Jaa9 og OnklP på P3

Slentrete, rampete og veldig uhøytidelig.

Hip hop-duoen Jaa9 og OnklP har tatt på seg radiotrynene, og er klare med et helt nytt program!

Røyking Dreper er navnet på showet som skal fylle sendetiden etter Trygdekontoret. Med seg har Jaa9 og OnklP fått kompis og Dirty Oppland-rapper Jo Kjærem. Showet skal sendes søndager mellom kl. 12 og 14, og har premiere 13 februar.

– Vi gleder oss veldig til å få Røyking Dreper på lufta. De er tre unge menn som vi har lyst til å gi litt lekeplass på P3, forteller Vilde Batzer, redaksjonssjef for humor og underholdning på P3.

Jaa9 og OnklP. (Foto: myspace.com/onklp)
Jaa9 og OnklP. (Foto: myspace.com/onklp)

Tull og fanterier

– Konseptet er at røyking dreper. Det er et røykemagasin for folk som røyker, folk som prøver å slutte, folk som vil begynne å røyke og for folk som aldri har prøvd å røyke og som heller ikke har planer om å prøve, forteller en lattermild Jaa9 og fortsetter:

– Nei altså, en voldsom agenda bak er det ikke. Det er et humorprogram som ser på verden med et skråblikk. Det er ikke akkurat forsida til VG vi kommer til å ta for oss.

– Vi kommer jo så klart til å snakke en del om hip hop, men det er så absolutt ikke et hip hop-program. Det er først og fremst Johnny Engdal Silseth og Pål Tøien, men så klart så er vi jo Jaa9 og OnklP samtidig. Programmet gir et bredere blikk på verden, forklarer Johnny.

Jaa9  og OnklP (Foto: Mattis Folkestad, NRK P3)
Jaa9 og OnklP (Foto: Mattis Folkestad, NRK P3)

Humortalenter

For et år siden søkte P3 etter nye humortalenter, og oppfordret alle til å sende inn piloter på program. Det fikk «fatter`n» til Jaa9 med seg, og vips så ble piloten spilt inn på soveromsgulvet med en pc-mikrofon.

– Det var fatter`n som ringte og fortalte om konkurransen. Å ha sitt eget radioprogram har alltid vært en drøm, forteller Johnny.

– Å få vite at vi fikk lage programmet var helt sjukt! At jeg gikk på dørkarmen rett etter at vi fikk nyheten sier vel sitt, ler Johnny, og legger til at de nesten ikke kan vente med å komme i gang med sendingene.

Redaksjonssjef Vilde Batzer forteller at de falt for den gutteaktige sjarmen i piloten, og at programmet er passe slentrete, en dose rampete og veldig uhøytidelig. Med andre ord, perfekt på en søndag.

Jaa9 og OnklP. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)
Jaa9 og OnklP. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)

Sprit og livet

I en spørsmålsrunde hos en nettavis skrev dere at dere henter inspirasjon først og fremst fra sprit blandet med livet. Hvor er inspirasjonen til programmet hentet fra?

– Nei altså, nå jobber vi for Norsk Rikskringkasting, da kan vi ikke holde på sånn, slår den ene halvdelen av duoen fast.

Hvor inspirasjonen til programmet faktisk er hentet, det kan de ikke utdype noe særlig, annet enn at det er «alternativt». Det ligger heller ikke noen dypere mening bak tittelen på programmet. Ifølge gutta selv kommer navnet enkelt og greit av det som står på røykpakken, og det faktum at lyden av en lighter er gjennomgående i hele piloten.

Sjekk ut Jaa9 og OnklPs låtBlogg!

Sjekk ut hvordan det gikk da lytterne intervjuet Jaa9 og OnklP under P3 aksjonen: