Hvordan er det å bli skutt?

… er bare noen av det Banden-Grete har funnet svaret på. Hør høydepunkter her!

Helt siden Bandens barneår har Grete Strøm vært en viktig del av radioprogrammet. Hun har stilt spørsmål som «Hvordan er det å bli skutt?» og «Hvorfor kan ikke jeg ha bar overkropp i svømmehallen?», noe som har resultert i mange fantastiske radioøyeblikk.

Last ned Banden på podkast

Det er jo for ille at nye og gamle lyttere ikke skal få høre disse klassikerne, så derfor gir vi dere: Best of Grete Strøm!

Men først: Hvem er Grete?

Grete er ei dame som liker kryssord, podkaster, og middelaldrende nyhetsankere. I følge en P3-kollega er hun egentlig 60 år i hodet. Hun lurer på ting som vi ikke engang kunne lurt på om vi prøvde, noe som har vist seg i mange spesielle øyeblikk på P3. Hun har lurt på hvorfor ikke damer også kan være toppløse i svømmehallen? Hvordan er det egentlig er å ake på et bilpanser?, og hun har lurt på om det stemmer at japanere aldri kan legge på telefonen før oppringeren gjør det.

Sjekk ut Bandens Hall of Fame her!

Hva er en typisk Grete-sak?

…spør vi så Banden.

Reporter og produsent Mathias Nylenna er kjapp med et svar: En typisk Grete-sak er når hun spør seg: Hvis man tar tarmen ut av kroppen, spikrer den fast i kjøkkenbenken og strekker den til stua, får man da vondt i magen eller i kjøkkenet? Det kjappe svaret indikerer muligens at dette er noe Grete faktisk har lurt på.

Noe som Grete også har lurt på er hvordan det føles å bli skutt. Det fant hun ut i denne reportasjen:
[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/02/Hvordan-er-det-å-bli-skutt.mp3|titles=Hvordan er det å bli skutt]

Les også: Heit eller Teit med Grete Strøm og Tarjei Strøm

Bye-bye

Gretes navn er en gjenganger i Prix radio, radioverdenens Oscar, kan du vel kalle det. En av sakene hun har blitt nominert for, er saken hvor hun ringer til Japan for å sjekke om det stemmer at japanere synes det er uhøflig å legge på røret først.

Hør innslaget her: [audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/02/Grete-japan.mp3|titles=Bye Bye Japan]

En tur i svømmehallen

– Grete er en av de veldig få som har laget P3-klassikere som folk aldri glemmer. Det er det bare folk som Kari Slaatsveen og Sagen-brødrene som har gjort før, mener Mathias i Banden.

En av klassikerne kan du høre her: Nå skal nemlig Grete sjekke hva som er grunnen til at hun ikke kan bade i bar overkropp i offentlige svømmehaller.

[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/02/Bade-i-bar-overkropp.mp3|titles=Bade i bar overkropp]

Kattemysteriet

For noen år siden skjedde det mystiske saker i Stjørdal. Katter forsvant på uforklarlig vis, og igjen stod triste eiere om savnet monsene og pusiene sine. Grete tok saken.

[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/02/Kattemysteriet.mp3|titles=Kattemysteriet]

Julpeisen

Rundt adventstider i fjor kunne det hende noen måtte spørre seg selv om det de hørte på radioen faktisk var riktig. Grete kunne nemlig fortelle om julefeiringa i Nord-Norge, eller julpeisen, det som antageligvis er verdens jævligste høytid. Hør den unike historien her:
[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/02/Julpeisen.mp3|titles=Julpeisen]

Gressklippern og Byåsen IL

Grete har måttet gjøre mye rart i spalten «Ønsk deg en sak» og her kan du se noe av det hun har gjort.

Grete blir offer for slavedriveren Are Sende Osen

Grete som håndballkeeper for Byåsen IL.

Hør på Banden fra mandag til torsdag mellom kl 16.00 og 18.00, og fra kl. 14.00 til 16.00 søndager