– Har sommerfugler i magen

Stella Mwangi er en av artistene som opptrer på Topp 20 i Bergen i kveld.

Årets største sommerfest, Topp 20, fortsetter turneèn. Vi har vært innom Rådhusplassen, Stavanger og Trondheim og nå står endelig Bergen for tur.

Årets turné avsluttes i morgen i Bergen med blant andre Chris Medina, Eva & The Heartmaker og Stella Mwangi på scenen.

Siden 1998 har Topp 20 besøkt de største byene i Norge. Stella Mwangi har mange gode minner fra Topp 20 da hun var ung.

– Jeg husker at jeg så Blue på Topp 20 en gang for mange år siden. Det var en kjempefin sommerdag, og vi så dem både på scenen og da de gikk til backstage-området. De så utrolig kule ut! Tenk å være de liksom – å få stå på scenen og henge backstage. Nå gjør jeg det selv! Jeg møtte guttene under Eurovision, og jeg må innrømme at det kilte litt i magen.

Disse spiller på VG-lista Topp 20 i Bergen:
Erik & Kriss
Chris Medina
Eric Amarillo
Eva & The Heartmaker
Vinni
DJ Dan
Mo
Admiral P
Jaa9 & OnklP
Vassendgutane
Gabrielle

Vennegjengen

Stella bruker sjeldent å dra ut, og etter at karrieren tok av har det blitt enda mindre tid til fest med venner. Derfor er hun veldig glad for at Jaa9 og OnklP, Erik og Kriss, Admiral P og resten av “karene” også er med på Topp 20 turnéen.

-Det er som å dra på tur med vennegjengen! Vi er en utrolig bra gjeng som reiser rundt sammen og det er bare så hyggelig! Jeg har vært i Bergen to ganger tidligere, senest for noen få uker siden, og da tok det av!

Stemningen blant artistene backstage er det ingenting å si på, og stemningen blant publikum har både i Oslo, Stavanger og Trondheim vært ekstatisk. I trønderhovedstaden hadde 15.000 mennesker møtt opp på torget, og det ble Beatles-tilstander da publikum prøvde å få et glimt av heltene bak scenen etter konserten.

– Jeg blir selvfølgelig nervøs før jeg skal på scenen, men jeg er ikke redd. Jeg får sommerfugler i magen og kan nesten ikke vente med å komme meg opp på scenen. Selv om jeg synger de samme sangene, er opplevelsen av å stå på scenen forskjellig fra hver gang. Det er jo et nytt sted og et nytt publikum. Å se at noen liker og blir glad av musikken min er fantastisk, sier Stella.

Les: Beatles-tilstander i Trondheim
Les: De store snakkisene i Stavanger
Les: – Norge holder meg våken
Se: Topp 20 fra Rådhusplassen

Stella Mwangi sørget for at Rådhusplassen kokte med Haba Haba og Lookie Lookie
Stella Mwangi sørget for at Rådhusplassen kokte med Haba Haba og Lookie Lookie

Vil inspirere

Stella er kjent for å ha trollbundet hele Norge med sine afrikanske rytmer i MGP. Selv om hun kanskje er mest kjent for sin eksotiske poplåt “Haba Haba” er det rappen som ligger nærmest hjertet.

– Jeg er jo egentlig rapper. Nå både synger og rapper jeg på låtene mine, jeg vil jo ikke miste de som liker “Haba Haba”! Da jeg spilte inn “Lookie Lookie” så følte jeg meg veldig tøff og kul, og det vil jeg også at de som hører på musikken skal føle.

At Stellas musikk passer perfekt til sommeren er ikke vanskelig å forstå. Den er praktisk talt fylt med minner om sol, ferie, varme og sommer.

– Dette er definitivt den riktige årstiden å spille musikken min på! I familien min har det alltid vært viktig å smile. Jeg vil at musikken min skal inspirere og spre glede og godt humør.

Godt humør har hun definitivt spredd under Topp 20 turnéen. Dansende rundt på scenen med korister og band får hun sommeren ut til publikum.

– Mitt største konsertminne var å se Lauryn Hill i 1998. Jeg har hentet mye inspirasjon fra den konserten, og den er blant annet en av grunnene til at jeg har korister og band på scenen når jeg selv spiller.

Stella skal skape liv i Bergen. (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)
Stella skal skape liv i Bergen. (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)

Erfaring

På VGnett kunne vi forrige måned lese at Stella i fjor var på vei til å gi opp artistkarrieren.

-Hvor glad er du nå for at du fortsatte å kjempe for artistdrømmen?

-Jeg tenkte aldri på å gi opp selve artistkarrieren. Det jeg tenkte var “nå har jeg brukt opp alle sjansene mine”. Det var aldri et spørsmål om å gi helt opp. Livet har forandret seg noe enormt det siste året! Jeg er utrolig takknemlig. Jeg har drevet med dette en god stund, og føler at jeg endelig har den rette erfaringen.

Stella Mwangi ser du på Festplassen i Bergen i morgen fra 18.00

Kart over konsertområdet:

Kart over konsertområdet i Bergen. (Grafikk: Tom Buermoen, 3D-kart: Finn)
Kart over konsertområdet i Bergen. (Grafikk: Tom Buermoen, 3D-kart: Finn)

Varm opp til festen med Chris Medina: