– Hvorfor er du så kul?

Thomas Seltzer måtte svare for seg i P3morgens spørsmålsstafett denne uka.

Gjester du P3morgen, er det ikke bare spørsmålene fra Live og Ronny du må svare på, men også den forrige gjesten får stille deg et spørsmål. Til gjengjeld får du pønske ut et spørsmål til den neste gjesten som besøker P3morgen.

Podkast? Last ned P3morgen gratis her

Mandag

Esben “Dansken” Selvig og Thomas “Fingern” Gullestad var ukas første morgengjester på P3, og det var Thom Hell som på fredag hadde lagt igjen spørsmål til gutta.

– Kjenner dere folkene i Jackass eller Dirty Sanchez, og er dere like tøffe som de, var spørsmålene fra Hell.

– Skal jeg ta det korte svaret? Nei, og nei, svarte Fingern. Men det er jo ikke noe gøy svar. Jeg er egentlig glad for at jeg ikke kjenner de, det må være vondt å være i den vennegjengen!

Tøffe morgentryner hos Dansken og Fingern i P3morgen. (Foto: NRK)

Tirsdag

Trygdekontoret har gjort det motsatte av Radioresepsjonen, og denne uka returnerte programmet til tv-skjermen etter en sesong på radio.

– Hvorfor er du så kul, spør Dansken og Fingern.

– Er dette sånn generelt? Hva skal man si, det er en utrolig mengde faktorer som spiller sammen, til det man i meteorlogi kaller for “the perfect storm”. Kul og kul, til en viss grad er jeg en dannet mann. Jeg har lest en del, hørt mye musikk.

– Familien min og jeg kom til Norge på 70-tallet fra USA, og jeg har alltid følt at foreldrene mine var en generasjon yngre enn de andre sine foreldre.

Teoriene til Seltzer fortsetter:

– Jeg har veldig fint hår, og et litt feminint fjes. Ansiktstrekkene mine er samlet på et bittelite område i et enormt kranie. Og det er bare begynnelsen!

Se: Sesongpremieren av Trygdekontoret

Onsdag

Erna Solberg har takket nei til flere realityserier, men ville prioritert tannhygiene på Robinson-øya.

Midt i uka var det Høyre-leder Erna Solberg som besøkte P3morgen, og det var Thomas Seltzer som fikk fyre avgårde spørsmålet til henne.

– Hva er den ene tingen du tar med deg til Robinson-øya?

– Jeg skal ikke på Robinsonekspedisjonen. Men hvis jeg skulle, så tror jeg at jeg hadde tatt med meg tannpasta. Jeg hadde ikke klart å gå med skitne tenner over lang tid!

– Jeg har valgt vekk en del snille realityserier som jeg har fått spørsmål om å delta i, men jeg kunne trengt noe sånn hageoppussing, hvis jeg måtte velge én realityserie jeg skulle delta i.

Pernille Sørensen og gymbagen i P3morgen (Foto: NRK)

Gjensyn: Ernas nye karriere

Solberg sendte deretter et spørsmål videre til komiker Pernille Sørensen.

– Du er aktuell med forestillingen “Flink pike”, hva er det du virkelig har lyst til å gjøre av jævelskap?

– Det var et skikkelig spørsmål! Åh… jeg kan ikke komme på noe! Nå hører dere hvor døll jeg er, klarer ikke å komme på noen ting. Er det noen jeg burde ha lugga?

– Kunne du ikke ha plaffa ned Gaddafi, spør Live.

– Jo, han skulle jeg i ha klart å lugge. Eller klype. Hardt!

Torsdag

Truls Heggero er vokalist i Lukestar, og neste uke slipper bandet albumet Taiga. I P3morgen var det Pernille Sørensen som utfordret Heggero på den religiøse siden.

– Tror du på Gud?

– Ja, det gjør jeg, men jeg er ikke kristen. Jeg tror på en slags Gud, men det gjør vi jo alle.

– De fleste har vært forelska en gang, og jeg mener at det er Gud, det er Guds nærhet. Hvis man er forelska og føler kjærlighet, så er det Gud.

Lukestar. (Foto: Jonas Jeremiassen Tomter, NRK P3)
Truls Heggero i Lukestsar mener alle tror litt på Gud, selv om de ikke vet det. (Foto: Jonas Jeremiassen Tomter, NRK P3)

Fredag

Charlotte Thorstvedt var ikke bare gjest, men gjesteprogramleder i P3morgen. Hun måtte ikke bare svare på spørsmål fra lytterne, Truls Heggero hadde også en høne å plukke med Thorstvedt.

Les: – Når sluttet du å være jomfru?

– Lukestar har tidligere blitt intervjuet på MTV, men da det kom på tv, var jeg supret med navnet Petter. Kan du huske hvordan dere kom frem til at jeg het Petter, ikke Truls?

– Stakkars Truls! Da må jeg jo bare beklage på vegne av MTV, det er jo en megatabbe, svarte Thorstvedt. Nå er det jo ikke jeg som har direkte ansvar for grafikken, men likevel altså, det var dårlig. Jeg beklager, Truls!

– Jeg kan heller ikke skjønne hvordan Truls har blitt til Petter, det er jo to vidt forskjellige navn!

Charlotte Thorstvedt måtte svare for gamle MTV-synder i P3morgen. (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)

Last ned P3morgens podkast gratis her

Les også: – Hvordan er livet uten bart?
Les også: – Når forstod du at du er grisefin?