Nytt skjønnhetsideal ga Chiku bedre selvtillit

I «P3 sjekker ut» møter Leo Ajkic unge for å snakke om hva de er opptatte av. Først ut er rumper.

– Nå skal alle ha en «big booty». Det er den nye greia. Jeg synes det er litt deilig fordi jeg har ikke følt at det har vært populært å se ut som meg før, sier Chiku Msombeli.

Tidligere kviet hun seg for å kle av seg foran andre i jentegarderoben, men nå har hun lagt merke til at skjønnhetsidealet har endret seg. Dette er også et av temaene som Leo Ajkic vil ta opp i den nye nettserien «P3 sjekker ut» – nemlig rumper.

Les også: Bilde-deleren

– Vi skal ta opp temaer som unge ikke nødvendigvis hører så mye om andre steder. Det er mange som prøver å bestemme hva unge skal interessere seg for, men vi vil ta opp temaer unge selv sier de er opptatte av, sier Leo, som er opptatt av å skape forståelse og gå i dybden av ulike fenomener.

Leo har allerede sjekket ut temaet netthat. Se episoden her:

Rumpa som skjønnhetsideal

Dersom du besøker et hvilket som helst treningssenter, er det stor sjanse for at du vil se minst ei jente gjøre squats eller andre øvelser som trener rumpemusklene. Msombeli forteller at hun har slitt med komplekser for akkurat det folk ønsker seg nå.

– Jeg har hatt veldig dårlig selvtillit. Jeg har jo alltid hatt stor rumpe og store lår, sier Msombeli.

Chiku Msombeli tror mange jenter i dag ønsker seg stor rumpe. Selv har hun hatt komplekser for rumpa si tidligere. Foto: Patrick Da Silva Sæther .
Chiku Msombeli tror mange jenter i dag ønsker seg stor rumpe. Selv har hun hatt komplekser for rumpa si tidligere. Foto: Patrick Da Silva Sæther .

Leo møter også personlige trenere som forteller at mange kvinner først og fremst vil ha hjelp til å trene rumpa. Han vil prøve å finne ut hvordan skjønnhetsidealer funker og hva som gjør at de endrer seg.

– Jeg synes det burde vært plass til forskjellige skjønnhetsidealer i samfunnet. Det kan se ut til at store rumper har blitt en trend. Spørsmålet er om det er den nye normen eller om det er plass til flere idealer slik at kvinner kan se det vakre i flere forskjellige kropper, sier Leo.

I
I P3 sjekker ut spør Leo Ajkic om store rumper er blitt den nye normen eller om det er plass til flere idealer. Foto: Patrick Da Silva Sæther

Leo er godt i gang med å sjekke ut flere ulike temaer. Han gleder seg til å dele serien med seerne.

Les også: Leo vant pris for «Flukt»

– Vi skal lage mye spennende framover. Jeg har fått lov til å leke litt og eksperimentere, så jeg gleder meg til å dele det vi lager, sier Leo.

Har du forslag til temaer vi bør ta opp? Del dem gjerne med oss i kommentarfeltet.