– I Norge må man alltid være «good guy»

Robin og Bugge mener man ikke kan oppføre seg som superstjerner i Norge.

Robin og Bugge ble kjent første skoledag på videregående, og har siden den gang laget musikk sammen. Etter førsteplass i den lokale talentkonkurransen på skolen, som var mest for å imponere damene, fant gutta ut at dette var noe de ville satse på. Nå er gutta med på årets Topp 20-turné.

– Vi begynte som russelåtleverandører, og det var der vi slo an først. Russen har hjulpet oss opp og frem, så de er vi glade i, legger Bugge til.

Les også: – Gleder meg til å stå foran et nytt publikum

Russen har hjulpet oss opp og frem, så de er vi glade i

Robin og Bugges første sang ble kåret til «Årets russelåt», noe som gjorde at de ble kjent innad i russemiljøet. Etter det har de vært på turne med Erik og Kriss og Paperboys, noe de ser tilbake på som utrolig lærerikt.

– Alltid vær good guy! Det hjelper ikke å ha harde holdninger eller et rent image i Norge. Man kan ha gode holdninger og leke litt stjerne en sjelden gang, men man må alltid være good guy. Erik og Kriss har lært oss masse på den fronten.

– Fordelen med å være en bra fyr i Norge er at du er avhengig av å bli booka tilbake, og det har vi lært oss nå, sier gutta.

Les også: VG-lista Topp 20 fra Råduhusplassen

Satser på å få med hele publikum

I sommer skal de fremføre sin nye sommmerlåt «Elak Elak». Selv om været ikke var på sitt beste hverken i Stavanger eller Oslo, lagde ikke det noe demper på innsatsen til guttene.

– Man får en episk følelse av regnet, så været gjør oss ingenting. Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig holdning, er det ikke det man sier, legger Bugge til.

Oppmerksomhet verden over

Miriam Bryant (21), Sveriges nye musikkstjerne, kom til Stavanger for å spille sin nye låt «Push Play». På kort tid har stjernen rukket å bli verdenskjent gjennom blogger, MTV og magasiner.

Miriam Bryant fra Sverige skal fremføre låta "Push Play" i kveld (Foto: Rashid Akrim/NRK)
Miriam Bryant fra Sverige skal fremføre låta «Push Play» i kveld (Foto: Rashid Akrim/NRK)

På MTV ble hun kåret som «Artist of The Week» og i Tyskland blir hun gjenkjent på gaten rett som det er.

– Det blir litt uvant å synge for et norsk publikum, her er det jo nesten ingen som har hørt låta mi, sier Miriam til NRK P3.

Miriam skriver låtene sine selv, og sier hun blir inspirert av alt rundt henne, men spesielt kjærlighet.

– Kjærlighet er en stor inspirasjon for meg. Både på godt og vondt. «Push Play» funker i Sverige, så da funker den vel i Norge også, sier Miriam og ler.

Platåsko og Lady Gaga

Artisten innrømmer også at Lady Gaga er en stor inspirasjonskilde for arbeidet hennes.

– Hun har så mye interessant å komme med, spesielt i intervjuer. Hun har en utrolig sterk artistprofil, og er veldig flink musikalsk.