– Jeg har faktisk grua meg litt til å fylle 40

Kronprinsesse Mette-Marit fortalte P3s reporter alt om hvordan det var å bli 40 år.

På mandag fylte Kronprinsesse Mette-Marit 40 år og derfor valgte P3morgen å  ta turen opp på Skaugum for å feire bursdagen med Mette-Marit – med iskaffe mocca, ostekake og kronprins Haakons egen 1-2-3 Brownies.

– Jeg er fortsatt litt skjelven, det var utrolig stas! Jeg ble nesten litt forelska. Kronprinsessen var en innmari kul dame – snakkesalig, glad og litt annerledes enn i de høytidelige setningene man gjerne ser henne i på TV. Hun tok seg god tid og virket kjempeglad, fortalte en meget fornøyd Line Elvsåshagen.

Kronprinsesse Mette-Marit tok seg også tid til å skryte av P3morgens reporter.

– For et fantastisk hår, det er bare helt nydelig det håret ditt. Og det matcher dine rosa joggesko, sa hun.

Hør lyden av møtet her:

P3M Mette Marit har bursdag tease

P3M Mette Marit har bursdag del 1

P3M Mette Marit har bursdag del 2

1-2-3 Brownies

– Jeg er så nervøs, og nå kommer konprinsesse Mette-Marit ut av døra! Gratulerer med dagen kronprinsessen, roper reporter Live da Mette-Marit kommer ut.

– Tusen takk, så hyggelig at dere kom! Med iskaffe mocca og det hele, sier Mette-Marit. 

Videre fortalte kronprinsessen at familien har en tradisjon der den som har bursdag får servert hjemmelaget kake på senga.

– Hele familien kommer inn med hjemmelaget kake og veldig morsomme gaver på senga, og det er verdens koseligste start på dagen. Haakon baker kake på bursdagen min hvert år. Browniespose, men det må dere ikke si til noen, hvisker hun til Line.

Hun fortalte også til P3 at hun har alt hun ønsker seg, og at årets bursdagsgave fra mannen var medlemskap på treningssenter og en surfeferie til valgfri destinasjon.

– Jeg får alltid veldig fine gaver av Haakon, han er veldig flink til å kjøpe fritidsutstyr til meg. Tidligere har jeg fått blant annet telt, sykkel og turmat på pose. Men i år gikk han altså ekstra langt og skaffet meg medlemskort på treningssenter, forteller hun lattermildt.

– Var det et hint, eller?

– Det var det jeg begynte å lure på. Når jeg fyller 40 så får jeg medlemskap på treningssenter. Han er veldig søt, sier Mette-Marit.

 

P3morgen inviterte seg selv

I flere år har P3morgen hatt som tradisjon å prøve og overrekke kake til de kongelige på deres bursdag, og derfor valgte P3morgen å inviterte seg selv på Twitter. Og jammen svarte ikke Kronprinsessen kjapt:

– Grua meg litt til å fylle 40

– Jeg må jo si at jeg selv har smakt på Browniesen som Kronprinsen har bakt til Kronprinsessa – og den smakte selvfølgelig utsøkt, sier Line.

– Kronprinsessen, hvordan er det å fylle 40 år?  

– Jeg må si at jeg har faktisk grua meg litt til å fylle 40. Jeg skjønner ikke helt hvorfor, men det er en liten overgang for meg, sier Kronprinsesse Mette-Marit og fortsetter:

– Men så hadde jeg en veldig fin dag i går med familie, venner og folk jeg har jobbet med tidligere. Vi hadde en gudstjeneste i Dronningparken i går, så hadde vi grilling med venner etterpå også ble det en liten fest tilslutt. Jeg er bare utrolig takknemlig.

Kronprinsessen feiret med venner og familie på søndag, og selveste dagen skulle hun tilbringe med familien. I tillegg ville hun reflektere litt over hvordan det var å bli 40 år.

– Da pleier jeg og lese litt dikt, se på bøkene jeg har fått og bruke dagen på å tenke litt. Det er jo en milepæl å bli 40, forteller hun.

Kronprinsessens ønskelåt

Ronny Brede Aase og Live Nelvik ville at Kronprinsessen skulle få ønske seg en ønskelåt på selveste dagen, og da Mette-Marit fikk spørsmålet fra reporter Line ble hun litt satt ut.

– Det kom veldig brått på, men skal vi se. Dere kan spille hva som helst av min store elskelige heltinne Kate Bush. Og til dere skjønne folk der inne, tusen takk for iskaffen.