Integrerer reklame i musikkvideoer

Verdens største plateselskap har landet en meget eksklusiv avtale.

Universal Music Group har landet en avtale som gir selskapet lov til å integrere utbyttbar reklame i Universal-artistenes eksisterende musikkvideoer.

Svenske Tim Bergling, kjent som Avicii. (Foto: NTB Scanpix, AP, Charles Sykes)
Svenske Tim Bergling, kjent som Avicii. (Foto: NTB Scanpix, AP, Charles Sykes)

Erstatter reklame med annen reklame

Eksempelvis får man se produktplassering i en allerede utgitt Avicii- og Far East Movement-musikkvideo.

I tillegg kan Universal forandre hva slags reklame det skal være i videoene da de tar hensyn til brukerens stedplassering. Universal forbeholder seg også retten til å ta vekk reklamen og erstatte med ny reklame når kontrakten har utløpt.

Det er det britiske selskapet Mirriad som står bak teknologien. Første gang det ble integrert reklame i en eksisterende video var i Aloe Blacs «The Man»-video i mai.

– Ivaretar begge parters interesser

Partene mente at det var såpass vellykket at Mirriad skrev under på en avtale med verdens største plateselskap for å fortsette med nybrottsarbeidet.

Appelsinlikørprodusenten Grand Marnier er neste produkt som skal flettes inn i musikkvideoer: Aviciis «Lay Me Down» og Far East Movements «Rocketee», samt to musikkvideoer av Hootie & the Blowfish-sangeren Darius Rucker.

– Med denne innovative teknologien kan vi tilby våre artister å generere inntekt fra deres musikkvideoer. Artistenes og merkevarenes interesser blir ivaretatt, sier Lucian Grainge, Universal Music Group-sjefen.

Det er estimert at reklamebransjen brukte 8,25 millarder dollar på produktplassering på verdensbasis i 2012, i følge researchbedriften PQ Media. Den største andelen av produktplassering finner sted i TV og film, og nå begynner reklamer å bli en integrert del av videoer på nett og tv-spill.