– Jeg har på meg eh…jakke

Se reportasje fra den røde løperen med P3s Olli Wermskog som motejournalist.

Det er ikke lett å være motereporter for Rikskringkastingen. Den røde løperen handler om klær, sminke og styling, og det er vanskelig å komme unna prat om ulike merker og designere. Så hvordan skal man intervjue kjendiser om klær hvis man ikke får lov til å snakke om merkenavn?

Se videoen i toppen for å se hvordan P3s Olli Wermskog klarte seg som motereporter.

Les også: DJ Broiler – Vi skal høres hjemmelaga ut

Aishath Afeef leder Topp-showet sammen med Kåre Magnus Bergh, og innrømmer at hun er smånervøs for hvordan det skal gå scenen med stilettheler mot et kliss vått underlag. Hun har likevel noen tips til sommerens festivalgjengere som ikke har flaks med været.

Endelig sommerjobb!

– Du må omfavne regnponchoen, putte plast i skoa, og kose deg så godt du kan likevel!

Astrid Smedplass fra Idol skal være med Topp 20-turnéen til Trondheim, Stavanger, Bergen og Bodø, og gleder seg enormt til den store kvelden.

Astrid Smedplass fra Idol på scenen under Topp 20 på Rådhusplassen. (Foto: Tom Øverlie, NRKP3)
Astrid Smedplass fra Idol på scenen under Topp 20 på Rådhusplassen. (Foto: Tom Øverlie, NRKP3)

– Dette er det absolutt største jeg har gjort, og antageligvis kommer til å gjøre også, sier Astrid foran kveldens opptreden. Hun ser også frem til å synge låta “Shattered” rundt om i Norge. Tenk det, nå har jeg i hvert fall fått meg sommerjobb, jubler Astrid!

Les også: Norges kuleste lærer fikk møte Kaizers Orchestra

Dårlig vær = bra show

Circus-gutta mener det dårlige været som preger Topp 20-showet i kveld kun er til deres fordel, og vil ikke la dårlig vær ødelegge for en potensielt historisk god festkveld.

– At det høljer ned i kveld vil bare gjøre sceneshowene enda heftigere. Jeg synes ofte at konserter som foregår i høljende uvær blir enda mer magiske, og tenker bare “shit, de kjører på til tross for det drittværet”.

Proffbokser Cecila Brækhus rakk såvidt å hoppe i en findress før hun kom til showet på Rådhusplassen. Hun er hjemme i Norge på ferie, og bruker en av feriekveldene til å gå ned den røde løperen på rådhusplassen for første gang.

– Jeg trives egentlig ganske godt i sånne situasjoner. I Tyskland skal det jo ingenting til før de ruller ut den røde løperen og lager fest, så vi er ganske ofte på slike arrangementer, sier Brækhus.

– Hva slags festperson er du?

– Jeg går all in, som ved alt annet, ler Cecilie.

Mange har møtt opp for å se guttene i The Wanted i kveld, og de fem britene er ganske avslappa foran kveldens opptreden. Så hva synes de om Oslo så langt?

– Det er reint. Og vått. Fullstendig bedritent vær, men det er vi jo vant til, så det er akkurat som hjemme, sier gutta i boybandet.

The Wanted på den røde løperen under Topp 20-showet. (Foto: Tom Øverlie, NRKP3)
The Wanted på den røde løperen under Topp 20-showet. (Foto: Tom Øverlie, NRKP3)

P3-programleder Ida Fladen har akkurat gjort seg ferdig med tv-programmet “Prosjekt Perfekt” som skal gå på NRK3 til høsten. Der har hun blitt satt på et ekstremt strengt kosthold-og treningsregime, i tilegg til å teste ut rekke andre eksperimenter i jakten på det perfekte liv.

– Det er utrolig deilig å være ferdig, det var rett på øl og burger igjen etterpå, ler Ida.

Ida er en gammel traver på Topp 20-showet, og har i mange år vært en av de som har stått blant hylende publikummere.

– Jeg har vært veldig mye nedi fjortisgrava fremfor scena, med en Coolio-opptreden for noen år siden som mitt absolutte høydepunkt.