresen. are osen`s vittigheter…

 10. gamlis

  Om en skal nevne de vi virkelig undrer på bør vi heller gå tilbake til storhetene Irma 1000 og Herre Magasinet

  • Gåpre

   Er ingenting som heter “Herre avdelingen”, og om det hadde vært det, så hadde det stått i ett ord.

 11. Øystein

  Jeg savner også Herman. Mer Herman!!!

  Hva med å lage en nettradio med gamle godprogrammer ala det som er gjort med “Alltid radioresepsjonen” – jeg hadde ihvertfall hørt på det. Eller hva med å podcaste gamle Kkarate, Herman, Håvard og HC, XL – eller få XL tilbake – Espen Thoresen slutta jo i Kanal24.

  Og jobber ikke HC i Radio Østfold (P1) ? Synes jeg har hørt han på radioen der noen ganger på morgenen ?

 12. Jørgen

  Knut Folkestad hadde ikke han Knut i bygget eller noe slikt. Stor radiopersonlighet!!! Hva gjør han i dag?

  • knut

   Hei, Jørgen. Hyggelig innspill! Jeg jobber i NRK Nordland nå til dags. I Bodø. Ikke det samme radioinnholdet som i “Knut i Bygget” selvsagt, det skulle tatt seg ut ; ) Men livet lever!

 13. Lene

  Husker HC og Howard, tror de hadde et sommershow noen sommre. Irma 1000, Albin(husker jeg pleide å ta opp på kassett) , XL, Herman og Karate.. Gode minner 🙂

 14. Tomas

  Gro Narvestad, selvfølgelig, med Ambolt ++
  Metall til folket!!!

 15. Mathias

  Ja, hvor ble det av kristopher Schau? Han er vel mye mer kjent i dag enn han var som programleder i P3.

  Men hvor ble det av de som ledet Herreavdelingen (med unntak av Bjelke og Friis)?

 16. Nicholas Sillitoe

  Ari Thunda (a.k.a Erik Lloyd Walkoff (R.I.P)

  Nuff said!
  The man who brought underground Norwegian electronica to the forefront, as well as a long overdue international (and alternative) edge to NRK pop-airwaves.
  Thanks to the likes of him, it was actually cool to listen to Petre in the mid 1990´s – and inspiring for musicians too, all across Norway!
  He brought in shows like “Abstract”, “Strangefruit”, and oversaw super live broadcasts from Portishead at Quart, to Biosphere/Ultraviolet at Svalbard, – live across Europe! Proud times for Petre!
  From then on, P3 took a misguided tabloid editorial format…went all one-dimensional pre-pubescent rock and r&b – and the edge went.
  Ari Thunda certainly brought the “thunder” to NRK P3. Since he passed away, it has really not been the same. From genuinely “urørt” to “uhørt”.
  A quick flick through Petre on the radio dial these days is like the inane equivalent of reading Dagbladet Fredag…”hele uka” 🙂
  Thankfully Dj Friendly, Abstract, and Harald Are Lund are still there in the shadows fighting the good fight for music without borders…

  Erik L. Walkoff – Ari Thunda (R.I.P)

 17. Nora

  Jeg glemmer aldri da Bare Are var barnevakt, og barnet han passa fant hans analkuler under soffan, og putta dem i munnen… Bakdelen (og fordelen) med radio er at man ikke kan se bort, de mentale bildene er uutslettelige…

 18. tobben i india

  det beste fra p3 var xl, da espen ringte rundt i hele verden og køddet m folk, som feks til cia/bfi og sa han var innelåst på do..

  dessuten savner eg dj dust, han spilte knallbra musikk!!!

 19. Pål

  “Onkel Happy” med Steinar og Tore Sagen og ikke minst Håvard Lilleide er jo ikke nevnt med et ord noen sted i disse jubileumsartiklene. Dette var et av de beste program som P-3 har sendt. For ikke å glemme tidlige Herreavdelingen med Finn og Marius og selvfølgelig i 1997 når Harald og Bård hadde sendinger i Herreavdelingen en gang i uka (ble sendt hver dag med forskjellige programledere høsten 97!) Forøvrig mener jeg at Karate var det aller ypperste som P-3 har sendt, og at Radioresepsjonen som heldigvis går ennå er på en klar annen-plass. Mammarazzi og Drillpikene må vel dele en klar jumboplass!

 20. Petre-humor

  Hva med Ørn, Jørn og Bjørn i absolutt wunderbaum?? Jeg husker dette som et ekstremt støyete program som var veldig morsomt hvis man orket å høre etter. Det var mye mer humor på petre før (eller begynner jeg å bli gammal?)

  • ivar

   Husker “wunderbaum show”! – stor vorspiel radio!

 21. nina

  ingenting som noengang blir som Howard’s bærbare fredagsparty fra suitte 108 den hotte, med Oral-bee show og greier… samt Herman som sendte bertram ut i eu-krigen og hadde Conrad hane i stede… også poprush da sef…