– Jeg spilte over hundre konserter i 2016

Nå vender Cezinando tilbake dit alt begynte, på Urørtfinalen.

I fjor stakk rapperen Kristoffer Cezinando (21) av med førsteplassen i Urørtfinalen. I år vender han tilbake til den samme scenen, der han skal fremføre fjorårets vinnerlåt «€PA» under årets finale i Jakobkirken.

Arrangementet er gratis og åpent for alle over 18 år. For mer info om hvordan du skaffer deg billetter, klikk her.

– Det blir veldig fint å komme tilbake igjen. Det har skjedd så mye det siste året, at det faktisk kjennes lenge siden jeg sto der i fjor, sier Cezinando til P3.

Om fansen skulle synes én sang er i korteste laget, kan de trøste seg med at han også stiller som DJ på etterfesten.

Les også: Cezinando har hatt et vanvittig år

Et ellevilt år

Det er ikke mange som får oppleve et år som Cezinando har vært gjennom. Etter å ha stukket av med Urørtseieren kom prisene på løpende bånd. Først vant han prisen som «Årets nykommer» hos P3 Gull, og deretter stakk han av med tekstforfatter-prisen under Spellemann 2016.

– Jeg spilte over hundre konserter i 2016, så det er liten tvil om at det meste av tiden gikk til det. På nyåret har jeg for det meste jobbet med å lage ny musikk, og en ny set-up, nå som jeg verken har plateselskap eller manager lenger.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Oppdaget etter Urørt

Cezinando er ikke i tvil om at Urørtfinalen har hjulpet ham på veien mot stjernehimmelen.

– Jeg tror mange oppdaget meg gjennom Urørt, sier han.

Det er imidlertid mange som husker takketalen han holdt da han tok imot prisen som årets Urørt-artist. I tillegg til å takke moren sin, sendte han ut en takk til skolerådgiveren som ba ham om å droppe musikkplanene og i stedet ta tredjeåret om igjen.

– Jeg har sagt det før, og jeg vil gjerne si det om igjen. Jeg ber om unnskyldning for den kommentaren. Det er ikke et dårlig råd å be noen om å fokusere på skolearbeid fremfor rapmusikk. Det hadde jo ikke begynt å svinge ordentlig da hun sa det, sier han.

https://www.instagram.com/p/BMyfEM5AjCd/?taken-by=cezinando&hl=nb