– Ikke studér!

Ed Sheerans råd til folk som vil bli musikere: – Ikke gå på skole!

Den fortsatt relativt unge og lovende musikeren Ed Sheeran besøkte i sommer blant annet Hovefestivalen. Der var det garantert mange håpefulle og lovende musikere som lurte på hvordan man oppnår det samme som Sheeran har gjort.

Ed Sheeran sier til BBC at han mener man bør droppe skole og heller forsøke å lære av andre musikere og bransjen. Foto: Skjermdump.
Ed Sheeran sier til BBC at han mener man bør droppe skole og heller forsøke å lære av andre musikere og bransjen. Foto: Skjermdump.

– Jobb med bransjen

I et intervju med BBC Radio 1s Newsbeat sier Sheeran at han ikke vil råde håpefulle musikanter til å studere musikk eller få en grad fra en høyere utdanning, for oppnå sine mål.

Han mener at man heller bør forsøke å jobbe med folk i musikkbransjen om man ønsker å få et gjennombrudd som musiker.

– Om du ønsker å bli produsent, så må du heller følge en produsent, lag en kopp te til ham! er oppfordringa.

Les også:

– Hvis du vil bli sanger må du gå på en masse konserter med folk som du virkelig ser opp til og studere hvordan de gjør det.

– Spill dine egne konserter og bygg opp egen selvtillit. Skriv så mange låter du bare får til, slik at de blir bedre for hver gang du forsøker.

Bortkasta penger?

Sheeran mener mange lovende musikere sitter med den, ifølge ham misforståtte, oppfatninga at en universitetsgrad er viktig for å gjøre det godt i musikkbransjen, men at dette bare er med på å kaste bort penger man heller kunne brukt på å skaffe seg erfaring fra «virkeligheten».

– Det største problemet er at folk tener «ja, jeg trenger en grad, så jeg må gå på universitetet», sier Sheeran videre.

21-åringen snakker av egen erfaring, siden han sjøl tok en høyere musikkutdanning før han slo gjennom som artist. Han beskriver hvordan de lærte å sette opp et mikrofonstativ.

– Men det kan du jo lære deg på egenhånd, argumenterer han.

Se Ed Sheerans nyeste video, «Small Bump»: