Hvor ble det av Howard..

… Og resten av gjengen som har regjert på P3 de siste 15 åra? Les om programlederne og hør gamle radioklipp her.

.. Og resten av gjengen som har regjert på P3 de siste 15 åra?

P3 fyller 15 år 2. oktober. Det har vært 15 år med sterke profiler, som alle har vært med på å forme P3 til det vi er i dag. Men hvor ble det egentlig av alle sammen?

Håvard “Howard” Sylte: Howard var med i P3 fra starten i 1993. Den den gang 20 år gamle gutten begynte som programleder i “Barbarene Del 2”, som senere fikk navnet “Howards bærbare fredagsparty”, og “Poprush”.

Hvem husker vel ikke telefaksen “Lekre smekre Emma”? Samtidig var han reporter i “XL”, som var ledet av Espen Thoresen.

I 96-97 jobbet Howard som programleder i “Fårschpiel” på NRK2, før han returnerte til P3 og jobbing med blant annet med “Bikini”, “VG-lista Topp 20”, “Howard og HC” og “Ti i skuddet”.

Howard var også i stor grad mannen bak oppstarten av P3s søsterkanal mP3 i 2000.

Howard jobbet for mP3 frem til 2005, før han bestemte seg for å flytte fra Trondheim for å jobbe i P1 Oslofjord, hvor han er programleder i “The Håvard Sylte Show”.

Fra “Howard Bærbare Fredagsparty”:

howardsrullett3

HC Andersen: HC var også med på P3 siden første sendedag.  HC var stemmen bak “VG lista Topp 20” helt fram til 2001, og ble også en del av radarparet i “Howard og HC”. Howard og HC ga ut musikk sammen, og størst suksess fikk deres versjon av Ole i’Doles “Det Va’kke Min Skyld”, med nesten 12.000 solgte singler.

Fra 1995 jobbet HC også som programleder på NRK 1 og NRK 2 – også der i “VG-lista Topp 20”, i tillegg til “U Musikk”,  “Pick Up”, og enkelte norske Grand Prix-finaler.

I 2001 begynte HC i TV2, hvor han var programleder for “HitAwards” og “Senkveld med HC Tommy”. HC ble i TV2 to år, før han gikk over til TV Norge og “Jeopardy” og “HCs Musikkquiz”.

De siste årene har HC også viet tid til å slå et slag for DAB-radioen. Han var en periode daglig leder i HCAG AS, som importerer DAB-radioer. Nå har han imidlertid solgt seg ut og er tilbake som radiovert – i morgenshowet til Østfoldsendinga på P1.

Topp 20-intro med HC:

topp20intromedhc1

HC med krøll på tunga (fra Topp 20):

hckroll2

Kristopher Schau: Mange vil nok kalle programmene Kristopher Schau bidro til for P3s beste. Kristopher har skrevet P3-historie gjennom “XL”, “Hybel”, “Karate” og “Et Norge I Krig” . I flere av programmene har Kristopher jobbet sammen med sin bror Aleksander, som du fremdeles kan høre i FK Sport og FK Fotball på P3.

Noe av det Kristopher har fått mest oppmerksomhet for, er Forfall. Kristopher levde i 2001 en uke i et butikkvindu, og gjorde mest mulig for at kroppen (og sjelen) skulle forfalle.

“Et Norge I Krig” var Kristophers bidrag for å sørge for at verden skulle gå under innen 70 år, og ble sendt på P3 høsten 2004. På grunn av drøyt innhold ble programmet tatt av luften etter et par sendinger, og Kristopher sa opp jobben i protest.

Etter tiden i P3 har Kristopher blant annet blitt kåret til “Norges mest sexy mann” av Elle i 2003. I 2004 solgte han sjelen sin til Thomas Numme for 18500 kroner.

Kristopher har også jobbet med flere TV-program. Han har bidratt i TV-programmer som “XLTV” (1998-99), “TVTV” (1999), “Team Antonsen” (2004), “Oppgang B” (1998), og ikke minst “De Syv Dødssyndene” (2007).

Karate sender fake brev om champinjong til Eldorado:

sopp1

Vi får høre om en 12-årings sexliv i dagbokform (Fra Et Norge I Krig):

dagbok1

Mina Hadjian: Mina startet sitt selvtitulerte radioshow som vikar for Marius Strand i 2005, og satte tydlige spor etter seg frem til hun fikk sparken i 2007.

Mina fikk mye oppmerksomhet for teaseren “Hei, dette er Veronica Orderud. Jeg hører på Mina hver dag. Hvis ikke du gjør det samme, dreper jeg deg”.

Programmet Mina var i stor grad en blogg, der Mina delte sine tanker og følelser med lytterne. Mange mente hun gikk over streken da hun skjelte ut pastor Jan-Aage Torp på lufta. Programmet fikk mye oppmerksomhet da Marianne Aulie navnga to påståtte voldtekstmenn på direkten.

Mina ble felt i PFU etter å ha skjelt ut Terje Søviknes på lufta.

Høsten 2007 mistet Mina jobben i NRK, og startet i Radio Tango, før hun mistet jobben der i april 2008.

Mina har også vært programleder på TV: Våren 2007 sendte NRK “Usett:Mina” som fikk terningkast 1 i VG. Hun er også en av damene i programmet “Studio FEM” på TV-Norges kanal “FEM”.

Høsten 2008 startet Mina nettstedet minarki.com, hvor hun intervjuer og karmatester kjendiser.

Mina karmatester Moskva-Marit:

minamarit1

Trine Grung: Trine Grung fikk sitt radiogjennombrudd med “Poprush” på P3 i 1996. “Poprush” var ett av P3s mest populære programmer, og Trine var programleder fram til 1999.

I 2004 dukket Trine igjen opp på radio – i som morgenvert på Kanal 1 i Drammen. Kort tid etter begynte hun i Kanal 24.

Høsten 2005 dukket Trine Grung opp på TV Norge – nå med fokus på livsstil. Høsten 2005 ledet hun den norske versjonen av “Slankekrigen”, og påfølgende høst var hun programleder for “Et Lettere Liv”. I 2007 var hun med på oppstarten av Tv Norges kanal “FEM”, som programleder for programmet “Hello Goodbye”.

Trine Grung er også den eneste nordmannen som har blitt intervjuet av Oprah Winfrey. Dette skjedde høsten 2006, og programmet omhandlet morsrollen i verden.

Trine vil høre lytternes favoritt (fra Poprush):

trineglytterfav1

Hvem husker du best fra P3s 15 år? Del dine favoritter under!