I trøbbel igjen

Hip hop-legenden Flavor Flav fra Public Enemy er igjen blitt henta inn av lovens lange arm.

Flavor Flav – et av de sentrale medlemmene i hip hop-gruppa Public Enemy er kjent for ikke akkurat å være mors beste barn. Og nå har han havna i trøbbel igjen.

Flavor Flav ble arrestert onsdag morgen. Foto: NTB Scanpix / AP Photo / Las Vegas Police Department.
Flavor Flav ble arrestert onsdag morgen. Foto: NTB Scanpix / AP Photo / Las Vegas Police Department.

Onsdag morgen ble han taua inn av politiet, beskyldt for å ha overfalt sin forlovede og ha trua sønnen hennes med en «dødelig gjenstand».

Trua «stesønn» med kniv

Det som skal ha skjedd, ifølge NME, er at han skal ha vært i krangel, blant annet med tenåringssønnen til sin forlovede og truet ham med en kniv. Han sitter for øyeblikket i varetekt, men kan «kjøpes» ut for 23.000 dollar, eller nesten 130.000 kroner, i kausjon.

Det er, for å si det forsiktig, ikke akkurat første gang rapperen er i kontakt med lovens lange arm. William Jonathan Drayton, Jr, som er hans virkelig navn, ble blant annet i fjor arrestert for diverse trafikkrelaterte forhold. Han hadde ubetalte parkeringsbøter, hadde kjørt bil uten bevis for å ha betalt forsikring og to ganger stoppa uten å kunne vise gyldig sertifikat.

Flavor Flav har gjennom flere år slitt med dopavhengighet. Foto: NTB Scanpix / Chris Carlson, AP Photo.
Flavor Flav har gjennom flere år slitt med dopavhengighet. Foto: NTB Scanpix / Chris Carlson, AP Photo.

Sliter med dop

Flavor Flav har i flere år slitt med dopavhengighet og 53-åringen ble allerede i ung alder flere ganger arrestert for ran og innbrudd. Siden har han mista foreldreretten til sine egne barn og sonet 90 dager i fengsel for mordforsøk på sin egen nabo. I 1991 innrømmet han å ha overfalt sin daværende kjæreste.

Flav var i 1982 med på å starte Public Enemy, et av tidenes mest innflytelsesrike band innen sin sjanger. På midten av 80-tallet var de sentrale i å popularisere hip hop sammen med grupper som Beastie Boys and Run DMC. De har med sin politisk lada musikk blant annet fått plass på Rolling Stone Magazine sin liste over «de udødelige» – the Immortals: 100 Greatest Artists of All Time.

Han er for amerkanerne også kjent som en tv-personlighet fra diverse reality-serier, som VH1s The Surreal Life, der han fikk et forhold til skuespilleren Brigitte Nielsen, noe som førte til at de fikk reality-serien Strange Love. Senere har han blant annet leita etter kjærligheten gjennom tre sesonger av Flavor of Love.

Ny suksess

Public Enemy feirer forøvrig i 2012 at 25 år som gruppe med to utgivelser; studioalbumet Most of My Heroes Still Don’t Appear on No Stamp, som kom tidligere i år og oppfølgeren The Evil Empire of Everything som kommer i slutten av oktober.

Tidligere i år fikk de ny suksess med låta «Harder Than You Think» fra 2007-albumet How You Sell Your Soul to a Soulless People Who Sold Their Soul?. Låta gikk til topps på britiske hitlister da den var temamelodi fro Paralympics.

Se videoen til «Harder Than You Think» her: