Jackson saksøker AEG Live

Familien til Michael Jackson saksøker konsertarrangør for å ha forårsaket stjernas død.

I neste måned starter en rettssak der Michael Jacksons mor og tre av hans søsken saksøker konsertarrangøren AEG Live. De mener det var arrangøren som gjennom sitt press forårsaket stjernas død.

Conrad Murray er tidligere blitt funnet skyldig i uaktsomt drap på Michael Jackson. Foto: NTB Scanpix / Kevork Djansezian, AP Photo.
Conrad Murray er tidligere blitt funnet skyldig i uaktsomt drap på Michael Jackson. Foto: NTB Scanpix / Kevork Djansezian, AP Photo.

Viste tegn på utmattelse

Jacksons personlige lege, Conrad Murray er tidligere blitt funnet skyldig i uaktsomt drap på sangeren og dømt fengsel.

I saken som nå kommer opp hevder saksøkerne at AEG Live presset legen til å tvinge Jackson til å øve på hans kommende «This is it»-show, på tross av at han viste tegn på utmattelse.

CNN melder at det den siste uka er kommet fram en e-post mellom AEG Live-sjef Paul Gongaware og Kenny Ortega, som var sjef gjennomføringa av «This is it»-konsertene. Her antydes det at de to kan ha presset Jacksons lege, da de stod i fare for å tape 150.000 dollar i måneden om konsertene ikke ble gjennomført.

Har utilbørlig press fra AEG Live, her representert ved en av sjefene - Paul Gongaware, vært med på å forårsake Michael Jacksons død? Foto: NTB Scanpix / AFP Photo.
Har utilbørlig press fra AEG Live, her representert ved en av sjefene – Paul Gongaware, vært med på å forårsake Michael Jacksons død? Foto: NTB Scanpix / AFP Photo.

«Vi ønsker å mine [Murray] på at det er AEG, ikke Michael Jackson, som betaler hans lønn. Vi ønsker å minne ham på hva som er forventa av ham», heter det blant annet i e-posten.

«Denne svake og urolige tilstanden»

Det skal ha også ha kommet fram andre e-poster, blant annet en mellom AEG-sjef Randy Phillips og Ortega:

«Det er akkurat som det er to forskjellige personer der. En (dypt der inne) som forsøker å holde på det han en gang var, og fortsatt kan være, som ikke ønsker å gi dette opp. Også er det en annen i denne svake og urolige tilstanden. Jeg mener han trenger profesjonell assistanse», heter det blant annet.

– Nå som retten har sagt at det finnes bevis for at det må kunne regnes som sannsynlig at AEGs handlinger førte til Michael Jacksons død, føler Jackson-familien at de er frikjent for beskyldningene i den svertekampanjen AEG har ført mot dem, sier Jackson-familiens advokat Kevin Boyle.

– Sannheten om hva som skjedde med Michael, som AEG har forsøkt å holde skjult fra offentligheten siden den dagen han døde, skal snart komme for en dag. Vi ser fram til rettssaken hvor resten vil komme fram.