Iran elsker Tooji

Her forsøker den iranske reporteren å overbevise Rybak om at Tooji er iransk.

I havet av utsendte tv-reportere til Eurovision Song Contest, har det dukket opp en herlig type fra Iran. Bijan jobber for tv-kanalen Tekon Television, og har helt klart et spesielt forhold til vårt norske håp.

Se reportasjen her:


 

Sjekk ut: Bijan i Baku episode 2!

P3 har fått tak i den iranske stjernereporteren, som lot oss gjøre et intervju.

– Bijan, hvorfor har du lagt din elsk på den norske deltakeren, Tooji?

– Du mener Touraj? Han skal representere Iran, jeg elsker han. Endelig blir Iran plassert på kartet, og han skal gjøre oss stolte.

– Ok. Hva er grunnen til at Tooji bør vinne konkurransen?

– Han er en stor persisk sverdkonge. I tillegg er han fantastisk vakker, flink, fin og har en flott personlighet. Han er Irans svar på Michael Jackson, og låta «Stay» er det beste som har skjedd siden «Beat it».

– Hvordan er det å være i Aserbajdsjan?

– Trist. Baku er en dårlig by i dårlig stand, og kan ikke sammenlignes med mitt hjemland, Iran. De snakker om demokratiske verdier og ytringsfrihet, det er ikke sånn jeg hadde sett for meg at et muslimsk diktatur skulle se ut.

Bijan. (Foto: Tekon Television)
Bijan. (Foto: Tekon Television)

– Hvilke tilbakemeldinger har du fått fra Iran etter reporteringen din?

– De elsker det, men synes det er trist at det har blitt sånn i Aserbajdsjan. Spesielt likte de den ærlige vinklingen min, og så gleder de seg til å se Touraj vinne konkurransen.

– Kan du beskrive ditt eget forhold til Eurovision Song Contest?

– Foreløpig er det ikke noe mer enn at Touraj er med. Kun det.

– Hvordan blir pressen tatt i mot i Baku?

– Jeg har forsøkt å holde meg litt anonym, men det er et stort problem at jeg er persisk. Jeg har fått mange dumme spørsmål fra dumme folk på grunn av det. De skjønner ikke at jeg er storebror.

– Men Tooji vinner?

– Touraj kommer til å vinne, det er jeg helt sikker på. Han har persisk kongeblod i seg, og hele Iran er med ham. Vi er den ekte familiens hans, hele Iran gleder seg.

I kveld sendes den første semifinalen på tv, torsdag kjemper Tooji om en plass i lørdagens finale. Besøk også nrk.no/mgp.

Her fremfører Tooji vinnerlåta i den norske finalen: