– Jeg har gåsehud over hele meg!

Se de P3 Gull-nominerte artistene covre hverandre hos Christine.

Den 26. november skal norske artister hylles på prisutdelingen P3 Gull. Christine tjuvstartet feiringen med et stort nominasjonsslipp og lot de potensielle prisvinnerne tolke hverandres låter på direkten.

LES: Her er de nominerte til årets P3 Gull

– Hørte teksten på en annen måte

Cezinando er nominert i kategorien Årets nykommer og tok turen innom Christines studio for å, ikke rappe, men synge (!) Sondre Justad sin «Riv i hjertet». Den er nominert til Årets låt.

– Det er noe helt spesielt å sitte i samme rom som noen som synger en låt man selv har skrevet. Det var like før det kom en tåre. Det er som jeg hører teksten på en annen måte når andre synger den, sånn: Er det det jeg synger? Innholdet i låten kan jo også forandre seg da.

– Mange bruker denne låten som en feiringslåt, men så er den jo egentlig trist – og det ble tydelig med Cezinando sin tolkning, sa Christine.

– Ja, de fleste låtene på skiven min er jo egentlig triste, så takk for at du fikk frem den ekte stemningen, smilte Sondre.

https://youtu.be/IBD1QHPbP1M

Gåsehudalarm

I tillegg til å bli covret selv og hanke inn to nominasjoner til Årets låt og Årets live, serverte Sondre Justad en nordnorsk versjon av «Nostalgi3Millioner». I studio satt artistene bak låten som også kan stikke av med seieren i kategorien Årets låt, nemlig Tomine Harket og Unge Ferrari.

– Vi skal ha øyekontakt hele tiden, var beskjeden fra Unge Ferrari til Sondre før han satte i gang.

Da siste akkord på piano var spilt, lot ikke reaksjonene vente på seg.

– Jeg har gåsehud over hele meg! Det var vanskelig å ikke begynne å grine, kom det fra en tydelig rørt Tomine Harket.

– Det var et litt sånn «Hver gang vi møtes»-øyeblikk, tilføyde Unge Ferrari.

https://youtu.be/tzK5JXak8wY

– Jeg vil gi den ut!

Med en nominasjon til Årets nykommer allerede i boks, ble Julie Bergan overrasket med enda en potensiell pris: Årets låt for «Arigato». Henrik The Artist, en fjerdedel av DJ-kollektivet Rytmeklubben, hadde fått i oppgave å lage en remiks av låten. Resultat falt i smak.

– Fyttikatta, for en kul remiks. Jeg vil gi ut denne, jeg likte den så godt!

https://youtu.be/NCF80TVt9AM

– Kan jeg få en klem?

Duoen Anna Of The North er en av de fem nominerte til Årets nykommer. Anna Lotterud og produsenten Brady Daniell-Smith hadde tatt med seg Sam «SVM» Eghtedari for å hedre en av de nominerte til Årets låt: «Lett å være rebell i kjellerleigheten din» av ingen andre enn Karpe Diem. I studio Chirag satt og hadde VIP-utsikt til det hele.

– Jeg er beæret på ordentlig. Det er stort! Kan jeg få en klem? spurte han artistene etter fullført coverlåt.

– Anna, hvordan føles det å gjøre denne låten foran Chirag?

– Jeg var nervøs fra før av, men da jeg fikk vite at Chirag skulle være her tenkte jeg God help me!, fortalte Anna, mens Chirag betrygget henne om at han var veldig fornøyd.

https://youtu.be/9WcXK-Vff-E

– «Faded»? Den har jeg ikke hørt

Gitarist Simen Følstad Nilsen og trommis Tobias Ørnes Andresen utgjør Aiming For Enrike og de lager musikk de selv betegner som superintens progressiv fuzzpop. Bandet begikk seg ut på en litt annen sjanger, da de covret Alan Walkers «Faded» – en låt som har herjet hitlistene over hele verden det siste året. Selv om «Faded» straks runder 750 millioner visninger på YouTube, har låten gått duoen, som er nominert til Årets live, hus forbi.

– Aktiv innsats for å holde meg unna sånt, forklarte Simen da de andre uttrykte sin forbauselse.

https://youtu.be/4wB1fp6rRCM

Bonus: Se stemningsvideo fra slippet

I alt var 12 av de 15 nominerte innom Christine da hun ladet opp til P3 Gull med et stort nominasjonsslipp! Gikk du glipp av moroa? Hør alt igjen HER eller se stemningsvideoen fra sendingen:
https://youtu.be/Ptso3V4ASaI

Videoer: Elise Vatsvåg og Daniel Rørvik Davidsen