Ja, vi elsker remikser

Hva er DIN favoritt?

Du vet når du hører en sang, liker det, men kjenner at det kanskje er noe som mangler?

Kanskje kan tempoet taes opp, det kan puttes på litt bass, legge inn noen fete trommer og vris litt på vokalen? Vi snakker remikser, en veldig ålreit gave til musikken.

Denne uken gav bandet Kakkmaddafakka ut singelen Restless. Sammen med originalen er det også å finne er herlig remiks av Bendik Giske. Tempoet er tatt ned, det er lagt på trommer og bass og beviset på hvor mye forskjellig som kan gjøres med en sang er satt. Både originalen og remiksen er som kjærlighet i våre ører.

Vi har spurt P3s egne musikkeksperter; Mats Borch Bugge, DJ Friendly, Urørt-Mari og Christine om deres favoritt-remikser.
Klubbstemning

Musikksjef i P3, Mats Borch Bugge synes Souldrops remiks av Lars Vaulars landeplage Rett opp og ned er den beste remiksen.

– Remiksen tar låtens klubbstemning på alvor, og drar det i en ytterlige dansbar retning. Oppbygningen mot klimaks er fantastisk bra, og den gir meg følelsen jeg hadde på Hyperstate i 1995, forteller musikksjefen.

Hør remiksen av Rett opp og ned her:
Souldrop Tracks and Remixes by Souldrop

Hør forje lørdags gjestemixer, DJ FINALs remix av Jaga Jazzists Bananfluer Overalt.
Er det live?

DJ Friendly trekker frem godbiten Trans fatty acid av duoen Lamb, remikset av Kruder & Dorfmeister som sin favoritt-remiks. Han mener vokalist i Lamb, Louise Rhodes best forklarer hvorfor:

– For meg høres det ut som om miksen er originalen. Kruder & Dorfmeister har gjort noe veldig lurt, de får det til å høres ut som det er et liveopptak av Trans fatty acid. De er flotte fyrer! Vi spurte om de ville gjøre en remiks av en av singlene våre, og de falt pladask for låta. Og det ble en suksess, forteller vokalisten i et lydklipp.

Livredning

Er du gira på å fylle opp mp3-spilleren med gratis remikser? På Urørt dukker det stadig opp nye versjoner av låter. Urørt-programleder Mari Garås Monsson trekker frem Fredrikstad-duoen Munn til Munn Metoden som eksempel på grupper på Urørt som leverer dansbare mikser.

Duoen har blant annet mikset opp Hiawata!s Valley Boys og Harrys Gym Dylan Mackay. I tillegg produserer de egne låter, og har blant annet levert en miksteip til Lydverkets rilleristing.

Ikke engang metallen slipper unna remiksene; sjekk ut dubstep-miksen av det norske metallbandet Shot At Dawn:

Vorspiel

P3s DJ-dronning Christine Dancke har lang erfaring med remikser. Hver lørdag gir hun deg lyden av vorspielet og akuratt nå er disse hennes favoritter:

Magnetic Man – Perfect stranger (Benga Remix)

Adele – Rolling in the deep (Jamie XX Shuffle Remix)

iSquare – Hey sexy lady (Skrillex Remix)

Ciara – Deuces (Dubble Dutch Remix)