Sigrid - Don't Kill My Vibe (EP)

Ikke kødd med Sigrid

Elton Johns nye favorittartist smeller til som ei rivningskule.

uten-navn

Utskiftning av navn ser ut til å være effektivt. Før kjente vi kanskje bare Sigrid som lillesøstra til Tellef Raabe, men Sigrid Raabe er nå long gone med null spor fra tidligere utgivelser. Nå er hun bare Sigrid. Et riktig og viktig merkevarebytte etterfulgt av stor anerkjennelse fra høyt hold.

«Don’t Kill My Vibe EP» er Sigrids første EP og inkluderer naturligvis gjennombruddslåten «Don’t Kill My Vibe», hennes nyeste singler «Plot Twist», «Dynamite» og det nye tilskuddet «Fake Friends». Sistnevnte sklir lett inn i Sigrids hit-baserte repertoar, med lik bein i nesa-tematikk. Spesielt i «Plot Twist» benytter hun seg ofte av Highasakite-estetikk med overbevisende lyrikk og bastant refreng. Sigrid er ingen fisefin liten jente, men ei hardbarka og genuin dame.

Som EP-ens eneste ballade, forsvinner «Dynamite» glatt blant de andre “in your face”-låtene. Den er ikke smertefull, men fremstår beklageligvis som en litt døll Adele-låt. I dette tilfellet blir balladen unødvendig på en EP som for det meste er et overlegent produkt av avhengighetsskapende bangers. «Don’t Kill My Vibe» står fortsatt igjen som platas sterkeste låt, men «Plot Twist» og «Fake Friends» backer overbevisende den uungåelige allsang-faktoren.

Om du ikke allerede har hengitt deg, er det nå på tide å bli frelst. «Don’t Kill My Vibe EP» oppleves som ei mer enn ok samleplate som gjenspeiler en artist som allerede har funnet et selvsikkert fotfeste i musikklandskapet. Det skal ikke mer til enn ett lytt før en tar seg selv i å dundre gjennom de tynne kollektivveggene med Sigrid i høyttalerne.

Marit Johansen

Se P3 Spanderer med Sigrid – «Known You Forever»:
https://youtu.be/Yluz949pqLI

Se Christine live med Sigrid – «Don’t Kill My Vibe»:
https://youtu.be/2h2fSsOBy7U