Inspirert av Kanye og Robyn

Fun. gir deg sine topp 3 inspirasjonslåter til listetoppen «We Are Young».

Poprocktrioen Fun har laget årets hittil mestselgende singel i USA. Låten «We Are Young», som du sikkert også har hørt på P3, har solgt over 3 millioner eksemplarer. Den har toppet hitlister verden over, og er den mest spilte på radio i USA akkurat nå.

Popsalongen har møtt gitarist Jack Antonoff og vokalist Nate Ruess fra Fun., og fått de til å fortelle hvilke tre låter som inspirerte dem til å lage «We Are Young».

Uventa suksess

Fun. (Foto: Promo)
Ingen grunn til å henge med leppa, "We Are Young" er inne på spillelistene til P3 i sin femtende uke. (Foto: Promo)

Vokalisten forteller at melodi og tekst ikke pleier å dukke opp samtidig, og at fødselen til «We Are Young» var av den mer sjeldne sorten.

– Hvor du var da låta ble til?

– Vanligvis gjør jeg en del opptak på telefonen min mens jeg kjører bil, og så går jeg gjennom opptakene på et tidspunkt. Det meste forkastes, men jeg hørte umiddelbart at det var noe spesielt med dette opptaket, jeg fikk ikke låta ut av hodet.

Mye av inspirasjonen til låta kommer fra Robyn, men øverst på lista er det Kanye West og lyden av «Runaway» som har resultert i «We Are Young».

– Lyden av trommene, og egentlig hele det kunsteriske lydbildet, fikk oss til å virkelig ville gjøre en lignende produksjon, forteller Nate.

Hør bandet forklare låtvalget:
Topp 3 låter som inspirerte Fun. til å lage «We Are Young»

Barndomsdrøm

Jack og Nate synes det er sprøtt at låta har blitt så populær, selv om de har drømt om det fra de var små.

– Etter å ha jobba med musikk i 10 år, har vi arkivert den drømmen et sted hvor vi ikke ville bli skuffet dersom det ikke skjedde, men det var fremdeles en drøm. Dette er som glasuren på kaka, vi har hatt en fin karriere og gjort det bra i USA, men dette hadde vi aldri forventa, sier Jack.

For å kapre stjerneprodusenten Jeff Bhasker måtte Nate, på godt norsk, by på seg selv.

– Han gjør store artister som Beyoncé og Kanye West, og hadde selvfølgelig aldri hørt om oss. Et møte ble arrangert, og rett før det var over sang jeg refrenget for ham. Neste dag gikk vi i studio sammen.

Topp 3 inspirasjonslåter som inspirerte Fun. til å lage «We Are Young»:
1. Kanye West – Runaway


Ps! Videoen til «Runaway» finnes i hele tre versjoner, i tillegg til musikkvideoen er både den utvida versjonen og kortfilmen som promoterte My Beautiful Dark Twisted Fantasy verdt å bruke noen minutter på.

2. Robyn – Dancing On My Own

3. Dr. Dre + Snoop Dogg – Still D.R.E. ft. Snoop Dogg

Sist, men ikke minst, her er musikkvideoen til «We Are Young»: