– Jeg skal i hovedsak spise søppelmat

Niklas legger ikke skjul på at svære, feite burgere får mye av oppmerksomheten hans når Verdens Rikeste Land reiser til USA for å dekke valget.

– Når sendinga vår begynner klokka 15 i Norge, er klokka bare ni om morran i New York. Da skal jeg looove deg det blir Starbucks og Dunkin Donuts til frokost!

Niklas Baarli i Verdens Rikeste Land ser det som sitt ansvar å lage underholdning omkring mat når han først er i søppelmatens store hjemland. Kan han gjøre det i Norge, han gjøre det i USA. Men det er strengt tatt ikke det aller viktigste de neste dagene – selv ikke for den kebabelskende moroklumpen fra Moss.

Sammen med Mathias Nylenna og Silje Ese reiser han til New York først og fremst for å dekke siste innspurt av årets viktigste valg: Er det Clinton eller Trump som blir USAs neste president? Så urix har du neppe sett den politisk aktuelle og humoristiske radiogjengen før.

Ta testen: Kunne du vært president?


Men, ikke engang når Baarli skal beskrive en politisk valgkamp utelukker han mat:

– Det har vært popkorn-øyeblikk opp i mente! Ikke ett sekund har vært kjedelig.

Popkorn-øyeblikk er det også når Verdens Rikeste Land spør folk i farta om amerikansk politikk på selveste halloween. Se videoen:Hør også: VRLs husrapper Oral Bee sin Trump-låt

Baarli og Nylenna mener valget mellom Donald Trump og Hillary Clinton 8. november er så spennende som det kan få blitt. Med humor og vrede har de fulgt valgkampen fra starten, og det har ikke mangla på de legendariske øyeblikka.

Mathias har tydelig fått kjenne på hele følelsesspekteret de siste månedene. Han setter “Make America great again”-capsen ironisk på snei og fyrer løs, for dette har satt spor hos VRL-programlederen:

– Dette ble valgkampen hvor skillet mellom underholdning og politikk ble fullstendig viska ut. Valgkampen har vært både trist, veldig slitsom, tidvis hysterisk morsom og sinnssykt spennende. Man trenger ikke lenger sette på en TV-serie for å få underholdning. Man kan jo bare prøve å lage politisk drama etter dette, liksom.

Med Brexit i bakhodet tør de ikke engang tippe hvordan dette går, men de lover å holde P3-publikumet vel oppdatert fra det de regner med blir en thriller av en innspurt. Blir det Clinton – eller blir det Trump?

VRLs første valgsending fra det store utland er mandag klokka 15 på P3. Mens du venter, ta en titt på dette:

Her er VRLs topp 3 valgkamp-øyeblikk

1. Ben Carson lager trafikk-kork før debatt

Dette er noe av det morsomste vi har sett! Republikanernes kandidater til presidentvervet skal debattere hos ABC News. Ben Carson skaper trafikk-kork backstage når han blir stående selv om crewet febrilsk prøver å sende ham ut. Han tapte vel kampen om presidentvervet der og da…
2. Donald Trump blir spurt om pussygate – bytter tema til IS

Den første halvtimen i den andre debatten mellom Donald Trump og Hillary Clinton er noe av det rareste som har blitt vist på TV noensinne. Trumps svar når han blir spurt om bussepisoden er så langt fra tema som det vel er mulig å komme, og han gjør det imponerende sømløst! Et bedre eksempel på såkalt “whataboutism” tror vi ikke det er mulig å finne.

For deg som måtte være i tvil: Bussepisoden er den mye omtalte videoen fra 2005 der Trump forteller radiovert Billy Bush om hvordan han beføler kvinner for å sjekke dem opp. Dette var blant sitatene han ga fra seg i det han beskriver som “garderobesnakk” og senere har beklaget: “You know when you’re a star they let you do it. You can do everything you want. Grab them by the pussy.”
3. Helt tilfeldig fyr får “fifteen minutes of fame” – mildt sagt

Jakten på et genuint forbilde i denne valgkampen ble til slutt så desperat at man endte opp med å velge seg en tilfeldig fyr – Ken Bone. Iført den røde kosegenseren gikk TV-publikummeren viralt.

Bone, som bor hjemme hos moren sin, fikk virkelig sine femten minutter med berømmelse. Når vet vi alt om denne karen, blant annet ungkarens pornohistorikk.