Hvor er de nå?

Vi gir deg turistguiden til stjernenes siste hvilested.

Ofte så lurer man på hvor det ble av skuespillere og artister som en gang var store. Hvor ble de av og hva gjør de nå?

Noen er lettere å finne igjen enn andre. De som kanskje er aller lettest å finne er de som er døde. Ja, du leste rett. Hvor er det stjernene ligger begravet? Det er faktisk mange som er interessert i akkurat det.

Noen synes kanskje ideen om å besøke graven til kjendiser er en smule merkelig og morbid. Men er det egentlig så rart?

Filmskuespillere og artister har jo gjerne en rekke fans og disse vil ofte vise sin respekt ved å besøke graven til sitt største idol.

En av de mest kjente stjernegravene er Jim Morrison sitt hvilested i Paris. Morrison er kjent som den karismatiske frontvokalisten i bandet The Doors. Han var en notorisk alkohol- og narkotikamisbruker, men også en fabelaktig artist og dikter.

Hvert år tar tusenvis av turister veien innom Cimetière du Père Lachaise der han ligger gravlagt. Morrisons grav er faktisk en av de største turistattraksjonene i Frankrikes hovedstad.

Jim Morrison var en fantastisk poet.

Hvis du først har tatt turen til den største kirkegården i Paris, kan du kanskje besøke noen andre kjendiser mens du er der. Hva med å legge en rose på Edith Piaf sin grav for eksempel, eller et dikt ved Oscar Wilde sitt siste hvilested? Mulighetene er mange på Père Lachaise.

Hvem vil du besøke?

Jeg tenker at Michael Jackson er en selvfølge når man skal nevne stjerner det er verdt å besøke graven til. Det er ikke mange artister som har hatt så stor innflytelse på musikkhistorien som ham.

Dere kjenner sikkert til historien bak Jacksons død, så vi tar ikke den her nå. Hvis du vil vise din respekt til kongen av pop ved å besøke gravstedet hans så kan du imidlertid ta turen til California. Jackson ble gravlagt ved Forest Lawn Memorial Park i Glendale, 3. september 2009.

Marilyn Monroe i sin aller mest kjente positur. (Foto: AP Photo/Matty Zimmerman, file)

Hvis jeg personlig måtte velge én kjendisgrav å besøke, så hadde jeg valgt å besøke Marilyn Monroe.

Skuespiller, sagerinne og modell – Marilyn Monroe var alt. I dag er hun en av verden mest kjente popkulturelle ikoner.

Det knytter seg mange historier til Marilyn Monroe, blant annet teorier om at hennes død i 1962 egentlig var et drap. Det er noe vi mest sannsynlig aldri vil komme til bunns i, men det kan uansett være spennende å besøke graven hennes.

Marilyn Monroe er gravlagt i Corridor of Memories Mausoleum ved Westwood Village Memorial Park cemetery i Hollywood.

En annen storhet som er verdt å besøke graven til er Jimi Hendrix.

Verdens beste gitarist på elektrisk gitar har hatt mye å si for rockehistorien. Han er absolutt en som fortjener å få blomster på grava.

Jimi Hendrix døde 18. september 1970 i en leilighet i London, etter å ha tatt ni sovepiller av merket Vesperax sammen med noe vin. Han ligger gravlagt på gravplassen Greenwood Memorial Park i Renton utenfor Seattle hvor det har blitt reist et minnesmerke.

Uten grav

Når det gjelder store stjernes siste hvilested så er det sånn at mange av dem ikke har noen grav. Hvis du for eksempel er fan av bandet Nirvana og kunne tenke deg å besøke vokalist Kurt Cobain sitt siste hvilested, så kan det bli vanskelig.

Noen år etter at han døde valgte Cobain sin familie å spre asken hans i McLane creek i Olympia i Washington. Så det er eventuelt dit du må dra hvis du planlegger å nedlegge blomster.

Andre stjerner som ikke har noe gravsted er blant annet Janis Joplin som fikk asken sin spredt i stillehavet og John Lennon hvis aske ble spredt i Central Park i New York.

Senere ble det forøvrig laget et minnesmerke der hans kone Yoko Ono spredte asken hans.

Strawberry Fields memorial blir hvert år besøkt av tusenvis av fans som ønsker å vise sin respekt til den avdøde Beatles-artisten.

Folk synger Beatles-låter ved Strawberry Fields memorial på 29-årsdagen for drapet på John Lennons død. (Foto: REUTERS/Finbarr O'Reilly)

Kremert joint

Andre artister har fått asken sin disponert på en litt mer uvanlig måte. Rapper og hip hop-legende Tupac Shakur ble skutt og drept i 1996.

Tupac ble kremert og noe av asken hans ble senere blandet med marijuana og røyket av medlemmer i gruppa hans Outlaw Immortalz. Det er noe du ikke hører hver dag!

Mange fans som ikke klarer å gi slipp på idolet sitt tror at Tupac fortsatt er i live og at kremeringen og røykingen av asken er et dårlig forsøk på å skjule sannheten. Det er nok likevel helt sikkert at Tupac er død, men du kan kanskje si at han lever videre i sine venner?

Hvilken kjendisgrav kunne du tenke deg å besøke? Fortell oss hvem og hvor i kommentarfeltet!

Tupac sine venner brukte hans kremerte kropp i en joint. (Foto: AP Photo/File)