Ida Fladen ble solgt for 14.500 kroner

Auksjonerte bort date til inntekt for TV-aksjonen.

– Jeg synes hun virker dritsjarmerende.
Auksjonsvinner Johan

28 år gamle Johan er den heldige auksjonsvinneren som skal få gå på date med Ida Fladen, programlederen i serien Prosjekt Perfekt som har blitt vist på TV denne høsten. Johan, som ikke vil stå fram med fullt navn og bilde overfor andre enn Ida, betalte 14.500 kroner for stevnemøtet med Ida.

Han har familiemedlemmer som har demens og derfor var det viktig for ham å støtte TV-aksjonen akkurat i år.

– Jeg hadde egentlig tenkt til å by på en dag i studio med Stargate, men jeg hadde ikke 300.000 liggende, så da ble det dessverre ingen tur til New York, forteller Johan.

Det var da han var inne for å se på Stargate-auksjonen an han oppdaget Idas auksjon og synes det virket som en morsom ting å by på.

– Jeg hadde sett Prosjekt perfekt tidligere på kvelden og syntes Ida var utrolig sjarmerende, så en date med henne tror jeg kan bli kult, sier han, men legger til at han er litt nervøs for hvordan det vil bli å gå på date i en slik setting.

– Jeg synes det minner litt om sånne amerikanske veldedighetsopplegg, så det kan jo ikke bli langt kleinere enn det her, men hvorfor ikke, det blir sikkert morsomt.

Nå skal Johan ut på jobb på Nordsjøen i tre uker, og selv om han foreløpig ikke har noen forventninger til daten enda ser han frem til å møte Ida når han kommer hjem.

– Nå har jeg ihvertfall noe å glede meg til når jeg kommer hjem fra sjøen.

LES OGSÅ: Se hvem som stakk av med Toyot’n til Magdi!

Ida Fladen på den røde løperen på premierefesten til Prosjekt perfekt. (Foto: Jonas Jeremiassen Tomter, NRK P3)
Ida Fladen på den røde løperen på premierefesten til Prosjekt perfekt. (Foto: Jonas Jeremiassen Tomter, NRK P3)

Allerede prestasjonsangst

Ida selv er overveldet over responsen på auksjonen, hun hadde aldri trodd at daten skulle gå for de 14.500 kronene Johan endte opp med å donere til TV-aksjonen.

– Folk er jo gærne! Jeg hadde håpet på tre til fire tusen på det meste, så jeg ble ganske satt ut da det ble så mye, sier Ida.

Hun synes det er merkelig å tenke på at noen vil betale for å henge med henne, og at det at inntektene går til en god sak nok har hatt mye å si for dem som la inn bud.

Som vi så i episode seks av Prosjekt Perfekt så er ikke Ida så god på small talk. Hun er derfor litt engstelig for hvordan daten skal gå og at hun allerede har fått litt prestasjonsangst for å gi Johan en hyggelig kveld.

Ida

– Han har betalt så mye og han fortjener så klart en hyggelig date! Men hvordan jeg skal leve opp til 14.500 kr, det vet jeg ikke helt altså. Herregud jeg blir nervøs når jeg snakker om det!

Ida håper Johan er snill og lett å prate med, for i likhet med Johan synes hun også at settingen kan bli litt klein. Hun har aldri vært på blind date før og synes det virker skummelt, men gleder seg også til å bli en erfaring rikere.

– Jeg har angst for pinlig stillhet, så hvis han prater lite så kommer det til å ende med at jeg skravler hull i hodet på han.

P3s lyttere ga over 270.000

Et stevnemøte med Ida Fladen var ikke den eneste TV-aksjonen-auksjonen i P3-regi. I tillegg til date med Ida kunne du blant annet kjøpe deg en plass som riksrefser i Verdens Rikeste Land, få P3morgen som underholdning på firmafesten din, og ikke minst ta over sjefsstolen i Miksteip og bestemme all musikken i en hel sending.

Se hvordan det gikk med de forskjellige auksjonene her!

Silje klar for maratonsending i studio. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3
Silje klar for maratonsending i studio. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

I tillegg til alle auksjonene kjørte P3morgen maratonsending på søndagen for å samle inn penger til TV-aksjonen.

Fra klokken 16 – 20 kunne du bestemme hva som skjedde med Live, Ronny og Silje i studio – alt du trengte å gjøre var å sende en SMS og støtte TV-aksjonen med 20 kroner.

Hva som skjedde i sendingen var avhengig av hvor mye P3s lyttere bidro med.

Jo mer penger inn, jo verre ting måtte Live, Ronny og Silje gjøre i studio. Det hele endte blant annet opp med at Ronny fikk rettet ut håret, mens Live fikk corn rows. Silje måtte i tillegg tatovere Ronnys slagord «Good times» på kroppen, og videoen der Live og Silje oljebryter ble endelig lagt ut på nett.

Givergleden var stor hos P3s lyttere og gjennom SMS-inntekter og auksjonene bidro lytterne med hele 272.194 kroner, noe som imponerte programleder Ronny.

– Det gikk over all forventning! Det var så utrolig stas — innsatsen og rausheten fra lytterne ville ingen ende ta! Vi nådde alle målene vi satt oss, det rant inn med penger hele sendingen gjennom og vi fikk gjort en del ting som jeg tror og håper lytterne synes var såkalt «value for money», sier Ronny.

Han er stolt over at responsen fra P3-lytterne var så stor og mener at P3s lyttere er de rauseste, flotteste og nydeligste radiolytterne i Norge.

– Det er ekstra gøy at de virkelig setter alle kluter til og bare er awesome, nok en gang! Jeg blir rørt og glad av responsen og gavmildheten.

Tatoverte seg for saken

Akkurat denne gavmildheten er grunnen til at videoen der Silje og Live oljebryter ble publisert og at den nå sprer seg på nettet, blant annet på nettstedet Reddit. Og P3-lytternes gavmildhet er også grunnen til at Silje nå har en tatovering på ribbeina.

– Jeg var så gira på slutten av sendingen at det føltes helt naturlig å tatovere seg. Og med den givergleden vi så blant våre lyttere så følte jeg at det var det minste jeg kunne gjøre, sier Silje.

Når det gjelder oljebrytingen synes hun bare det er gøy at folk liker videoen og at den i skrivende stund ligger blant «populære videoer» på Reddit.

– Videoen må gjerne «gå viral» for min del. Kanskje vi blir invitert til Ellen Degeneres. Da hadde mitt liv vært komplett.

Se den fantastiske oljebrytingen her:

 

Et lite bildegalleri fra kvelden