Sykla 13,6 mil for Regnskogfondet

Tuva Fellman og Silje Nordnes deltok på sitt livs første ritt.

– Jeg føler meg seriøst helt jævlig. Jeg er så nervøs at jeg har vondt i magen. Sånn som jeg får når jeg kommer på at jeg gjorde noe dumt på fylla dagen før, fortalte Tuva Fellman dagen før hun skulle gjennomføre Nordsjørittet.

Og lørdag 11. juni gjorde hun akkurat dette: Sykla hele veien fra Egersund til Sandnes – en strekning på hele 91 kilometer.

– Den største utfordringen for meg er nok at det er så langt, sa Tuva dagen før.

Før rittet var hun sykt bekymret for å kollapse, og heldigvis kom hun seg gjennom den lange turen uten den slags. Tårene var derimot umulige å unngå da hun endelig krysset mållinja.

Se hvordan det gikk da Tuva og Silje sykla Nordsjørittet i videoen øverst i saken!

Et ganske surt tap

Det er nesten åtte måneder siden Tuva innså at hun ble nødt til å sykle sin lengste sykkeltur noensinne. Det hele ble avgjort under høstens P3aksjon, hvor Tuva konkurrerte mot Niklas Baarli og Silje Nordnes.

De tre lagde hver sin treningsvideo inspirert av instaheidi66, og Heidi selv stilte selvfølgelig som dommer. Til slutt var det Niklas som stakk av med seieren, mens Silje og Tuva endte opp på andre- og tredjeplass.

Les mer: Silje og Tuva må sykle Nordsjørittet

Vinneren var den eneste som slapp unna sykling, noe som betydde også Silje var på plass under lørdagens sykkelritt. Hun gjennomførte en «kort» strekning på 45 kilometer.

– Jeg er veldig spent og føler meg klar for å sykle i morgen. Det er mulig jeg er for optimistisk og kommer til å gå på en smell, men det får jeg eventuelt ta i morgen, sa Silje dagen før dagen.

Vanskelige sykkelsko

Både hun og Tuva trente litt før langturen. For Tuvas del var dette ganske viktig: Da videokonkurransen ble avholdt under P3aksjonen, hadde hun ikke sykla siden ungdomsskolen.

– Så jeg måtte jo begynne å trene for noen måneder siden. Jeg har kanskje hatt åtte turer? Den lengste var på fire mil. Da var jeg helt utmatta. Jeg skulle egentlig på fest samme kveld, men jeg måtte bare gå og legge meg.

Les også: – Jeg kan leve uten sosiale medier

Som alle proffsyklister har Tuva skaffet seg et par sykkelsko – slike som klikkes fast i pedalene.

– Jeg prøvde det for noen dager siden. Da jeg skulle stoppe greide jeg ikke å løsne dem, så jeg gikk rett i bakken. Jeg har fortsatt vondt i både ankel og tommel, sier hun.

Smerter eller ei: Lørdag morgen stilte Tuva på startstreken i Egersund – med et stort smil rundt munnen.

Sjekk ut Facebook og Instagram for flere oppdateringer fra sykkelrittet!