Innstiller Isle of Man-festival

Festival på Isle of Man måtte avlyses på grunn av for dårlig billettsalg.

Den britiske festivaldøden fortsetter. Det siste året har flere britiske festivaler måttet legge inn årene på grunn av for dårlig billettsalg. Nå må også Isle of Man-festivalen gi opp sitt arrangement.

På øya Isle of Man, mellom England og Irland, ville man i år forsøke å etablere en ny festival.

Isle of Man-festivalen hadde blant andre med seg MTV som mediapartner, men klarte likevel ikke å lokke nok folk til å kjøpe billetter til arrangementet som skulle gå av stabelen 7. juli. Foto: Promo.
Isle of Man-festivalen hadde blant andre med seg MTV som mediapartner, men klarte likevel ikke å lokke nok folk til å kjøpe billetter til arrangementet som skulle gå av stabelen 7. juli. Foto: Promo.

Klarte ikke å lokke publikum

Arrangørene hadde et håp om at den kunne bli like stor og legendarisk som Isle of Wight-festiavlen lenger syd på de britiske øyer, og hadde blant annet MTV med seg som mediapartner. Men det må de trolig se langt etter.

Festivalen hadde artister som Primal Scream, Paloma Faith, Wretch 32 og Johnny Marr på plakaten, uten at det klarte å lokke nok publikum til å kjøpe billetter.

NME melder at festivalen er blitt innstilt på grunn av sviktende billettsalg.

«På dette tidspunktet kan vi ikke fortsette med dette arrangementet, på grunn av dårlig billettsalg. Ved å fortsette ville man satt bedrifter på og utenfor øya i fare», heter det i en pressemelding fra festivalen.

«Vi hadde en flott festival under planlegging på Isle of Man, med globale artister, internasjonale og lokale mediapartnere og sponsorer for hele verden. Dette kan vi dessverre ikke realisere», skriver de.

– Ble tydeligvis for mye

– Dessverre virker det som publikum på øya ikke var klare for å investere i festival. For de som skulle reise fra Irland eller fra det engelske fastlandet krevde det å sette av en helg og det ble tydeligvis for mye, sier Chris Heyes fra festivalarrangøren Rockingmann Festivals til MusicWeek.

– Vi ser et festivalmarked der mange festivaler har de samme artistene hver helg gjennom hele sommeren. Selv om øya er relativt enkel å ta seg til, og billettprisene var relativt lave, antar jeg folk synes det er enklere å dra et sted man bare kan kjøre til, uten å måtte ta ferje eller fly, sier han videre.

Slik forsøkte festivalen å promotere seg: